• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum
2 ay

Müslüman bir kadın neden kuma istemez?

Tesettürlübirkız
Tesettürlübirkız Takip Et
Guru Yaş: 27
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
07
Yapay Zekaya Sor

Allah izin vermiş sonuçta hem belki kadın zor durumda, eşiniz de sizi unutmayacak. Dul kadınlar ortada mı kalsın?

Müslüman bir kadın neden kuma istemez?
Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
7 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Bleblue
    Bleblue Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    2 ay

Müslüman inancına göre ; Hz muhammed (1 den fazla kadınla evlendi cahiliye dönemiydi. ) Çünkü dul kadınlar sözlü tacize ugruyordu diyorlar İslam alimleri böyle söylüyor. at yalanını * ) Hz muhammed pedofili bir sapıktı. Hangi gerçek peygamber kendinden yaşça küçük çocukla evlenmek isterdi. Gerçek bir peygamber olsaydı. inandıgı tanrının yolunda olsaydı Gider kendinden 10 yaş küçük çocukla evlenmezdi. Hadi diyelim ki korumak için evlendi. Neden hepsinden çocuk yaptı? Demek ki pedofili bir sapıktı ve türünün ilk örnegiydi. Madem inandıgı "Allah" tan vahiy alıyordu. Allah mı git dedi kendinden küçük kızlarla evlen , onları hamile bırak, ırzına geç dedi. ? Bir yaratıcı varsa herkesten üstündür. İnsanlıgı yaratan bir tanrı böyle bir şey demez gençler. Size anlatılan herşeye, inanmayın, sorgulayın, araştırın, düşünün lütfen. Sapkın olan hiçbir şey dogru degildir.

0
    10 Yorumla
    • Bleblue
      Bleblue
      2 ay

Hz muhammed ben son peygamberim demiş. Kime göre peygamber. Hangi peygamber kendinden gider küçük çocukla evlenir , hamile bırakır ? ayrıca hz. muhammed dışında hiçbir peygamber böyle sapkınca işler yapmamıştır. Zaten İsa peygamber ögretisinde diyor ki benden sonra gelecek peygamber olduklarını iddia eden şarlatanlara inanmayın demiştir. İsa peygamber son peygamberdir. Ki hz. muhammed son peygamber oldugunu iddia ediyor. Sen boş ver anlamazsın. neyse

Yorumla
    • Bleblue
      Bleblue
      2 ay

Anlaman için din kitaplarımını okuman gerek ki din kitapları degiştirilmiştir. Bütün din kitapları degiştirilmiştir.

Yorumla
    • Bleblue
      Bleblue
      2 ay

Hangisinin dogru oldugunu anlayamazsın ki en eski kitabları bulup okuman gerek.

Yorumla
    • Bleblue
      Bleblue
      2 ay

Zaten eski yazıları ibranice , yazıları okuyamıyorsan en eski kitaplarıda okuyamazsın.

Yorumla
    • Bleblue
      Bleblue
      2 ay

Bu arada ilk çıkan din islam degildir.

Yorumla
    • TunaKan99
      TunaKan99
      2 ay

Kardeşim bu anlamiyor okadar laf dedin uğraşma

Yorumla
    • TunaKan99
      TunaKan99
      2 ay

Sende hiç anlamiyorsun 😂

Yorumla
    • Bleblue
      Bleblue
      2 ay

@TunaKan99 ne diyon aq sen kimsin sktr git o. e

Yorumla
    • TunaKan99
      TunaKan99
      2 ay

Neymiş?

Yorumla
    • TunaKan99
      TunaKan99
      2 ay

Sana öğreten

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Malefiz1313
    Malefiz1313 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    2 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Bu nasıl bir zihniyet İslam dini izin vermiş ama elinizden geldiğince tek eşlilik daha makbuldür de diyor.. kim sevdiği birini bu şekilde bir başkası ile paylaşmak ister kabul eder bu kişinin kendine yapacağı en büyük saygısızlıktır. .

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    2 ay

Farz mı istemek zorunda mı dine göre evlenmeden önce kadın benim üstüme kadın alamazsın deme hakkına sahip kuranda en doğru olanın tek eş olduğu söylenir en doğru buyken diğerini istemek zorunda değiller

0
    3 Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Evet kadının öyle demeye hakkı var erkeğin de uyması gerekir ama uymadığında nikahı geçersiz olmaz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      2 ay

@ksciüye olmaz evet yalancı olur günaha girer ama bir kadın Müslüman diye ikinci bir eşi kabul etmek zorunda da değildir

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Sözünde durmadığı için günaha girer ama ikinciye evlendiğinde günaha girmez nikahı geçerli olur evet kimse kabul etmek zorunda değil tabii

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    2 ay

Sen kendinle çelişiyorsun yavrum Daha kendini ifade etmeyi beceremiyorsun sorunun başlığı ile sorunu detayı uyuşmuyor Kuma kural dışı kaçak eş demektir. Sorduğun detayda Belirttiğin ise Allah izin vermiş olduğu helal eştir Senin kafan karışık yavrum evvela ne demek istediğini otur kendine söyle sonra bize anlatırsın

0
    0 Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Hayat
Hayat Takip Et
Fenomen
2 ay
  • Çok hassas bir konu seçmişsin 🌸 Önce şunu söyleyeyim, Allah’ın bir şeye izin vermesi her koşulda onu tercih etmemiz gerektiği anlamına gelmez. Nikâh da boşanma da miras da izinli ama herkes için her zaman kolay değil.

Kadın kuma istemez çünkü duygusal olarak çok yıpratıcı 💔 Sevdiğin insanı paylaşmak kalbi zorlar. Kıskançlık, değersizlik hissi, sürekli karşılaştırılma korkusu oluşur. Çoğu kadın bunu taşıyacak psikolojik güce sahip olmak zorunda da değil.

Dul kadınlar elbette ortada kalmasın 🙏 Ama bunun yolu illa kuma olmak olmak zorunda değil. Ailesi, toplum desteği, iş imkânı, sosyal yardımlar çok önemli. Ayrıca dul bir kadın eğer isterse bekar biriyle de evlenebilir. Her çözüm “ikinci eş” üzerinden kurulmak zorunda değil.

Unutma her evlilikte rıza çok kıymetli 💫 Eğer bir kadın içten içe istemiyorsa ama “günah olur mu” korkusuyla susuyorsa bu da ona haksızlık. Duyguların meşru, eşini paylaşmak istememen çok anlaşılır ve saygı duyulması gereken bir şey 💕

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

13

Cevap

26

Cevap

• raif1
    raif1 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 50 , eic 100%
    2 ay

4 kadın alma kuranda geçmez arap kültürüdür kuranda çok kadınla evlenmeei yasak yoktur ama şartları vardır 1-ikisininde geçimini sağlayacaksın 2-eşit davranıp eşit seveceksin 3- ki en önemlisidir ilk eşinden izin almalısın zaten kuranın yasak etmemesi özellikte kocası savaşlarda ölen kadınların ortada kalmaması için ama eş izin vermezse alamaz

0
    11 Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Hayır ilk eşinden izin almak zorunda değil izin verse de vermese de evlenebilir Allah erkeklere bu hakkı vermiş kadın kocasına karışamaz. İşçi patronuna karışabiliyor mu? Allah kuranda erkekler kadınların koruyucusu ve yöneticisidir diyor. Hiç yönetilen yöneticisine karışabilir mi? Erkeğin karısından korkup ona itaat etmesi haramdır. Eş izin vermezse alamayacağının kaynağı neymiş? Hiçbir kaynağı yok. Birsürü Allah’tan korkan hacı, hoca, hafız adam zenginse eşinden gizli ve izinsiz evlenip çocuk yapıyor. Haram olsaydı dindar, çarşaflı, ehli sünnet kadınlar ilk kadından izinsiz evlenmeyi kabul etmezdi. Herkes araştırarak evleniyor izin almanın zorunlu olmadığını öğrenince evleniyorlar.

