Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. İlla ayrı bölümde kılması gerekmez
Ama belli bir sıra vardır
Bu sıra gozetilemedigi için ayrı bölüm verilmiştir
Sırayida Peygamberimiz öğretmiştir
Sizin için sorun olmayabilir erkekler için sorun olur
Sapıklık olarak algilayamazsin bunu hormonlar ile alakalı bir durumdur şahsi görüşüm
Önümde bir kadın secde ye kapanmasın namaz kılarken görmeyeyim mümkün olduğunca buda şahsi görüşüm
Namazın bir uluhiyeti vardır
Cemaat ile kılanlar bunu daha iyi anlar
Karışık kilinirsa o uluhiyet bozulur
Eğer ki bu konuda dini bildi istersen de biraz arastirabilirsin
https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/269/mescid-i-haram-da-kadinlarin-ve-erkeklerin-ayni-safta-namaz-kilmalari-caiz-midir-?enc=QisAbR4bAkZg1HImMxXRn5PJ8DgFEAoa2xtNuyterRk%3d04 Yorumla
Soran+1 yılSapik olduğunuz için kadınlar başka yerde kılmak zorunda
Soran+1 yıl@ymzll erkekler sana bakıp azmasin diye kendini kisitla ve kara çarşafa gir. Kocan başkalarıyla evlensin. Ölünce kocana bir sürü huriler verilsin. Sen cehennemde yan çünkü saç telin gözüktü
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılYa senin kafan falan mi guzel. Kadin erkek toplu sekilde ic ice yan yana olsun mu istiyorsun? Elin adamlari kadinlari yabanci yabanci herkes oh ana baba gunu gibi.
Esin olur sikinti olmaz tabi.
Yani camiiler kadinlara yasak ve ya kapali degil ya, isterseniz girip kilabilirsiniz tabi kilan da var sadece cuma namazlari farz degil sizin icin, hem yinede gelmek isteseniz bile ayri bolunmus sekilde olur, kadinlar ayri erkekler ayri yerde, dedigim gibi ic ice olacak is degil, dinimiz bu sekilde...06 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bir din bu. ? Kadın erkek yan yana olmasın çünkü günah. İbadet ederken bile yan yana olmak günah diyorsunuz? Kadınlar köpek mi başka yerde namaz kılsin?
Cevap sahibi+1 yılSen harbiden iyi degilsin, konuyu nerden nereye getirdin, kopek mi dedik hayvan mi dedik? Baska yerde kilsin da demedik, nerenden uyduruyon bunlari? Körmusun şaşimsin? Gunah gunah, kilinacaksa da ayri ayri kiliniyor, genelde camiilerde ust kat oluyor mesela, kadinlar kismi yukarda erkekler altta oluyor. Nasil ornek cenaze evine gittiginizde kadinlar bi tarafta erkekler bi tarafta, ayni mantik iste uzatma, olayi ne hale getirdi tovbe tovbe...
Soran+1 yılKadın ve erkeğin ayrı yerde kılması saçma. Sonuçta herkes ibadet iicn geliyor ayrı yerde kılması saçmalık. Aklınız fikriniz pislikte olduğu için kadınlar uzakta olmak zorunda
Cevap sahibi+1 yılYa sen zaten musluman degilmissin burada camur atmaya mi calisiyorsun, madem begenmiyorsun neyini kurcaliyon, begenmiyon tamam bitti bunlari demen bir seyi degistirmiyor Allah Allah neyin pesindesin sabahtan beri anlamadim ki. Kadin erkek birbirine haramdir helali olmadigi surece o yuzden ayri, sanki kadinlar ayri olunca erkekler hala kadinlarin ortamina istedigi gibi mi giriyor, bizde ayri kiliyoz herhalde. Kimin akli fikri neyde kizim sen harbiden ruh hastasi falanmisin, milletle ugrasmaya falan mi geldin, dinimiz boyle bu sekilde bizim aklimizla fikrimizle ne alakasi var, hem akil fikir bi tek erkekte mi var. Fikri var beyini yok kizin, milleti sinir etmeye mi calisiyon...
Soran+1 yılSenin beynin yok
Cevap sahibi+1 yılAynen o yuzden dine karsi cikan sensin, sacma diyor ya.
Gizli Üye(25-29)+1 yılEdemiyor veya kılamıyor diye bir şey yok, kadınlar normal namazlarını veya cuma namazını camide kılabilirler ve gitmelerinde de bir yanlış veya yasak yoktur, çoğu camide kadınlar için bölüm ayılıyor zaten giriş tabelasında yazıyor kadınlar girişi diye, kadınlara cuma namazı zorunlu değildir sorumlu değillerdir, ama gidip kılabilir ve sevabını alabilirler, erkeklerin arkasında veya kadınlar için olan bölümlerde kılabilirler
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden erkeklerin arkasında? ya da neden ayrı bölümde? Hepimiz kul degilmiyiz? Ne ayrımcılık?
