Müslümanlığı bırakıp Ateist olmak?

Ben bugünden itibaren galiba ateist oldum, neden diye soranlar olacak, şöyle açıklayayım: Ben aslında Allah'a inanan, savunan bir insandım. Yaşadıklarıma rağmen hep inandım, şükür ettim, yalvardım, dualarım eksik olmadı. Ama bugün gelinen noktaya baktığımda hepsi boşa imiş. Ailemde herkes namaz kılar, inanır ama ben artık vazgeçtim. Bu dünyada ne kadar inanmayan, sevmeyen varsa Allah hepsine en güzel hayatı, huzuru veriyor ama bizim gibi sözde doğru yolda olanlara dertten başka bir şey vermiyor. Her zaman şunu söylerler: Allah bu dünyada herkesi imtihan eder, kimisini zenginlikle kimisini fakirlikle, işte zengin bakalım şükür edecek mi, yardım yapacak mı, iyi insan olacak mı, fakir ise o kadar dertlere, sıkıntıya rağmen yine de Allah diyecek mi, diyorlar. Doğru mu, bu nasıl bir mantık? Ben neden huzursuz insan olarak geldim bu dünyaya, küçüklüğümden beri hep dert içindeyim maddi, manevi. Ailemde sürekli herkes hasta, hastalıktan ağlayacak derecede hastalar. Bu sabah bile babamın ağlamasına uyandım, üzüntüden kendine vurmasına uyandım. Ne gençliğimi yaşadım ne çocukluğumu, hem de dinime bağlı olduğum halde. Ama Allah'a inanmayan arkadaşlarım 10 numara hayat yaşıyorlar, tuttukları altın oluyor. Vay be, güzel adaletmiş cidden. Sabrın sonu selamettir, Allah her şeyi görüyor diyorlar da hiç gördüğüne emin değilim. Eğer Allah olsaydı benim ve benzer kişilerinin sıkıntılarını görür, yardım ederdi. Ben demiyorum ki beni paraya boğsun, azıcık şifa versin, çalışıp ekmeğimizi kazanabilelim veya başka bir şeyler. Ama ne olursa olsun böyle kalmamalıydı, hatta daha kötüye gitmemeliydi. Belki şu an çok cahil konuşuyorum belki ama bu kadar sıkıntıdan sonra inanmak istesem de olmuyor, inancımı yitirdim gibi bir şey. Fikirlerinizi merak ediyorum, her türlü eleştiriye açığım, saygıyı aşmadan.

Müslümanlığı bırakıp Ateist olmak?