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Erkek isterse eve 3 kadın getirir, onlara para harcar, seks yapar, çocuk yapar kadın bir şey diyemez.

Yorumla
    • raif1
      raif1
      2 ay

@ksciüye sen sadece meal okumuşsun tefsirlere bakmamışsın İslam fıkhını yani hükümlerini 1 oku

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Hangi tefsirde yazıyormuş izin almak gerektiğini söyleyen hocaların kaynağı yok senin gibi kendi fikirlerini söylüyorlar hiçbir yerde izin almak gerektiği yazmaz ayette hadiste ilmihallerde akaidde yazmaz kaynağını daha önce de sordum ama cevap veremiyorsun bi kaynak yok çünkü bu uydurma bir şey zaten islamın mantığına aykırı çünkü erkeğin karısından izin alması itaat etmesi günahtır ve kıyamet alametidir ve islamda erkek kadının yöneticisidir erkek kadını yönettiğine göre izin istemek zorunda değil çünkü yönetilenin izin verme yetkisi yok işçi patronuna karışamıyor mesela

Yorumla
    • raif1
      raif1
      2 ay

@ksciüye İslam fıkhını oku dedim diyanetin bastırdığı fıkıhları bu fıkhın kaynağı kurandır kuran 4 hakki veriyor ancak bu şartlar altında ALLAH in adaletini de nasıl patron işçi ye indirgedin o senin kıyamet alameti dediğin bu konunun dışındaki konulardır mesela paranın nereye harcanaçağı nasıl tasarruf yapılaçağı çoçukların eğitim ve öğrenimi evin geçimi i. in yapılacaklar mesela gerekirse kadının çalışması kadının 1 üni bitirip meslek sahibi olmasına karşın kocası izin vermezse çalışamaz

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Okuduğum için izin almak zorunda olmadığını biliyorum ruhul furkanı okudum orada izin almak diye bir şeyden bahsedilmiyor kıyamet alameti dediğim bu konunun dışında olan konular değil o senin fikrin eğer bu konunun dışında olan konular için olsaydı hadiste bu konunun dışında olan konular olduğu için olduğu yazardı ama yazmıyor öyle bir ayrım yapılmamış hâlâ kaynak veremiyorsun madem o kadar eminsin madem o kadar kesin kaynak ver de görelim ama veremezsin çünkü yok kadın kocası izin vermezse çalışmaz evet doğru hatta dışarı bile çıkamaz çünkü erkek kadının reisidir erkek kadının reisi olduğu için kadından izin almak zorunda değil çünkü reis izin almaz Allah’ın adaletini patron işçiye indirgemedim laflarımı çarpıtma patron yöneten işçi yönetilendir kadın da yönetilen erkek yönetendir bu yüzden patron işçi örneği verdim çok eşliliğin adil davranmaktan başka şartı yok adil davranmak parayla alakalıdır izinle değil

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Allah kuranda erkekler kadınların koruyucusu ve yöneticisidir diyor yöneten yönettiğinden izin almaz

Yorumla
    • raif1
      raif1
      2 ay

@ksciüye imam-ı azamın tefsirini oku kendisi Cafer bin Sadık ın oğludur Caer bin Sadık peygamberimizin sahabesidir ve peygamberimiz onu fakirlerin babası diye övmüştür ayrıca hadisleri iyi araştır çünkü bu hadiskitapları peygamberimiz öldükten yüzlerce yıl sonra yazılmıştır hepsi sahih değildir özellikle Hz. Raviolanlat çünkü ravi rivayet olan demektir ve rivayet sahih hadis olmaz delilleri zayıftır

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

O tefsilerde izin almak gerektiği yazmıyor Mahmut Ustaosmanoğlu o saydığın alimlerin yolundan giden birisi onun tefsirinde de yazmıyor hadislerde de yazmıyor zaten kaynak verememen de yazmadığı anlamına geliyor her hadis peygamber öldükten yüzlerce yıl sonra yazılmadı sahih hadislerde var ama sahih olan ve olmayan hiçbir hadiste izinsiz evlenilmeyeceği yazmıyor bu kulaktan dolma yanlış bir bilgi

Yorumla
    • raif1
      raif1
      2 ay

@ksciüye imam-ı azamdan bahsettim halen kaynak diyorsun sen anlamak istemiyorsun köle zihniyetli birisin demek öyle ol ne diyim konuyu kapat

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Köle zihniyetli sensin şeytanın kölesi olmuşsun o seni konuşturuyor hâlâ açıklama yapamadın imam-ı azam izinsiz evlenilmez demiyor diyorsa kaynak göster diyorum ama gösteremiyorsun çünkü yok bence de konuyu kapatalım çünkü saçmaladın ve kaynak veremiyorsun

Yorumla
  • SAblaK
    SAblaK Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 42%
    2 ay
    Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.

Allah izin vermiş değil
    İkisine de eşit davranacaksa alabilir her şeyi kafanıza göre yorumlamayın mealleri iyi anlayarak okuyun ayrıca tek eşli olmayı kılmıp ama eşit davranış segileyecekse çok eşli olur demiş.

0
    17 Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Kendinle çelişiyorsun ikisine de eşit davranacaksa alabileceğine göre demek ki Allah izin vermiş

Yorumla
    • 27292718
      27292718
      2 ay

@ksciüye Allah izin vermis ama herkese degil karısı onaylarsa ancak öyle kuma getirebilir istemeyen kisiye kuma getirilemez

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Hayır, Allah maddi gücü yeten her erkeğe izin vermiş. Hayır ilk eşinden izin almak zorunda değil izin verse de vermese de evlenebilir Allah erkeklere bu hakkı vermiş kadın kocasına karışamaz. İşçi patronuna karışabiliyor mu? Allah kuranda erkekler kadınların koruyucusu ve yöneticisidir diyor. Hiç yönetilen yöneticisine karışabilir mi? Erkeğin karısından korkup ona itaat etmesi haramdır. Eş izin vermezse alamayacağının kaynağı neymiş? Hiçbir kaynağı yok. Birsürü Allah’tan korkan hacı, hoca, hafız adam zenginse eşinden gizli ve izinsiz evlenip çocuk yapıyor. Haram olsaydı dindar, çarşaflı, ehli sünnet kadınlar ilk kadından izinsiz evlenmeyi kabul etmezdi. Herkes araştırarak evleniyor izin almanın zorunlu olmadığını öğrenince evleniyorlar. Erkek isterse eve 3 kadın getirir, onlara para harcar, seks yapar, çocuk yapar kadın bir şey diyemez. Erkeğin karısına itaat etmesi haramdır ve kıyamet alametidir. İzin almak zorunda olduğunun bir kaynağı yoktur. İzin almak gerekli olsa Ayşe istemediği ve üzüldüğü hâlde Muhammed üstüne 8 kadın getirmezdi. İstemeyen kişiye de erkek kuma getirebilir çünkü izin almak zorunda değil. Hatta kadının bilmesine bile gerek yok nikahın gizli nikah olmaması için, çocuk olursa çocuğun kimden olduğunun bilinmesi için erkeğin evlenirken birkaç kişiye söylemesi gerekir ama eşi bilmek zorunda değil. İslam’da erkek kadının lideridir lider yönettiğinden izin almaz