Cevap sahibi+1 yılErkeklerin nefsinden dolayı, göz kayabilir, bakabilir, erkeklerin yaradılışında vardır bu, madem böyle yapacak ibadet etmeye gelmesin diye bir şey de yok, yaradılışı böyle olan canlının gözünün kayması şeytanın araya girip kadın eğilince ona bakmasını sağlaması tamamen nefisten ibarettir, bu tür göz tacizlerinin camide ibadet halindeyken olmaması adına kadın erkeklerin arkasında kılmalıdır
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
+1 yılNe alaka kadının genelde ev işlerine ya da çocuğa baktığı için öyle. Yoksa ramazan ayında kadınlarda camiye gidiyor. Gitmediğini belli etme :d
05 Yorumla- +1 yıl
Yorumlarına baktım da ne olduğun belli Müslümanları bırkata atesitlerin yediği boklarla ilgilen
Soran+1 yılKadınlar ayrı yerde ibadet ediyor. Ve emin ol müslümanların yediği bok daha fazla. İlk önce küçük çocukları bir rahat bırakın
- +1 yıl
Git onu çinli kardeşlerine söyle mk ateisti
Soran+1 yılÇinliler ne alaka mmmmk
- +1 yıl
Çinlilerin çoğu senin gibi dinsiz mk
Gizli Üye(18-24)+1 yılValla o kadar yobaz muslumandan sonra senin dusunce yapini cok mantkli buldum bir kadin olaeak islama inanman bence sacma mirasta bile erkeklere fazla veriliyor kadinlari ezen bir din köle olarak goruyor erkegin hizmetcisi diyor bir ayette
09 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. En çok kadınların inanması bu dine beni çok sasirtiyor
Cevap sahibi+1 yılSoruyu begensem beni ekler misin dusunce yapini begendim takiplesmek isterim diger sorularina falan gorus falan da almak isterim yani
- +1 yıl
siz sanırım olmayan bir beyinle düşünüyorsunuz.. gerçi beyin yokken nasıl düşünebilirsiniz. otuma organıyla. Eğer fikir ve düşüncelerinize saygı istiyorsanız kimsenin imanına dinine laf etmeyeceksiniz.
Cevap sahibi+1 yıl@gunseinoglumami eskiden ben de senin gibiydim ta ki dusunmeye baslayana kadar sizler de başlayin:)
- +1 yıl
dötümüzle düşünmek bize göre değil aslanım. biz aklımızla beynimizle düşünüyoruz. sen düşündüğünü zannetmeye devam et.
Cevap sahibi+1 yıl@gunseinoglumami tamam sen öyle dusun git baska yerde dusun seninle hic tartisamam cunku fikrin degismeyecek
Soran+1 yıl@gunseinoglumami sen mi aklınla düşünüyorsun?
Cevap sahibi+1 yılSoran bu tartisma saatler alir bi yere varmaz bence kendini yorma
- +1 yıl
cahille etmem münakaşa çünkü o her şeyi biliyor. Sizin dininiz size bizim dinimiz bize
Önünde eğildiğinde erkeğin bakmama gibi bir şeyi yok erkek bu bakar belki de erkeklere güvenmiyordur tanrı
02 Yorumla
Soran+1 yılSadece kurandakiböyle. Diğer dinlerde yok. Arapların ne kadar sapik olduğu belli
bunun neden erkek kadını gördüğünde namazı bozulabilir onun için
114 Yorumla
Soran+1 yılBu nasil bir millet o zaman? Sapiklik resmen. Kilis'te kadın erkek birlikte gidiyor sorun olmuyor ama
- +1 yıl
Kadın erkek beraber gider ama beraber kılmıyordur.
Soran+1 yılNede sorgulamamak gerekir? Dünyada 5 binden fazla din var. Herkes kendinkisinin doğru olduğunu düşünüyor. Senin dinin doğru olduğunu nerden biliyorsun? Öldün de geri geldib mi?
