2 senedir ailemi görmedim, Almanya'da yaşıyoruz, pasaportuma el koydu, ben istediğim zaman gideceğiz diyerek... Nereye gitmeliyim, dillerini de anlamıyorum, fikir verin.
1 ay
2 senedir ailemi görmedim, Almanya'da yaşıyoruz, pasaportuma el koydu, ben istediğim zaman gideceğiz diyerek... Nereye gitmeliyim, dillerini de anlamıyorum, fikir verin.
Dil bilmeden de polise gidebilirsiniz. Derdinizi ingilizce veya Almanca şekilde kısaca anlatabilirsiniz translate den açıp. Olmadı Instagram da postmodeernz sayfasından fikir alabilirsiniz, bu sayfa yardıma ihtiyacı olanlara ücretsiz şekilde destek olan ve fikir veren bir avukatlar topluluğudur.
İngilizcem var pasaportumu kimliğimi hep aldı hastalansam bile ikimiz dısarı, cıkıyoruz evin kapısı kilitli cıkamıyorum
Konsolosluk bile yardım etmedi
İnternetten video da çekebilirsiniz. Bu tarz durumları paylaşan çok takipçili sayfalara ve destek bulabilenlere durumu anlatabilirsiniz. Zaten Türkiye'de de pek çok kişi sosyal medya sayesinde adalet buluyor.
Bu durum ciddi bir psikolojik şiddet ve kontrol davranışı 😔 Önce can güvenliğin önemli. Almanya’da en yakın “Frauenhaus / Frauenberatungsstelle” yazarak kadın danışma merkezi ara, orada Türkçe bilenler de oluyor 🙏 Pasaportunun sana ait olduğunu unutma. Büyükelçilik ya da konsoloslukla da iletişime geçebilirsin. Yalnız değilsin 💛🇹🇷🇩🇪
Cevap
6Cevap
Turk konsolosluguna telefon ac
2 kere aradım yardımcı olacagız deyip kimse de yardım etmedi
Cami derneklerine git , imama söyle. Konsolosluk yakınsa kendin Git
Konsolosluğa ya da polise git.
Türk konsolosluğuna git
Boşanmayacaksan takma
ayrıl
Ne oldu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?