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Yorumlarda herkes aynı yalanı söylemiş ama bunun bir kaynağı yok bunu söyleyen hocalar da kaynaksız konuşuyor o kadar eminsen kaynağını söyle bakalım hangi kitapta yazıyormuş

Yorumla
    • SAblaK
      SAblaK
      2 ay

İkisine de eşit davranacaksa var durum kur'an da olanı doğru anlamaya çalışın Allah düpedüz izin vermiyor. Ayrıca tek eşli olmayı öneriyor. Çok eşlilikte ise çok dikkatli ve şartlarının olduğunu iletiyor. Kulaktan dolma şeylere inanma da ne kadar meraklı mal bi milletiz anlam veremiyorum bazen
      Siz ikiniz de din hakkında çok konuşup batmayın bence çünkü biriniz tek diğeriniz de tek bir şeye düşüyorsunuz. Oysaki ikinizin de dediği olması ve fazlası bile var.
      Ayrıca bunun için tek şart yok, bür kaç şart gerekir. İçinde ise rıza, maddiyat, ahlak, maneviyat gibi şeyler var. Sizde ise biri maddi diyor biri maneviyat

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Evet biliyorum eşit davranacaksa izin var ben zaten bunu inkâr etmedim eşit davranmakla izin almak farklı şeyler ben izinden bahsediyorum izin almak zorunlu demişsin ama değil hiçbir yerde öyle bir şey yazmıyor o kadar eminsen kaynak ver bakalım izin almanın zorunlu olduğu nerde yazıyormuş

Yorumla
    • SAblaK
      SAblaK
      2 ay

@ksciüye tek kaynak var aç kur'an ının o ayetini ve sürelerinin anlamlarını oku, anlayarak oku ama

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Sen çok anlamışsın ya kurandaki o ayeti gönder bakalım hangi ayette izinsiz evlenilemeyeceği yazıyormuş sen şeytan kuklasısın kafana göre dine kural koyuyorsun dediğin hiçbir yerde yazmıyor kuranı anlasan yalan konuşmazdın

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Sen madem o kadar anlamışsın ayeti gönder bekliyorum

Yorumla
    • SAblaK
      SAblaK
      2 ay

Nisa süresini komple okumanı öneririm. Ayrıca meali ile oku

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Nisa suresinde Allah erkekler kadınların koruyucusu ve yöneticisidir diyor demek ki erkek izinsiz evlenebilir nisa suresinin hangi ayetinde izinsiz evlenilemeyeceği yazıyor? Öyle bir ayet olmadığı için gösteremiyorsun. Kuranı ve Nisa suresini anlayarak okuyamadığın için Nisa suresinde kadının kocasına karışma yetkisinin olmadığının söylendiğini anlayamamışsın. İslam’ı güzel bir din gibi göstermek için yalan konuşuyorsun. Öyle bir ayet yok. Eğer varsa Nisa suresindeki o ayetin numarasını söyle bakayım.

Yorumla
    • SAblaK
      SAblaK
      2 ay

Ben sana bir şey anlatamam, boş ver sen en iyisi

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Nisa suresinde erkeklerin kadınların yöneticisi olduğu, erkeklerin kadınlardan üstün olduğu, kadın itaat etmediğinde son çare olarak vücudunda iz bırakmayacak şekilde dövülebileceği yazıyor. Erkek bu vasıflara sahip olduğuna göre eşinden hiçbir şey için izin almak zorunda değil. Kadın dışarı çıkarken bile eşinden izin almak zorunda. Kadın bu konumdayken, daha kocasından izinsiz dışarı çıkamazken hiç kocasının evlenmesine karışabilir mi? 😂😂😂 Yöneten itaat etmez yönetilen itaat eder. İşçi patronuna karışabiliyor mu? Karışamıyor. Çünkü patron yönetici işçi yönetilen. Üstün olan, yönetici olan, dövme yetkisi olan emir almaz. Erkeklerin eşlerine itaat etmeleri haramdır ve kıyamet alametidir.

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

İşte ayet olmadığı için gösteremiyorsun ayet olsaydı gösterirdin konu kapanırdı ama ayet yok asıl sen boş ver çünkü anlama fonksiyonların kapanmış bu konular aşıyor seni kadının kocasını yönetebileceğini söylediğin surede erkeklerin kadınları yönetmesi gerektiği yazıyor erkek kadını yönettiği kadın erkeğe izin veremez çünkü kadın yöneten değil yönetilen

Yorumla
    • SAblaK
      SAblaK
      2 ay

Anlamak istemeyene bir şey anlatamam, boşa çırpınma ağzımı hele ki bu saatte, 31-32 yaşımda anlamak istemeyene hiç yoramam.

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Anlamak istemeyen ben değilim sensin bana kendini anlatma sen kendini ne kadar yaşlı sanıyorsun 31-32 yaşlı değil🤣🤣🤣 ben anlamak istiyorum ayeti soruyorum kaynağı soruyorum ama söyleyemiyorsun çünkü anlatacağın bir şey yok kaynak versen kabul ederim konu kapanır sadece kaynak söyleyeceksin ama söyleyemiyorsun çünkü yok anlamak istemeyen sensin nisa suresini anlamak istemediğin için ayetleri reddediyorsun ısrarla izinsiz evlenemeyeceğini söylüyorsun kaynak yok diyorum neden evlenebileceğini açıklıyorum yönetici izin almaz diyorum ama anlamak istemiyorsun

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

İzinsiz evlenilebileceğini açıklıyorum ama sen anlamak istemediğin için anlayamıyorsun nisa suresi dedin kuran dedin ayet numarasını söyle diyorum sen söyleyemiyorsun benim anlamak istemeyeceğim bir durum yok ki kaynak veremiyorsun kaynak verdiğin hâlde kabul etmesem anlamak istemiyorsun dersin ama daha kaynak veremiyorsun anlatamıyorsun

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    2 ay

Allah’ın izin verdiği birden fazla kadın ile evlenme kavramı şarta bağlıdır.
    Şartlar oluşmadan böyle bir durum zaten uygun değildir.
    Şartları da yazmadan insanları yanlış yönlendirmeyin. Günahı vebali sizin boynunuza olur o zaman..

0
    2 Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Şartlar uysada kabul etmez kadın

Yorumla
    • raif1
      raif1
      2 ay

şartlardan biri de ilk eşin izin vermesi vermezse evlenemez

Yorumla
  • 06romeo
    06romeo Takip Et
    Master Yaş: 60 , eic 98%
    2 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Tavsiye edilen tek eş. Çok eşlilik istisnai durum ve şartları çok ağır, mesela ilk eş bunu gönülden k az bul edecek, erkek iki eşe de adil davrzz az binayı bilecek cinsel ve maddi konularda vs.