- +1 yıl
ben sena sorgulama mı dedim. Sizin yaptığınız sorgulamak değil. aşağılamak, hakaret etmek. Sorgulayan insan elinde bir bilgiyle gelir. sizin ki tamamen küçük düşürmek
- +1 yıl
yani okuyan gören araştıran bir insan islam dininin tek mantıklı din olduğunu fark eder. Dünyada milyonlarca başka dine inanan insanlar islama dönüyor bunca yıl neye tapmışım diyor. Ünlü yabancı insanlardan bahsetmiyorum bile hepsi dine geldiler yola geldiler yani. Geçen gün 90 yaşında ingiliz londralı kadın müslüman oldu neden yani bir sorgula insanlar neden islama dönüyolar demek ki bir şey var bu dinde mantık ve doğruluk var
Soran+1 yılElimde birçok bilgi var. Senin gözlerin kapalıysa ve ne yapayaim
- +1 yıl
@mert359l boş ver kardeşim onlar kendilerini haklı buluyor gelmiş bizlere siz kendinizi haklı görüyorsunuz diyor. Ne dersen de anlatamazsın. Bırak araştırsınlar :D
Soran+1 yılBirçok Müslüman da dinini bırakıp başka dine geçiyor ama bunu söylemiyor çünkü linclenmekten korkuyor
Soran+1 yılBirine boyun eğip durmaktnsa cehennemde yanmayı tercih ederim
- +1 yıl
cehennemde yanmayı mum ateşinde ısınmak sanıyor zaaar :D
Soran+1 yılSadece yanmaktan korkutugunuz için muslumansinjz
- +1 yıl
he yanmaktan korkuyoruz. meseleyi çözememişsin bacım sen
+1 yılYoo edebilir. Kadın bölümü de var hayatında camiye gitmeyenler gelmiş laga luga ediyor eövnfmnf
15 Yorumla
Soran+1 yılNeden yan yana kilamiyorlar? Neden ayrı bölüm var?
- +1 yıl
Bunu din hocasına sormuştuk. Şimdi eğilip kalkma gibi hareketler var ve şeytan onları dürtebilir
Soran+1 yılŞeytan onları durtuyorsa hiç ibadet etmesinler bile. İnsan ibadet ederken aklına pis şeyler geliyorsa bu insanin orada yeri yok. Yine Araplar kendine sahip cikamayacaklaribi bildikleri için öyle kural koymuşlar. Diğerleride o kafada devam ettiği için haklı görüyor
- +1 yıl
Yani insanın içinde dürtü var ve bu doğuştan geliyor. Tabiiki de mefsilerini köreltmek zorundalar ama sadece dikkatlerini dağıtmak istemiyorlardır zaten kadınlarda onların yanında ya da karşılarında namaz kılmazlar rahat edemezler. Belki bundan da öyle bir şey koymuş olunabilir. Muhafazakar bir toplum sonuçta
Soran+1 yılEski kafalı bir toplum bence. Sadece bu Araplarda var ne varsa. İbadet allahla kul arasındadır aklına cinsellik gelen tek milmet Araplarda başlamış zaten
+1 yılöyle bir şey yok kadınlar için namaz kılma abdest alma yeri var camiilerin
011 Yorumla
Soran+1 yılEvet de sorumu düzgün oku. Neden ayrı yerde?
- +1 yıl
Edeben aykırıdır bacım. Şeytan her daim insanla uğraşır durur. eğer yabancıyla yan yana kılmak olsaydı mahremyetin ne anlamı kalırdı.
- +1 yıl
Allahın emridir bu
Soran+1 yılSadece İslam'da böyle
- +1 yıl
Sizin diniz size bizim dinimiz bize. Siz istediğiniz gibi yaşayın. Biz de dinimizin bize emrettiği gibi yaşayalım. Hesap zamanı geldiğinde herkes kendi hesabından sorumludur. İyilik le ya da günahıyla. kimsenin değerine saldırmayın, kimseyi aşağılamayın, kimseyi küçük görmeyin. Merhametli olun, Açı doyurun, Haklının hakkını verin. Haksız yere can yakmayın. Daha sayayım mı? bunları emreden bir din mi kötü. yoksa bu dini aşağılayan , onu yaşayanları küçük görenler mi? yoksa bu dini kullanıp insanları sömürenler mi? ben ce son 2si arasında bir fark yok
Soran+1 yılSimdi bana Arap yapması dininden bahsetme. Emin ol senden daha iyi biliyorum dinleri. Diğer dinlerde ne emrediliuor acaba? Her dinde birbirinize iyi davranın gibi şeyler elbette yazıyor. Şimdi Arap bozması dininin sadece iyi kısımlarını görme. Küçük kızla evlenme kadının köle olması kadının hakkı olmamasi. Gibi birçok şey var. Gelip bana İslam'ın birkaç kısmını gösterme. İlk önce kendin oku
