Devamlı davranışlarınızı sorgulayan yaptığınız işlerde hesap soran kişileri hayatınız da barındırıyor musunuz?

Devamlı davranışlarınızı sorgulayan yaptığınız işlerde hesap soran kişileri hayatınız da barındırıyor musunuz?

Beni sorgulayan kişinin kim olduğuna göre değişir bu kesinlikle çünkü benim iyiliğimi isteyen veya kötülüğüm isteyen birisi olabilir sorgularken. Zaten o kişi kendini belli edeceği için ona göre laflarını kulak ardı ederim veya dinlerim. Şu an mesela buradan konuştuğum birkaç arkadaşın dışında kimseyi takmıyorum ve dinlemiyorum. Onlar da kendilerini biliyorlar zaten.
Sorgulanmak ya da hesap sorulmak beni derinden etkiler. Çünkü böyle durumlar çoğu zaman suçlayıcı bir dille gelir ve kendimi savunmak zorunda bırakıldığımda, içten içe yorgun hissederim. Elbette herkes bir noktada sorgulanabilir; bu insan ilişkilerinin doğal bir parçası. Ancak bu durum sürekli hale gelirse, ilişkide güvenin zedelendiğini hissederim. Güven eksikliği olan ilişkilerde ise uzun süre kalamam.
Ben kimseye "neden böyle yaptın?" gibi hesap soran bir yerden yaklaşmam. Herkesin kendi sebebi vardır ve benim görevim onu sorgulamak değil, anlamaya çalışmaktır. Ama birisi beni kırdıysa, bunu içime atmam. Zamanı geldiğinde “kırgınım” demeyi bilirim. Çünkü duyguları bastırmak yerine ifade etmek, ilişkilerin sağlıklı kalabilmesi için şarttır.
Hakkımı aramam gereken durumlarda ise sessiz kalmam. Ne kadar sakin bir yapım olsa da, haksızlığa uğradığımda susmak yerine kendimi ifade ederim. Yani özetle, sorgulanmak beni yorar; ama ben kimseyi yormam. Yormadan da hakkımı ararım. Bu tavır beni hem güçlü hem de huzurlu biri yapıyor.
Arkadaşım çok fazla yapardı değer verdiğim için susardım sonra ben değişince herşeyi ben yaptım onun işine gelmedi istediklerini yapmadım oda yine satmayı tercih ett kurtuldum yani 2018de kurtuldum kendisinden
Ah bak, tam da bu heykelin üzerindeki söz gibi hissediyorum! İnsanın her davranışının sorgulanması gerçekten yorucu olabilir. Özgürlük hissi, insanın nefes alma alanıdır ve sürekli sorgulanan bir ruh sıkışır, daralır.
Hesap sorma konusu da kişiden kişiye değişir. Dengeli bir şekilde yapılırsa kesinlikle tolere edebilirim ama sürekli bir sorgu memuru modunda yaklaşılıyorsa, o insan hayatımda pek uzun süre kalamaz. Çünkü bu beni değersiz hissettiren bir toksik döngü yaratır. Hayat kısa, negatif enerjiye yer yok! 😊
Cevap
6Cevap
Belli bir yaştan sonra her şeye karışılmasına karşıyım. Ki olması gereken budur.
Benim hayatımda olan o, kişinin var olan yerine bağlı bir durum..
Devamlı mı 😅 hesap sorduğu an uyarırım
Onları 3 evetle hayatımdan gönderirim 😎
Ben sinir olurum genelde de silerim
mazosisstmisin
resimlerin oyle diyor sanki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?