0
    8 Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Hayır ilk eşinden izin almak zorunda değil izin verse de vermese de evlenebilir Allah erkeklere bu hakkı vermiş kadın kocasına karışamaz. İşçi patronuna karışabiliyor mu? Allah kuranda erkekler kadınların koruyucusu ve yöneticisidir diyor. Hiç yönetilen yöneticisine karışabilir mi? Erkeğin karısından korkup ona itaat etmesi haramdır. Eş izin vermezse alamayacağının kaynağı neymiş? Hiçbir kaynağı yok. Birsürü Allah’tan korkan hacı, hoca, hafız adam zenginse eşinden gizli ve izinsiz evlenip çocuk yapıyor. Haram olsaydı dindar, çarşaflı, ehli sünnet kadınlar ilk kadından izinsiz evlenmeyi kabul etmezdi. Herkes araştırarak evleniyor izin almanın zorunlu olmadığını öğrenince evleniyorlar.

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Erkek isterse eve 3 kadın getirir, onlara para harcar, seks yapar, çocuk yapar kadın bir şey diyemez.

Yorumla
    • 06romeo
      06romeo
      2 ay

@ksciüye Birden fazla kadınla srks yapmak nefsimize hoş gelse de, sen ilk kadın olsan eşinin ikinciyi almasına yani sana kuma gelmesine izin verir misin? Şartlardan ilki, ilk eşin izin vermedi yani kabul etmesi.

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Hoşuma gitmez ama din kadının hoşuna gidip gitmemesini önemsemiyor. Şartlardan ilki değil, hiçbiri. Eşin hoşuna gitmeyeceği için izin vermesi gerektiğini söylüyorsun yani bu sen fikrin. İslam’da böyle bir şey yok. Erkeğin karısına itaat etmesi kıyamet alametidir ve haramdır. Erkek yöneten kadın yönetilen olduğu için erkek kadından izin almaz. Zaten izin alması gerektiği hiçbir yerde yazmaz. Dindarlar bunu araştırıyorlar helal olduğunu öğrenince de evleniyorlar.

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Patron işçisinden izin alıyor mu? Yöneten yönettiğinden izin almaz. Erkeklerin kadınların yöneticisi olduğu kuranda yazıyor. “Kadınlar erkeklerin yanında esirler gibidir.” diye hadis de var. Efendi esirinden izin almaz. Kadının hoşlanmaması bir ölçüt değil.

Yorumla
    • 06romeo
      06romeo
      2 ay

@ksciüye Aralarında adalet şartı kedin kuranın emri.
      Çok evlilik, Câhiliye dönemi Araplar’ı arasında da yaygın bir uygulamaya sahip olup evlenilen kadınların sayısı konusunda herhangi bir sınırlama yoktu. Kabile ve ailelerin gücü ilk planda nüfusa dayandığından çok evlilik, iş gücünü arttıran ve savaşlar sebebiyle uğranılan nüfus kaybını telâfi eden tabii bir yol olmasının yanında o günkü yerleşik ve göçebe Araplar’ın hayat tarzının, kadın-erkek nüfus oranının, gelenek ve kültürlerinin bir sonucu idi. Hatta çok evlilik kuvvet ve servetin, tek evlilikse zayıflık ve fakirliğin sembolü kabul edilmekte ve bu sebeple çok evlilik toplum içinde bir iftihar ve itibar vesilesi sayılmaktaydı.

İslâm dini tek evliliği teşvik etmekle birlikte prensip olarak çok evliliği yasaklamamıştır. Ancak zorlaştırıcı birtakım kayıt ve şartlardan başka ona bir üst sınır getirmiş ve en çok dört kadınla evlenmeye izin vermiştir. Konu ile ilgili olarak Kur’ân-ı Kerîm’de, “Eğer velisi olduğunuz mal sahibi yetim kızlara haksızlık yapmaktan korkarsanız hoşunuza giden kadınlarla iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Şayet aralarında adaletsizlik yapmaktan endişe ederseniz bir tane almalısınız veya sahip olduğunuz câriyelerle yetinmelisiniz. Doğruluktan sapmamanız için en uygun olan yol budur” (en-Nisâ 4/3)

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Neden hâlâ adaletten bahsediyorsun? Ben adalet şartı olduğunu kabul ediyorum zaten. İzin alma şart yok diyorum. Kadının hoşuna gidip gitmemesinin önemi olsa Hz. Muhammed eşleri hoşuna gitmediği hâlde evlenmezdi. Dediklerin doğru. Ben bunları inkâr etmiyorum zaten ama bunlar izin almak gerektiği anlamına gelmiyor. Hadi iyi geceler.

Yorumla
    • 06romeo
      06romeo
      2 ay

@ksciüye evet ilk eşin izninin aranması konusunda sen haklısın, ben yanıldım. Ama erkeğin, ikinci evliliği yaparken karısından izin almaz ise ailede huzursuzluk olur, aile huzurunun devamı için eşine haber verip bu konuda onun da görüş ve rızasını alması tavsiye edilir.
      İyi geceler.

Yorumla
  • Kawasaki_Ninja
    Kawasaki_Ninja Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 86%
    2 ay
    Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.

Erkek kadın sayısı bir birine yakın olduğu için olmaz.

Önceden savaşlardan dolayı erkek sayısı azdı ve bir erkeğe birden fazla kadın düşüyordu ama artık öyle bir sorun yok.

0
    0 Yorumla
  • M3rovha3lss
    M3rovha3lss Takip Et
    Guru Yaş: 19 , eic 100%
    2 ay

Grup seviyorum demiyor daaa lezbiyenim iki kadın bir erkeği idare edelim demiyor daaaaaa fantezilerim var demiyorrrrrr daaaaa İslammm DİYOOOR

0
    1 Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Hiçte lezbiyen değilim

Yorumla
  • KaRa-MaSKe-34
    KaRa-MaSKe-34 Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 100%
    2 ay
    Aile & Toplum konusunda 415 cevap paylaştı.

islamda izin verilmiş doğrudur ama kadının rızası var ise.. o zaman savaş yüzünden çok fazla dul olup ortada kalan vardı

0
    19 Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Kadın da rıza göstersin dinine düşkünse

Yorumla
    • KaRa-MaSKe-34
      KaRa-MaSKe-34
      2 ay

ablacım sen olayı çok yanlış anladın..:D

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Hayır ilk eşinden izin almak zorunda değil izin verse de vermese de evlenebilir Allah erkeklere bu hakkı vermiş kadın kocasına karışamaz. İşçi patronuna karışabiliyor mu? Allah kuranda erkekler kadınların koruyucusu ve yöneticisidir diyor. Hiç yönetilen yöneticisine karışabilir mi? Erkeğin karısından korkup ona itaat etmesi haramdır. Eş izin vermezse alamayacağının kaynağı neymiş? Hiçbir kaynağı yok. Birsürü Allah’tan korkan hacı, hoca, hafız adam zenginse eşinden gizli ve izinsiz evlenip çocuk yapıyor. Haram olsaydı dindar, çarşaflı, ehli sünnet kadınlar ilk kadından izinsiz evlenmeyi kabul etmezdi. Herkes araştırarak evleniyor izin almanın zorunlu olmadığını öğrenince evleniyorlar. Erkek isterse eve 3 kadın getirir, onlara para harcar, seks yapar, çocuk yapar kadın bir şey diyemez.