- +1 yıl
Araştırmadığın hatta kendi fikirlerinle aynı fikri savunanlardan otlandığın belli ki araştırdığını sanıp burada ötüyorsun. ilk insandan bu yana gelen bir inanç mazlumun adaletin yanındayken kadına değer vermişken gelmiş küçücük bir zekayla hakaret etme cüretinde bulunuyorsun. Belli ki sen değerini başka yerlerde bulmuşsun. o yüzden Bizim inancımıza değerimize hakaret etme. neymiş gelmiş burada ezbere bir kaç şeyle konuşuyorsunuz. yaşamadığın bir asrın hakkında net bilgin olmadan sallıyorsun. de get bacım işine git sağlam araştır öyle konuş. araştırırken tarihin toplumun şartlarını göz önünde bulundur. öyle araştır. sabit fikirle girme araştırmaya
Soran+1 yılKur'an'da yazıyor bunlar cankm benim
- +1 yıl
Kuran'da da bu konuda çok açık ifadeler mevcut. Nisa suresinin 6. ayetinde evlilik için buluğ çağına ulaşmakla birlikte aynı zamanda reşitlik aranmaktadır. ... Dolasıyla 12,13,14 ve 15 yaşlarındaki bir çocuğun evlendirilmesi veya evlenebileceğini söylemek Kuran-ı Kerim'e uygun değildir
Soran+1 yılPeygamberin kaç yaşındaki çocukla evlendi şöyle bakalım?
- +1 yıl
gördün mü duydun mu. duydun
+1 yılÇünkü arap dini kadını köle ve fazlalık olarak görüyor
04 Yorumla
Soran+1 yılAynen
- +1 yıl
Bak arap dincisi bir yobaz "erkeğin nefsinden" dolayı demiş. Halbuki kadinda da o nefisten oldugunu hatta erkekten bile fazla olduğunu ama arap dininden dolayı bunu gizlemek zorunda kaldığını baskıya uğradığını bile bilemeyecek kadar cahil. On göre kadın erkek icin yaratılmış bir maldır bir köledir.
Soran+1 yılAynen öyle
- +1 yıl
Maalesef bitiremedik şunları bu ülkede hatta bitirmeyi bırak 20 senedir ulkenin başına getirdik. Durumumuz ortada.
+1 yılTabiki de ayrı olcak bunu burdan anlatmak zor ve imkansız
05 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü siz kendinize sahip cikamiyorsunuz. Kadınlarda köle gibi küçücük odada nanaz kiliyor
- +1 yıl
Hiç alakası olmayan bir düşünce bu İslam dinine göre nikahlı olmayan kadın ve erkek bir birine haramdır eğer bir toplum. icinde kadın erkek aynı yerde namaz kılmak zorunda olursa kadın arkada namazını kilmali efendimizin eşi bile arkada kılıyordu buna sen kölelik mi diyon
Soran+1 yılArka kılmak tabikide koleliktir. Neden eşit hizada kilmiyoz
- +1 yıl
Hanefî mezhebine göre cemaatle kılınan namazda, bir kadın veya ergenlik çağına gelen ya da yaklaşan bir kız, bir erkeğin önünde veya yanında kılacak olursa, aralarında bir örtü ve benzeri bir engel veya bir adam boyu kadar yükseklik farkı bulunmazsa arkasındaki ve yanlarındaki erkeğin namazı bozulur
- +1 yıl
Bu arakada kılmak siz kadınları kölelik olarak göründüğü için değil evli eşler bile aynı anda namaz kılsa kadın erkeğin bir adım arkasında olmalı kadın rükû ve secde gittiği zaman erkek kadını görmemeli
1. Kadınlar Camiye gidip ibadet yapabiliyorlar. Kadınlar ayrı, erkekler ayrı yerde oluyor. Bu gayet doğal bir şey.
2. İslamı beğenmiyorsan çıkabilirsin. Ben öyle yaptım mesela.07 Yorumla
Soran+1 yıl1. Bu doğal bir şey değil. Neden ibadet yapılıp dua okunurken kadınlar ayrı oluyor. Bunun neresi doğal? İbadet ederken de aklına pis düşünceler geliyorsa sen hiç ibadet etme bile
2. İslami beğenmiyorum ki zaten :)
Soran+1 yılGerçekten hala İslam'ın devam etmesine şaşırıyorum
Soran+1 yılAynen
Gizli Üye(25-29)+1 yılYapabilirki.. kadinlar kismi her camide var. Cemate istirak edebilirsin engel yokki
05 Yorumla
Soran+1 yılAynı uerde kilamiyorlar erkeklerin yanında. Neden böyle
Cevap sahibi+1 yılcanım sen...
