Bayanlar camide namaz kılabilir mi hep içimde ukte kaldı gidip kılmak istiyorum sürekli ama internette bayanların evinde kılması daha makbuldur felan yazıyordu
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Bir din düşün ki kendisine mensup kadınları kendi ibadethanesine kabul etmiyor. Ne Hristiyanlık'ta, ne Yahudilik'te, ne Hinduizm'de ne Budizm'de vs. böyle bir şey var.
Hangi dinmiş bu? Tahmin edeyim, Emevilik. Çünkü Hz Muhammed ve ehli beyt'inin gerçek İslamı, kadınları da camiye çağırır. Ancak emevilik dini bunu yasaklar. Tarihi arkaplanını araştırırsanız sebebini de anlarsınız. Ali Şeriati'nin Fatıma Fatıma'dır kitabından başlayabilirsiniz. Veya aynı yazarın Dine Karşı Din kitabından.
@MMD79 Ramazanda teravih namazı için kadınlara camide yer ayrılıyor lakin ne gündelik 5 vakit namazda ne cuma namazında ne bayram namazlarında vs. hic bir kadının camiye gelip de namaz kıldığını görmedim. Gerçi cumayla bayram namazlarının kadınların kılması caiz değil diye biliyorum. Bunun için Emevi uydurması demek çok iddialı. Bu demek oluyor ki Emeviler'den bu yana birçok Türk-Müslüman büyüğü bile dini yanlış tatbik ettiler. Ben pek ihtimal vermiyorum.
CUMA namazı ayeti "Ey iman edenler" diye hitap edip Cuma namazını farz kılarken, birileri kalkıp kadınlar ayetin muhatabı değildir derse, afedersiniz poposundan fetva uyduruyordur. Cuma ve vakit namazları kadın-erkek herkese farzdır. Ve camide ve cemaatle kılınması daha sevaptır. Teravih'e gelince, o namaz Peygamber efendimiz döneminde asla cemaatle kılınmamıştır. Bazıları Peygamber efendimizin arkasında durmak istemiş, o ise reddetmiştir. Yani, maalesef her şey ters yüz olmuş şimdi. Peygamber efendimizin cemaatle kılmadığı nafile bir namazı önemsiyor ve hatta kadınlarımızı o vakitte camiye götürüyoruz ama farz namazları aksatıyor ve kadınları bundan men ediyoruz. Evet, emevi islamı budur. Yanlış anlamayın; kadınlar camiye gitsin demiyorum. İslam ülkesi olmadığı için tabii. Büyük ihtimal, bahsettiğiniz fetvaları verenler de, kendi yaşadıkları zaman ve zemine binaen öyle fetvalar vermişlerdir. Evrensel fetvalar değil. Evrensel fetva Kur'an ve Ehl-i Beyt'tendir ki "Ey iman edenler, Cuma günü ezan okunduğunda namaza koşun" der.
Soruyu soran kızımıza da şunu söyleyeyim. Sözde Cuma namazında pek birşeyi kaçırmıyorsun. Çünkü laik hükümetin eline tutuşturduğu hutbe kitabından; günün anlam ve önemine binaen ilgili yazıyı okuyor imam. Orman haftası, Yeşilay Haftası, okullar açılırken İlim Öğrenme üzerine belirli sabit yazılar okunuyor ve şahsen hepsini ezberledim dinleye dinleye. Hiç üretici düşünce yok. Eline al oku. Yani acıyorum, o kadar yıl ilahiyat okusun kişi. Sonra kendine has düşüncesi olmasın da eline tutuşturulan kağıdı okusun. Bir bunu düşünün bir de İran, Kuveyt, Katar gibi ülkeleri ki imamlar kendisi yörenin ihtiyacına ve güncel meselelere göre konu seçiyor ve ayet ve hadislerle konuyu çok güzel açıklıyorlar.
Bende hep gitmek istiyorum ama bı müslüman olarak bı camının içine bile girmemiş olmak içimi derinden acıtıyor 😢
O zaman biraz cesaret etmen lazım evinin yakınında varsa baban gidiyorsa onunla gidebilirsin veya kendin
Niye kılmasın ula
Yav şu müslümanlar ne zaman aklını kullanacak bilmiyorum
Kılanlar var.
Evet kılabilir onlara ayrılan yerler var
Kılabilir tabi. Hiç mi teravihe gitmedin
Gitmedim ya en çok da gitmediğime üzülüyorum hep babam giderdi normal vakit namazlarına gitmek istiyorum sürekli cuma namazina felan da
Cuma namazı sıkıntı olur ama vakitte gidebilirsin
Cuma namazını kadınlar kılmaz zaten
hoş geldin yeniden
Hoşbulduk
Her yerde seni görmek güzel
Senide 🙂
Bide unutmuyorsun ne güzel 😏
Çok şükür hafızam iyi. Takipkelelim
Sağol 🙂
Evet kılar çoğu camide bayan bölümü vardır