Yorumla
    • KaRa-MaSKe-34
      KaRa-MaSKe-34
      2 ay

@ksciüye Erkek isterse eve 3 kadın getirir, onlara para harcar, seks yapar, çocuk yapar kadın bir şey diyemez. .. bunları sana kim öğretti..

adalet diyor eşler arasında adalet eğer adalet olmayacaksa kesinlikle 1 eşten fazlası haramdır

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Bunları bana Allah öğretti beğenmedin mi? Bunlar adalete aykırı şeyler değil ki. Adalet demek hepsine hak ettiği kadar para harcamak, hiçbirini mağdur etmemek demek. Adalet ve izin farklı şeyler. Adalet olmazsa haramdır ama izin olmazsa helaldir. Kadının izninin olması gerektiğini sana kim öğretti? Kaynak ne?

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Senden küçük birine ablacım demişsin bir de olayı yanlış anladın demişsin😂😂😂 ama asıl yanlış anlayan sensin adaletle izni karıştırmışsın

Yorumla
    • KaRa-MaSKe-34
      KaRa-MaSKe-34
      2 ay

Ya sabır eseğe altın semer taksan eşek gene eşek

Yorumla
    • KaRa-MaSKe-34
      KaRa-MaSKe-34
      2 ay

Yaş 74 yazıyor nene denediğime dua et yaşını sallayarak yazan burada her istediğini sallayarak yazar

Yorumla
    • cingenebüken
      cingenebüken
      2 ay

Gel buraya kaçma

Yorumla
    • cingenebüken
      cingenebüken
      2 ay

Daha kaynak gösteremiyorsun asıl sallayan sensin ne biçim konuşuyorsun lan sen bana eşek diyorsun ama insanlıktan nasibini alamamışsın konuşmayı tartışmayı bilmiyorsun bu aptallığına rağmen adalet ve izni ayırt edememene rağmen seni insan yerine koyup insan gibi açıkladım ama sen açıklayamıyorsun cevabın bittiği yerde hakaret başlar cevap veremiyorsun kaynağın yok o yüzden saldırıyorsun konuşmak için konuşuyorsun esas sallayan sensin bklu dötünden salladığın kaynak verememenden belli madem o kadar eminsin söyle bakalım nerde yazıyormuş izinsiz evlenilmediği

Yorumla
    • cingenebüken
      cingenebüken
      2 ay

Kaynağın olmadığı için kendine dediklerine güvenemediğin için kaçtın engelledin zavallı😂😂😂

Yorumla
    • cingenebüken
      cingenebüken
      2 ay

Yine engellersen şaşırmam çünkü kaynağın yok

Yorumla
    • cingenebüken
      cingenebüken
      2 ay

Sadece evlenmeden önce eşine başkasıyla evlenmemesi şart koyabilir erkeğin bu şarta uyması iyi olur ama uymazsa da bir sorun yok nikahı geçerli olur

Yorumla
    • KaRa-MaSKe-34
      KaRa-MaSKe-34
      2 ay

İşin gücün yok bunlari yazıyorsun. Harbiden pes bir erkek İslam'a göre 4 eşle evlenebilir izni ne için nasıl verildiğini öğrenmeden atliyorsun. Sana göre erkek s. kinin keyfine göre istediğini yaparmi bu mu. . adalet İslam'ın temel kaynağıdır

Yorumla
    • KaRa-MaSKe-34
      KaRa-MaSKe-34
      2 ay

İslami çok yanlış biliyorsunuz

Yorumla
    • KaRa-MaSKe-34
      KaRa-MaSKe-34
      2 ay

bu arada eşeğe altın semer taksalar eşek gene aşektir lafı bir deyimdir yani bildiğini okumaktır.. sen onuda yanlış anladın.. .. olaya sadece kendi bilgine bakarak yorumluyorsun

Yorumla
    • cingenebüken
      cingenebüken
      2 ay

Savaş döneminde izin verildi ama sonrası için de izin var keyif için evlenilebilir keyif için evlenemeyeceğinin de kaynağı yok ali ikinciye evlenmek istediğinde savaş dönemi değildi Muhammet kızı üzüldüğü için kimmiş benim fatımamın üzerine gül koklamak isteyen dedi ali de peygambere saygısından evlenmedi
      Sen yanlış biliyorsun izinsiz evlenemez diyorsun izin almak zorunluysa kaynak ver diyorum veremiyorsun çünkü kaynağın yok cevabın olmadığı için şimdi de konuyu değiştirdin sadece savaş döneminde izin vardı diyorsun ama her dönemde var bu devirde de erkekler zevk için evleniyor dindar erkekler bunu araştırıyorlar ve helal olduğunu öğrenince evleniyorlar

Yorumla
    • KaRa-MaSKe-34
      KaRa-MaSKe-34
      2 ay

@cingenebüken cidden şu kelimelerin dine hakaret eder gibi alaycı olman harbiden canımı sıkıyor...

tekrar diyorum gene diyorun sen sadece işine geleni okuyor anlıyorsun çünkü kibrinde nefsinde bu.. bir daha yazma

Yorumla
    • KaRa-MaSKe-34
      KaRa-MaSKe-34
      2 ay

bu sitenin modları ne iş yapıyor.. nerde modlar..

Yorumla
  • Kogarashi
    Kogarashi Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    2 ay

Yine ayeti cımbızla çekip anlayanlardan biri daha

1
    34 Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Alakası yok aldatmaktan iyidir hem dul ortada kalmış bir kadına sahip çıkmak sevaptır

Yorumla
    • Kogarashi
      Kogarashi
      2 ay

Savaş ortamında değiliz sırf dul diye alınmaz

Yorumla
    • Kogarashi
      Kogarashi
      2 ay

Kaldı ki farz değil bir ruhsat ve asıl farz olan tek eşliliktir

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Ama haramda değil müşkül ola çok kadın var ben gidipten genç bakire kız alsın demiyorum o adaletsizlik olur ama ortada kalmış kadınla evlenebilir müslüman bir kadınının bunu reddetmesi saçma

Yorumla
    • Kogarashi
      Kogarashi
      2 ay

Allah diyor ki müslüman erkekler istese de dört eşe adaletli olamaz kadın pek alaka da reddeder Allah bile erkek adaletli olamaz demiş sen niye kadın reddediyor diyorsun Allahtan daha iyi biliyorsan başka tövbe haşa

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Kadınlar Allah'ın helal kıldığına karışıyor

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

İlk eşini unutmucak erkek adaletli olcak

Yorumla
    • Kogarashi
      Kogarashi
      2 ay

Anlama eksikliğin var herhalde Allah isteseniz de olacağım deseniz de erkekler adaletli OLAMAZ diyor bacım bunu nesini anlamadın

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Müslüman mısın?