Nefsi durum sebebiyle, kadinla erkek yanyana namaz kilamaz. İsiniz gucunuz güzel kardeşim amaciniz ibadet degil sizlerin. Belkide besmele bile cekmeyi bilmiuosun...
Soran+1 yılNe nefsinden bahsediyorsun? İbadet ederken aklına cinsellik mi geliyor senin? Bence sizin zihniniz pis
Cevap sahibi+1 yılcanımsın mal...
Seytan herdaim nefsi zorlar. Herseyin bir sebebi vardir. Sorgulama ibadetini yap. Sen ve senin gibiler amaci ibadet degilki asla...
Soran+1 yılDiğer dinlerde kadın erkek birlikteyken Arap dininde ayrı. Arapların ne bok olduğu belli
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılGitmek yasak değil ki. Gidebiliyorlar. Onlara ayrılan bölüm var
03 Yorumla
Soran+1 yılİşte neden ayrı bölüm?
- +1 yıl
Üzüm yeme niyetin mi var bağcı dövmek mi ona göre cevap vereyim
Soran+1 yılNe diyorsun? Adam akıllı cevap arıyorum surda
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkek te ayri canım biz sorun etmiyorz siz niye edionuz a. k iste muhalefet olcakya
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCunku her insanin zihniyeti ayni degil. Bir cocugun bacaginin acik bir kismini görüp bundan ereksiyon olan insanlarin varligindan haberin var mı mesela?
03 Yorumla
Soran+1 yılAsıl senin beynin eriyormu? Çocuğun bacağını görüp ereksiyon olan insanın camide ne işi var? Bunu normalmiş gibi yazman peki? Sadece gülüyorum...
Cevap sahibi+1 yılBakiş acini degistir. Sen anlamamak icin kendini zorluyorsun ama siritiyor bil istedim
Soran+1 yılAsıl sen gerçekleri gör. Aç gozlerini.
Niye kilamiyor kadın anlamadım
14 Yorumla
Soran+1 yılNeden ayrı bölümde kılıyor?
Soran+1 yılİşte bende sana soruyorum? Cevap?
Ne alaka gider eder camide ibadet nereden çıktı bu
03 Yorumla
Soran+1 yılBaska bölümde kılıyor ama?
Soran+1 yılNe kadar çok kötüsün. Neden ayrı yerde kilinsin? İki insanda Allah'ın kulu dehilmi? Ne bu ayrımcılık. Aklına pis düşünceler geliyorsa hiç ibadet etme bile
+1 yılSünnilik dininde böyle saçmalıklar var
010 Yorumla- +1 yıl
İstediğim yorumu yaparım ve bu seni hiç alakadar etmez
- +1 yıl
Bi insan Namazda bile fesat düşünüyorsa def olsun gitsin onun kıldığı namaz boş.
- +1 yıl
Ben neden mezheplere takılıyım ki? Kadın dediğin yolda yanında geçiyor otobüste yanında biniyor sorun değil ama namaz olunca haram diye akıllarına fesatlık geliyor
- +1 yıl
Sen sünnilik mezhebini din edinmiş biriysen farklı bölümlerde kıl
- +1 yıl
Ben senin dininde değilim o zaman. Zaten sünnilik dininden çıktım. Kendimi çok rahat hissediyorum
- +1 yıl
Tamam
+1 yılcamide ibadet edebiliyor, yanlış bilgi..
01 Yorumla
Soran+1 yılNedsn ayri yetde?
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen hukumlerden daha mı iyi bilion yani 😂
01 Yorumla
Soran+1 yılDjjdjds
Tamam gel.. benim önümde kıl namazını
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNamaz domalarak yapilan ibadet olduğu için
01 Yorumla
Soran+1 yılKdhdkfjkfjd
+1 yılkılıyor ediyor
07 Yorumla
Soran+1 yılAyrı bir tarafta ama?
- +1 yıl
öyle olması gerekiyor çünkü saf mısın kızım sen kalbin bozuk herkesi de bozmak niyetindesin galiba
Soran+1 yılİbadetten başka bir şey geliyorsa aklına o kişi ibadet etmesin bu zahmet
- +1 yıl
insan hayal gücüne söz geçiremez sana ateşi düşünme dersem ilk ateşi düşünürsün biraz akıl çok işe yarar
Soran+1 yılAsıl akıl sana çok lazım. Sadece islam dininde var bu. Diğer dinlerke birlikte ibadet ederlerken böyle şey olmuyor nedebafaba?
- +1 yıl
sen kudur diye
Soran+1 yılSiz azmayin diye
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler