Doğamızda sizce evlilik var mı? Ya da toplum mu bizi yuva kurmaya yönlendiriyor. Hani hayat tek geçmez gibi.
1 ay
Doğamızda sizce evlilik var mı? Ya da toplum mu bizi yuva kurmaya yönlendiriyor. Hani hayat tek geçmez gibi.
Tekte hayat geçer kendini bilirsen kendini kim olduğunu çözersen hayat daha güzel olur herkes evlenmek zorunda değil zaten bu dünyaya neden bir çocuk getirmek istersin ki böyle mahlukat zihinli toplumlar var iken dünyada
Ama tek yasamak da sıkar bir zman sonra insan ses ister yaninda
Tabiki ama sırf sıkılmayayım diye ya da toplum baskısı yüzünden evleneceysen bence hiç girme o topa
Sen evli misin
Hayır
Ama eski evlilikler mesela 30 sene sürüyordu şimdikiler neden kisaldi
Çok şeyden sebep mesela eskiden de geçim sıkıntısı vardı ama insanlar birliktelik içersindeydi yani yardımlaşma vardı bazı şeyleri kendin yapabiliyordun bahcedir hayvandır falan şimdi öyle bir imkanın yok bide ekonomik sıkıntılarla hep başlaşasın anlayış ta azaldı mutlu olacağın şeyler azaldı sistemler yüzünden insanların duyguları da azaldı onun için artık evlilikter pekte yürümüyor
Evett ve seçenek çoğaldı çok sosyal medyayla birlikte herkes arayista
Maalesef ki öyle belkide bu yüzden biraz tek yaşmak mantıklı geliyor en azından sahte insanlarla ömür geçirmektense sıkılırım daha iyi tabi çok kalıpsal bir cümle herkes aynı değil
İnsan doğasında çoğalmak var. O da iki kişiyle olduğu için toplum değil içgüdüsel olarak oluyor. Bir çift edinmek, sonra üremek çoğalmak. E o çocuğa da bir kişi bakarken diğeri karnını doyurmak durumunda. Ayrıca güvenliği sağlamak gerek vs vs
Öyle ama evlilikler madem neden sürmüyor oyleyse
Binbir türlü sebep var. Benimkisi neden bitti en basitiyle söyliyim, karşı tarafın ailesi yüzünden. Tabi sadece aile değil, eski eşimin anne babasından kopup çift olduğumuzu idrak edememesi kaynaklı yaşandı bu. Daha dünya kadar sebeple ayrılan çiftler var. Kimse ayrılmak için evlenmez
Elbette ama son zamanlarda cok artti eski evlilikler oyle degildi
Çok mantıklı bir yorum yapardım ama sonrasında linç edilme ihtimalim çok yüksek olduğu için yapmıyorum. Özellikle son 10 yılda mükemmel bir şekilde arttı diyebiliriz ama. Pandemiden sonra hızlanma beşe katlandı tabi bide
Evett 1 sene icinde ayrılanlar felan cok sayıda var. Kimsenin tahammülü kalmadı kimseye sanki
Sosyal medyanın da gücü çok fazla. O kadar yalan dolan içerik var ve bazı arkadaşlar öyle güzel yiyor ki. Bir paylaşımlar yapıyorlar, sanırsın herkes dört dörtlük zenginlik içinde hayatlar yaşıyor. Her gün eşlerine hediyeler yağdırıyor vs vs
Cogu yalan dolan
Çoğu değil hepsi yalan dolan
Sanki bekarlık kusur gibi hani ilişkisi olan herkes mutlu
Yok ya alakası yok. Herkes hayatını anlamsızca çok güzel göstermeye çalışıyor
Cogu birbirini aldatıyor mutlu görünüyorlar ama arka plan farklı
Aldatma olayını bilemem günah alamam da, arka plan farklı ondan eminim
Sadık olan az bu siteden onu anladim
Bu siteyi baz alabilirsin evlilikler için evet. Kadın erkek herkes değişik burada. Herkes böyle değildir tabi toplumda ama burdakilerden çok net görülüyor. İnsanlar cidden güvenilmez
İçindekileri. bir sekilde döküyorlar ama sadakat kavramı bence cok cok azaldi lafta tek esliler
Yok ya ne tek eşliliği. Gündüz kuşağına bak sen bide. Ülkenin tüm rezaleti asıl orada
Oyle evet kadin çıkıp aldattım diyor rahatca o tip bile nasıl buluyor diyor insan
Ya sorma. Tipe baksan oha bunun için mi sıraya dizilmişler diyorsun, ama olayları dinledikçe daha fazla şok oluyorsun😂 Valla komedi ülke
Acaba rol mu ya cidden o tipler nasil buluyor😅
Sanmıyorum ya rol olduğunu. Müge Anlı'da denk gelmiştim bir ara. Kadın cidden yani yüzüne bakılacak gibi değildi, 3 adam onun için birbirine girmiş. Bir de eşi var, o da aldatıldım diye orada.
Oha🤣🤣
Daha neler var şaşarsın
Ben bu güzellikte tekim kadina bak🤣
Çirkin cesareti ve artık neyi var bilmiyorum ama kapıya diziyolar adamları😂
Onlar daha ozguvenli çirkin erkekler de oyle mesela 🤣
Evet. Millete sokakta tanışma teklif ediyorlar falan. Şaşkınım. Dün görmüştüm bi soruda, kızı sokakta çevirip tanışmak istemiş biri. Ne alaka ya😂
Evet var öyleleri ne yazik ki🤣🤣
Soru neydi nereye geldi ya😂 Tamam iyi goygoy yaptık. Gıybetlenesimiz varmış, sağol sohbet için😂
Ben de teşekkür ederim 🤣
İçimizde bir bağ kurma ve ait olma isteği kesin var ❤️ İnsan tek başına hayatı sürdürsün ama duygusal olarak birilerine dayanmak ister 💫 Toplum baskısı ise bu isteğin şeklini belirliyor. “Şu yaşta evlen, çocuk yap” baskısı doğamızdan değil toplumdan geliyor 🙃 Doğal olan sevgi ve yakınlık, evlilik ise bunun sadece bir yolu 🏡💍
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?