Yorumla
    • Kogarashi
      Kogarashi
      2 ay

Evet müslümanım ilahiyatta okuyorum

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

O zaman neden karşısın erkek adaletsiz olsa bile bu onun sorunu

Yorumla
    • Kogarashi
      Kogarashi
      2 ay

Allah karşıyken ben neden kabul edeyim

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Karşı olsa direk haram derdi

Yorumla
    • Kogarashi
      Kogarashi
      2 ay

Karşı olmasaydı ruhsat yerine direkt izin verirdi savaş zamanını katmazdı bile kaldı ki ayetin devamında tek eşliliği daha çok önemsediğini helal olduğunu görürüz

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

İlla savaş zamanında evlenin demiyor zina gibi keskin bir şeyde söylemiyor sizin işinize gelmiyor

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Aldatsa affedersin ama😂

Yorumla
    • Kogarashi
      Kogarashi
      2 ay

Sen git sureyi baştan bir daha oku

Yorumla
    • Kogarashi
      Kogarashi
      2 ay

Yok kapı dışarı ederim

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Tekeşlilik farz olsaydı çokeşliliğe izin olmazdı Allahın ruhsat vermesi izin verdiği anlamına geliyor

Yorumla
    • Kogarashi
      Kogarashi
      2 ay

@ksciüye çok eşliliğe sınır getirdi çünkü o dönemde bu aşırı normaldi ve bir adamın 10 karısı olabiliyordu tıpkı içki de olduğu gibi kaldırmak yerin adım adım sınırladı tamamen kaldırmaması sebebi savaş esnasında azalan nüfus sebebiyle ve kadın ve çocukların savaş sırasında ölen eş ve babasından kaynaklı ruhsat verildi yani adamın keyfiyetine hiç bağlı değil artı adam her birine adil davranmalı mehir tut alacağı eve kadar ama Allah adaleti şart koşmasına rağmen erkeklerin adaletli olamayacağını ve tek eşlilik sizin için en hayırlısıdır der yani asıl olan tek eşliliktir dört eş değil dört eş savaş durumunda geçerli

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Evet sınır getirdi 4’e indirdi ama izin veriyor işte. Savaş döneminde izin verildi ama keyif için evlenemeyeceği anlamına gelmez evlenebilir çok eşliliğin tek şartı hepsine adil muamele etmek başka şartı yok haram olsa dindar erkekler keyif için evlenmezdi

Yorumla
    • Kogarashi
      Kogarashi
      2 ay

@ksciüye savaş döneminde izin verildiyse nasıl keyfi olsun 😃

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Sadece savaş dönemi için izin verilmedi her dönemde serbest

Yorumla
    • Kogarashi
      Kogarashi
      2 ay

@ksciüye hayır savaş dönemi için serbest diğer zamanlar için değil

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Kaynak ne? Şeytan. Seni şeytan konuşturuyor her dönemde serbest şimdi de izinsiz evlenemez dersin ama o da yanlış kocan isterse eve 3 kadın getirir sen ağlasan da zırlasan da hepsiyle seks yapar çocuk yapar onlara ev açar para harcar mehrini verir sen ses çıkaramazsın çünkü Allah erkeklere bu hakkı vermiş erkeğin karısına itaat etmesi onun izin vermediği bir şeyi yapmaması kıyamet alametidir ve günahtır Allah kuranda erkekler kadınların koruyucusu ve yöneticisidir diyor kocaya itaat farzdır insan itaat etmek zorunda olduğuna karışabilir mi yönetici yönettiğinden izin alır mı😂😂😂 savaş döneminden sonra da erkekler 4 kadın alıyordu hâlâ da alıyorlar dindar zengin erkekler araştırıp öğreniyorlar ve evleniyorlar bu senin fikrin bi geçerliliği yok savaş dönemi için değil her dönem için serbest haram olsa dindarlar kuma getirmezdi kuma olmazdı sadece savaş dönemi için serbest olsa öyle bir kaynağı olurdu ama yok

Yorumla
    • Kogarashi
      Kogarashi
      2 ay

@ksciüye ayet kaynaklı konuşuyorum ben bu ayet sosyal durumu korumak için indi keyfiyete değil

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Hangi ayetmiş göster öyle bir ayet yok

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Kaynak ne? Şeytan. Seni şeytan konuşturuyor her dönemde serbest şimdi de izinsiz evlenemez dersin ama o da yanlış kocan isterse eve 3 kadın getirir sen ağlasan da zırlasan da hepsiyle seks yapar çocuk yapar onlara ev açar para harcar mehrini verir sen ses çıkaramazsın çünkü Allah erkeklere bu hakkı vermiş erkeğin karısına itaat etmesi onun izin vermediği bir şeyi yapmaması kıyamet alametidir ve günahtır Allah kuranda erkekler kadınların koruyucusu ve yöneticisidir diyor kocaya itaat farzdır insan itaat etmek zorunda olduğuna karışabilir mi yönetici yönettiğinden izin alır mı savaş döneminden sonra da erkekler 4 kadın alıyordu hâlâ da alıyorlar dindar zengin erkekler araştırıp öğreniyorlar ve evleniyorlar bu senin fikrin bi geçerliliği yok savaş dönemi için değil her dönem için serbest haram olsa dindarlar kuma getirmezdi kuma olmazdı sadece savaş dönemi için serbest olsa öyle bir kaynağı olurdu ama yok

Yorumla
    • Kogarashi
      Kogarashi
      2 ay

@ksciüye nisa suresini aç bak

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Sadece savaş döneminde izin olduğu yazmıyor

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

@ksciüye kuma getireceği kadının dul veya evde kalmış olması lazım genç kız getirmesi doğru değil.

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Neden

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

@ksciüye genç kız her türlü koca bulur önemli olan zor da kalmış kadına yardım etmek hem böylece ilk kadının gönlü kırılmamış olur

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

İlk kadının gönlü her türlü kırılır

Yorumla
  • Ayağakalkınefendiler
    Ayağakalkınefendiler Takip Et
    Guru Yaş: 101 , eic 100%
    2 ay
    Aile & Toplum konusunda 615 cevap paylaştı.

Müslüman olması, kadına yaradılışı itibariyle verilen tek olma ve ihtiras duygularını gölgelemez.

0
    0 Yorumla
  • aklımdadelisorular13
    aklımdadelisorular13 Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    2 ay
    Aile & Toplum konusunda 963 cevap paylaştı.

Allahın izin verdiği herşeyi yapıyonmu ya da yasakladığı her şeyi?

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    2 ay

Bizim canımıza minnet de sizin istemeniz lazım

0
    10 Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Erkek ister zaten ama ilk eşler kıyameti koparır

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      2 ay

Evet işte sıkıntı orada. Sen ister miydin?

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Kuma olarak evlendim zaten

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      2 ay

Hımmm.. peki ilk kadın ile aran nasıl?

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Boşandım şu an kıskandı beni yelloz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      2 ay

Şu an derken? :) seni kıskandığı için sen mi boşandın yoksa adam mı seni boşadı?

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Ben boşandım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      2 ay

Anladımm.. seni merak ettim. Tanımak isterdim :)

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Tanışırız😂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      2 ay

Bir soruna yorum yaptım :)

Yorumla
  • olgunerkek4747
    olgunerkek4747 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 47
    2 ay

Bunu yazan tesetturlu beyın olmayam bır kadın.. yazık senı doguran ana baba keske korunsaydı. ya da baban cok ugrassaydı da azcık akıllı olsaydın

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    2 ay

Sen kuma almak ya da kuma olmak ister misin gerçekten

0
    0 Yorumla
  • çekirdeksizdomates
    çekirdeksizdomates Takip Et
    Xper 3 Yaş: 31
    2 ay

Siz de dini kendinize göre yaşamayı ne çok seviyorsunuz ulan kafasızlar.

