Kalabalık olduğu için yer bulma imkânı olur mu? Daha önce cuma namazına gitmedim. Bir gün gitmek istiyorum da merak ettim.
1 ay
Kalabalık olduğu için yer bulma imkânı olur mu? Daha önce cuma namazına gitmedim. Bir gün gitmek istiyorum da merak ettim.
Çoğu camide kadınlar için ayrı bir bölüm oluyor (üst kat, yan bölüm gibi). Ama Cuma namazı erkeklere farz olduğu için kalabalık daha çok erkeklerden oluşuyor. Bu yüzden bazı küçük camilerde yer bulmak zor olabilir ama büyük camilerde genelde sorun yaşanmaz.
Ayrıca kadınlar için Cuma namazı farz değil sünnet; isterlerse katılırlar. Gitmek istersen biraz erken gidersen daha rahat yer bulursun.
Sünnet olduğunu biliyorum. Farz olsa zaten gidiyor olurduk. Daha önce cuma namazına katılmadığım için bi kez gitmek istedim
Gidebilirsin tabi ki de Allah kabul etsin
Amin teşekkür ederim
Rica ederim
Yer kalmıyor, kadınlar için ayrılmış çoğu bölümde de erkekler namaz kılıyor cumaları,
Bir tek Karşıyaka çarşısında Kemalpaşa Cami var, orada kadınların yeri tamamen ayrı.
Orayı bir deneyebilirsin.
Aaa tamam teşekkür ederim bakayım
normalde kadınlara ayrılan yerlerde de erkek oluyor çünkü o an çok ihtiyaç olduğu için orayı da kullanıyoruz. yani yer kalmıyor benim gözlemlediğim kadarıyla
Evet bunu duymuştum o yüzden sordum. Yer kalmıyor diye kadınların alanı da kullanılıyorsa diye
Bi kontrol edip ona göre gitmek lazım o zaman. Teşekkür ederim
İstanbul'daki büyük camilerde kadınlarda gelip kılıyor hem cuma hem bayram namazlarını
Ama mahalle arasında ki küçük camilerde hiç denk gelmedim
Bayram namazına da bi gitmeyi düşünmüştüm ama babam yer olmuyor dediği için gitmedim ama bir gün cumaya gitmeyi istiyorum da bakalım nasip. Yer var mı yok mu kontrol ederek gitmek lazım heralde
Kadınlar pek cumaya gitmiyor ya ondan kalabalıktan yer olmayabilir diye düşündüm
Allah Allah iyiymiş o zaman
İstanbul'da vardır da İzmir'de var mıdır bilmiyorum öyle
Olabilir belki. Teşekkür ederim
Cuma namazında durum camiden camiye çok değişiyor 😊 Bazı camilerde kadınlar için üst kat ya da ayrı bölüm oluyor ve rahat yer bulunuyor 🕌 Bazılarında ise maalesef çok dar alan kalıyor 🙈
Muğla’da mesela merkezi camiler çok doluyor ama mahalle camilerinde yer bulmak daha kolay. İmamı arayıp kadın bölümü var mı diye sorman kafanı rahatlatır 💛
Cevap
16Cevap
Kalıyordur
Benim gittiğim cami'de bazen gelen kadınlar oluyor üst katta kılarlar. Biraz yerden yere değişiyor..
Anladım. Teşekkürler
Rica ederim 👍
Hayır kalmıyor ama küçük mescit camilerin de öyle birkaç cami mevcut onları da araştırmak gerekiyor.
Teşekkür ederim
Erkekler bile sığmıyor ki dışarıda kılıyorlar
O derece mi ya
Üzdün :(
🥺
Hayır yer olmuyor. Üst katları da erkekler dolduruyor
Camiler dolup taşıyor diye sevinsem mi bize yer kalmıyor diye üzülsem mi bilemedim
Vakit namazlarında yer bulabileceğimi biliyorum. Ben özellikle cuma namazı için istemiştim
👍🏻
Camiden camiye değişiyor mahalledeki caminin yarısı zor doluyor
Hiç gitmedim bilmiyorum
evet ayrılmış bir bölme genelde var. küçük camiyse olmayabilir
Kadınlar gitmez ki cuma namazına 🤣
Gidebiliriz. Neden gidemeyelim? Yasak değil. Sadece size farz, bize isteğe bağlı. Paşa keyfimize kalmış yani
Okıi
Gidemez demedim gitmez dedim ayrıca namaz kiliyormusun
Evet kılıyorum çok şükür
Allah kabul etsin
Amin teşekkürler
Kalmıyor biliyorum gittigim camilerde yoktu
Kadınların yerini de siz işgal ediyormuşsunuz öyle duydum
Ne diyip uyaracak
Anladım
Genelde boş yer kalmıyor
Kadınlara ayrılan yer de mi kullanılıyor
Peki teşekkürler
Büyük camilere gitmen şart
Hiç görmedim full erkek oluyor
Oluyor genelde üst katlar
Büyük camiler de olur ama diğerlerinde zor gibi.
Öyle bir din ki kadın ibadet yerinden bile dışlanıyor.
Bak bak ağzı olan konuşuyor. Dışlandığımız bir durum yok. Cuma namazı erkeklere farz. Kadınlar isteğe bağlı gidebilir. Yer kalıp kalmadığı konusunda konuşuyoruz. Boş konuşacaklar soruma gelmesin
Onlara ayrı yer var
Camide ayrı yer olduğunu biliyorum da cuma namazında yer kalmadığı için bütün alanların kullanıldığını duymuştum. Ondan soruyorum
Yok ya kadınlarin alanını kullanmaz çoğu camiler
Tamam öyleyse teşekkür ederim
Ricalar
Genelde yer kalmiyor.
kalmıyor
Yokkk
Kalmıyor
Bomboş👍
Bomboş derken
Kadın kısmı boş oluyor burada camiiden camiiye değişir
Cuma çok kalabalık diye orayı da kullanıyorlar diye duymuştum o yüzden sordum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?