0
    0 Yorumla
  • TunaKan99
    TunaKan99 Takip Et
    Yoda Yaş: 32
    2 ay

Evet Allah izin vermiş ama kadına sor demiş? burada sıkıntı ne

0
    23 Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Hayır sor dememiş sormak zorunda değil erkek karısından izin almaz islamda bu haramdır hatta kıyamet alametidir Hayır ilk eşinden izin almak zorunda değil izin verse de vermese de evlenebilir Allah erkeklere bu hakkı vermiş kadın kocasına karışamaz. İşçi patronuna karışabiliyor mu? Allah kuranda erkekler kadınların koruyucusu ve yöneticisidir diyor. Hiç yönetilen yöneticisine karışabilir mi? Erkeğin karısından korkup ona itaat etmesi haramdır. Eş izin vermezse alamayacağının kaynağı neymiş? Hiçbir kaynağı yok. Birsürü Allah’tan korkan hacı, hoca, hafız adam zenginse eşinden gizli ve izinsiz evlenip çocuk yapıyor. Haram olsaydı dindar, çarşaflı, ehli sünnet kadınlar ilk kadından izinsiz evlenmeyi kabul etmezdi. Herkes araştırarak evleniyor izin almanın zorunlu olmadığını öğrenince evleniyorlar. Erkek isterse eve 3 kadın getirir, onlara para harcar, seks yapar, çocuk yapar kadın bir şey diyemez.

Yorumla
    • TunaKan99
      TunaKan99
      2 ay

@ksciüye kaynak? Yok bide gurup yapar? Kadının Boşanma hakkı var sen neden bahsediyorsun

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Senin kaynağın nerde? Hani nerde yazıyormuş izin alma zorunluluğu? Boşanma hakkı ne alaka? Ben boşanma hakkından bahsetmedim. Grup yapamaz. O ayrı bir konu.

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Senin kaynağın olmadığına göre, hiçbir yerde izin almak zorunlu yazmadığına göre izin almak zorunlu değil. Var olan şeylerin kaynakları olur olmayan şeylerin kaynakları olmaz. Eğer izin almak zorunlu diye bir kaynak yoksa almak zorunlu değildir. Almamanın zorunlu olmadığının kaynağı almanın zorunlu olmadığının kaynağının olmaması.

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Off senin yüzünden karışık cümle kurdum son cümleyi görmezden gel

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Sen benden neden kaynak istiyorsun ki? Sen izin almanın zorunlu olduğuyla ilgili kaynak versen benim dediğimin yanlış olduğu ortaya çıkar ama kaynak veremediğine göre demek ki dediğim doğru. Allah’ın ve ulemanın söylediği tek şart adalet. Patron işçisinden izin alır mı? Erkeğin karısına itaat etmesi haramdır ve kıyamet alametidir.

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Hukukta ‘olmayan şeyin kaynağı’ istenmez. İddia edilen şeyin dayanağı gösterilir. Kadına sor dediğinin dayanağını gösteremiyorsun.

Yorumla
    • TunaKan99
      TunaKan99
      2 ay

@ksciüye iyi ozm gel evlen benimle

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Ya bi uza ne işim var senle

Yorumla
    • TunaKan99
      TunaKan99
      2 ay

@ksciüye 2ci olursun ne var

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Öyle şeyler bana uygun değil başkasını bul kendine

Yorumla
    • TunaKan99
      TunaKan99
      2 ay

@ksciüye istedin izinde var

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

İzin olsa nolur olmasa nolur izin olmasa da karını aldatabilirsin benim senin gibi cahillerle işim olmaz git cemaatlere ordan bulursun birini

Yorumla
    • TunaKan99
      TunaKan99
      2 ay

@ksciüye hakkın yok işte gel

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Hiçbir şey anlamadın kadının izin verip vermemeye hakkı yok dedim başka bir kadının evlenirken istememe hakkı yok demedim herkesin evlenmek istememeye hakkı var dinen

Yorumla
    • TunaKan99
      TunaKan99
      2 ay

@ksciüye nerde yazyior? O dönem savaş var idi herkes dul kaliyor diye yapilmis birsey

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

İzinsiz evlenemeyeceğinin kaynağı nerde yazıyor? Dünden beri soruyorum cevap veremiyorsun. O kadar eminsen kaynak ver de görelim. Öyle bir şeyin kaynağı olmadığına göre demek ki izinsiz evlenilebilir. Olmayan şeylerin kaynağı istenmez sen var diyorsun kaynak vermesi gereken sensin

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Dünden beri kaynak bekliyorum yok veremiyorsun izinsiz evlenilmeyeceğinin kaynağını gönder sadece savaş döneminde evlenilebileceğinin de kaynağını gönder çok eşliliğin tek şart adaleti sağlamaktır hiç yöneten yönettiğinden izin alır mı Allah kuranda erkekler kadınların koruyucusu ve yöneticisidir diyor yöneten erkek olduğuna göre kadın onu kısıtlayamaz kadın erkeğin sahibi değildir evlenmesine karışamaz erkeğin eşine itaat etmesi haramdır ve kıyamet alametidir
      Hukuk bilmiyorsun belli bir şeyin olduğu iddia eden kaynak verir olmadığını iddia eden kaynak vermez olduğunun kaynağı yoksa demek ki öyle bir şey yoktur

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Hiçbir şey anlamayan sensin kadının evlenmek istememeye hakkı yok demedim kocası evlenirken karışmaya hakkı yok dedim peygamberler eşleri istemediği hâlde evlenmişler

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

bir şey hakkında var dememiz için kaynağının olması gerekir senin dediğinin kaynağı olmadığına göre demek ki izinsiz evlenilebiliyor Allah kadına sor demiş diyorsun ya nerde demiş nerde yazıyor

Yorumla
    • TunaKan99
      TunaKan99
      2 ay

@ksciüye senin kaynak ne?

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Benim kaynağım senin kaynağının olmaması. Çünkü hiçbir yerde izin almak gerektiği yazmıyor o kadar eminsen neden kaynak veremiyorsun? Var denilen şeylerin kaynağı olur yok denilenlerin değil. Ben yok diyorum sen var diyorsun. Eğer senin kaynağın varsa benim dediğimin yanlış olduğu zaten ortaya çıkar ama kaynağın olmadığı için cevap veremiyorsun. Madem sormak gerekiyor peygamberler neden sormadılar? Allah kuranda erkekler kadınların koruyucusu ve yöneticisidir diyor. Erkek yöneten kadın yönetilen olduğu için erkek kadından izin almaz. Erkeğin karısına itaat etmesi haramdır ve kıyamet alametidir. Patron işçisinden izin alır mı? Almaz. Kadınlar erkeklerin yanında esirler gibidir diye hadis var. Esir efendisini kısıtlayabilir mi? Kısıtlayamaz. Ulema çok eşliliğin adalet şartı olduğunu söylemiş ama izij şartı olduğunu söylememiş. Eğer hiçbir yerde izin almak gerektiği yazmıyorsa demek ki izin almak zorunlu değil. Kadına sor demiş diyorsun ya sor dediği hangi kitapta yazıyor?

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Ben kaynak vermek zorunda değilim çünkü izin almak gerektiğinin hiçbir kitapta yazmaması izinsiz evlenileceği anlamına gelir hukukta bu böyledir

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    2 ay

Bu cok değişik bir düşünce bence bir kadına bir erkek zor yetiyor en az iki erkek olması lazım diyim bende madem

0
    0 Yorumla
  • Kertenkele0706
    Kertenkele0706 Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 100%
    2 ay

Bu soru iyi niyetli bir soru değil.

0
    17 Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Neden?

Yorumla
    • Kertenkele0706
      Kertenkele0706
      2 ay

İslam'da Çok eşlilik serbest olsa da, keyfi bir tercih değildir. Savaşlarda bir çok insan ölünce eşleri geçim derdi ve yaşama zorluğu çekmesin diye izin verilmiştir. Bu bile evli kişinin eşinin iznine tabidir.
      Yani çüküm kalktı, yeni birini daha alıp ona da boru döşeyeyim diye değildir

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Zinadan iyidir

Yorumla
    • Kertenkele0706
      Kertenkele0706
      2 ay

Evli birine mi aşık oldun bebeğem 😏

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Hayır ama kuma olarak evlendim

Yorumla
    • Kertenkele0706
      Kertenkele0706
      2 ay

İlk hatunla aranız nasıl

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Boşattı beni kocamdan

Yorumla
    • Kertenkele0706
      Kertenkele0706
      2 ay

Hiç eşli olmayan birini bulup tekrar evlen

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

Onlar ne yapsın beni 18 lik kız dururken

Yorumla
    • Kertenkele0706
      Kertenkele0706
      2 ay

18 lik evlenmez şimdi, 27 lik evlenir

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

32 yim

Yorumla
    • Kertenkele0706
      Kertenkele0706
      2 ay

32 evlilik yaşı şimdilerde

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

3. olur bu

Yorumla
    • Kertenkele0706
      Kertenkele0706
      2 ay

Neden sürekli evlenip boşanıyorsun

Yorumla
    • Kertenkele0706
      Kertenkele0706
      2 ay

Ailen bir şey demiyor mu

Yorumla
    • Tesettürlübirkız
      Tesettürlübirkız
      2 ay

2 kere evlendim

Yorumla
    • ksciüye
      ksciüye
      2 ay

Neye dayanarak evli kişinin iznine tabidir diyorsun? Herkes yorumlarda bu yalanı söylemiş ama öyle bir şey yok. Erkeğin karısına itaat etmesi haramdır ve kıyamet alametidir. Hayır ilk eşinden izin almak zorunda değil izin verse de vermese de evlenebilir Allah erkeklere bu hakkı vermiş kadın kocasına karışamaz. İşçi patronuna karışabiliyor mu? Allah kuranda erkekler kadınların koruyucusu ve yöneticisidir diyor. Hiç yönetilen yöneticisine karışabilir mi? Erkeğin karısından korkup ona itaat etmesi haramdır. Eş izin vermezse alamayacağının kaynağı neymiş? Hiçbir kaynağı yok. Birsürü Allah’tan korkan hacı, hoca, hafız adam zenginse eşinden gizli ve izinsiz evlenip çocuk yapıyor. Haram olsaydı dindar, çarşaflı, ehli sünnet kadınlar ilk kadından izinsiz evlenmeyi kabul etmezdi. Herkes araştırarak evleniyor izin almanın zorunlu olmadığını öğrenince evleniyorlar. Erkek isterse eve 3 kadın getirir, onlara para harcar, seks yapar, çocuk yapar kadın bir şey diyemez.

Yorumla
  • The_Muallime
    The_Muallime Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 98%
    2 ay

Eşim hayır kurumu değil.

1
    0 Yorumla
  • Melodirüzgar34
    Melodirüzgar34 Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 100%
    2 ay

Kuma nedir ya? Saçmalık bence. Arap uydurmasi

0
    0 Yorumla
  • Racontekk
    Racontekk Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 100%
    2 ay

Yallah arabistana

0
    0 Yorumla
  • Yangınsözlühüddam
    Yangınsözlühüddam Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 100%
    2 ay

Allah ne zaman izin vermiş çoklu eşliliğe

0
    0 Yorumla
  • EskiLamba
    EskiLamba Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 100%
    2 ay

Erkeğin maddi gücü yerindeyse olabilir.

0
    0 Yorumla
  • inciitanesiii u
    inciitanesiii Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 100%
    2 ay
    Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.

Sen kabul et. Karışma bize

0
    0 Yorumla
  • awesta4221
    awesta4221 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 22 , eic 100%
    2 ay

Kime kuma gitcen kdjsdjkc

0
    0 Yorumla
  • dilerimkii
    dilerimkii Takip Et
    Xper 7 Yaş: 22 , eic 100%
    2 ay

Ne alaka fjsndjsbsb

2
    0 Yorumla
  • Nur-ulŞifa
    Nur-ulŞifa Takip Et
    Xper 3 Yaş: 32
    2 ay

tamam sen iste

0
    0 Yorumla
  • NeyyMıstaffamNeyy
    NeyyMıstaffamNeyy Takip Et
    Master Yaş: 110 , eic 100%
    2 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Ne diyon ya

0
    0 Yorumla
  • Mrtist80
    Mrtist80 Takip Et
    Yoda Yaş: 46 , eic 100%
    2 ay
    Aile & Toplum konusunda 483 cevap paylaştı.

Mantıklı

0
    0 Yorumla
  • Askadavet38338
    Askadavet38338 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    2 ay

Neden evli erkeklerle olsunki

0
    0 Yorumla
  • eliff222_
    eliff222_ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 19
    2 ay

Yani diyor ki grup istiyorum:D

0
    0 Yorumla
  • efe09çakıcı
    efe09çakıcı Takip Et
    Bilge Yaş: 34
    2 ay

Sen kumamı olmak istiyorsun

0
    0 Yorumla
  • Vandetta3434
    Vandetta3434 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 100%
    2 ay

Vah vah

0
    0 Yorumla
  • whysosreious
    whysosreious Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    2 ay
    Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı.

Niye istesin

0
    0 Yorumla
  • Olgunateş
    Olgunateş Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 99%
    2 ay
    Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Hiç...

0
    0 Yorumla
  • Efepeker
    Efepeker Takip Et
    Xper 7 Yaş: 19 , eic 100%
    2 ay

Yaa boş boş konuşma

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    2 ay

Bu trol

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    2 ay

Kadın gibi kadın 👏👏👏👏

0
    0 Yorumla
  • Hercaiimm
    Hercaiimm Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28
    2 ay

Kumayı kim ister ki

0
    1 Yorumla
    • olgunerkek4747
      olgunerkek4747
      2 ay

Tesetturlı kız denem mahlukat ıstet

Yorumla
  • Valkyrie_98
    Valkyrie_98 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    2 ay

Saçma bir şey

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Müslüman bir kadın neden kuma istemez?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Bir kadin neden Müslüman olsun? 6 cevap verildi
Müslüman bir bayan neden kapanmaz? 28 cevap verildi
Islam, kadin ve cennet. Bir kadin neden Müslüman olsun? 12 cevap verildi
Dinine bağlı bir Sünni neden alevi bi kız istemez? 0 cevap verildi
Müslüman bir kadın tırnaklarını uzatamaz mı? 21 cevap verildi
Niye Müslüman kadın müslüman olmayan adamla evlenemez? 16 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Aşkın kuralı olsaydı ne olurdu?
  • Şuanda ne yapıyorsunuz?
  • Bazı insanlar gerçekten değişir mi, yoksa sadece kaybetmekten korkunca mı düzelmiş gibi davranır?
  • Sizi isteyen biri var mı, yoksa insanlar sadece ihtiyaç duyduklarında mı yaklaşıyor?
  • El işleri satışı için e-ticaret mi daha karlı, yoksa fiziksel dükkan mı daha mantıklı?
  • Sizce hangisi daha zor: iğne oyası mı yoksa şiş ile örgü örmek mi?
  • Gerçekten seven insan gurur yapamaz mı?
  • Yaşım 35 ben şimdi genç mi oluyorum yaşlı mı?
  • Üzerinde isim yazan lifler sizce gerçekten tatlı mı duruyor, kullanır mısınız?
  • Duşta doğal duş jeli mi kullanıyorsunuz yoksa el yapımı katı sabun mu daha iyi geliyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