Onlar size normal yaklaşmazlar, önce bunu bilin. Belirttiğim gibi yaralı ruhen, zaman zaman hadlerini aşarlar bilmeyerek, bazen sabrınız da taşabilir,
biliyorsunuz ki yaralı olduğu için, olgunlaşamadığı için böyle, bile isteye değil.
Onlar size normal yaklaşmazlar, önce bunu bilin. Belirttiğim gibi yaralı ruhen, zaman zaman hadlerini aşarlar bilmeyerek, bazen sabrınız da taşabilir,
biliyorsunuz ki yaralı olduğu için, olgunlaşamadığı için böyle, bile isteye değil.
Böyle biriyle karşılaştığımda ve bunun onların iradesi dışında olduğunu ve derin bir travma yaşadıklarını gördüğümde, olayları akışına bırakıyorum. Bazı travma türleri insanları çok düşmanca yapar; neyse ki, sabırlıyım ve hiçbir şey beni duygusal olarak gerçekten etkilemiyor. Yani aslında yapılacak en iyi şey onlara yardım etmektir. Eğer yollarını kaybediyorlarsa, onları sakin bir şekilde kendilerine geri döndürmeniz gerekir, ancak her şey bireysel duruma ve bağlamına bağlıdır.
En trajik olan şey, bunun tam olarak farkında olmamaları ve meşru davrandıklarını düşünmeleridir. Bu durumda, pragmatik olmalı ve her şeyi mahvetmeyecek veya daha da kötü bir şeye yol açmayacak şekilde hareket etmelisiniz. Duygusal olarak kırılgan ve acı çekenlere tam olarak yardım etmekten yanayım, ancak kırmızı çizgiler aşılmamalıdır. Bazı insanlar bu çizgileri aşıyor ve ben onları belirli bir kategoriye ayırma eğilimindeyim. Sabit bir yargıda olduğum anlamına gelmiyor, ancak bazı tutumlar ve hareket biçimleri, motivasyon, travma veya sinirler ne olursa olsun, bazen çok garip ve sağlıksız olabiliyor. En azından sınırlarına saygı duymayı bilmeyen bir kişi, ne tür bir zarara uğrarsa uğrasın, yardım alamaz veya anlaşılamaz bile.
Hic ugrasamam
Ruhen yaralı birini gördüğümde önce savunmaya değil merhamete geçiyorum 💔✨ Sınırlarını zorlasalar da altında ne acı var diye düşünürüm. Ama kendi ruhunu da koruman çok önemli. Yumuşak ama net sınırlar koymak, gerekince mesafe almak seni tükenmekten korur 🌿 Empati güzel ama kendini feda etmeden olsun 🙏💫
Maalesef evet.
Ama bunun farkındalar mı? Asıl soru bu, ve onlara söyleseniz bile, sorunun sizde olduğunu, kendilerinde olmadığını söyleyeceklerdir.
Sabır ve güç olmadan, üzerlerinde bu Damokles kılıcı asılı olan insanları anlamaya veya onlarla tartışmaya bile kalkışmamalısınız.
Bazen yardım etmek istediğimiz, ancak kişinin o kadar derin bir inkâr ve yanılsama içinde olduğu durumlarla karşılaşıyoruz ki, olaylara farklı bir bakış açısıyla yaklaşmaya çalışırsak, zihninde düşmanımız haline geliyoruz.
Çok hassas bir durum. Sizin de dediğiniz gibi, belli bir olgunluk ve bakış açısı gerektiriyor. Bazı insanlar zekidir ama bu soruna sahiptirler, bu yüzden entelektüel olarak her şey istikrarlı olsa bile içlerinde duygusal bir dengesizlik vardır. Bu nedenle, düşüncelerini entelektüelleştirerek ve stratejik olarak geliştirerek paradoksal bir şekilde davranırlar. Ancak sorun, duygularında ve algılarında yatmaktadır, çünkü tüm travmaları aynı anda yeniden ortaya çıkar. Ve içsel mantıklarını takip etmezseniz, geçerli bir sebep olmadan size saldırırlar ve her şeyi belirli bir şekilde, çoğu zaman aşırı bir şekilde yorumlarlar.
Yönetmesi kolay değil, anlıyorum; çok karmaşık çünkü bunu kabul etmiyorlar.
Sanki bir savaş alanı gibi.
Bu gerçekten bir ikilem: Kişi iyilik yaptığını düşünerek zarar veriyor, algıladığı bir tehdide karşı hareket ettiğini sanıyor.
Siz de böyle biriyle ilişki içinde misiniz?
Yardıma ihtiyacı var; travmalarını diğer kişiye, özellikle de onları anlamadığı veya kontrol edemediği durumlarda, dayatamaz. Buna katlanamazsınız.
Üzücü olan şu ki, kişi iyi kalpli olsa veya her zaman gerçekten kötü niyetli olmasa bile, yine de zehirli bir kişiliğe sahip. Ne yazık ki, birisi sorunun sizde olduğunu ve asla kendisinde olmadığını düşünüyorsa, kendinizi uzaklaştırmanız ve ilişkiyi bitirmeniz gerekiyor.
Allah size hayatınızı kurabileceğiniz istikrarlı birini bulmanızı kolaylaştırsın ve o kişiye de şifa ve toparlanma yolunu bulmasında yardımcı olsun.
Her şey kaderdir, ancak doğru uzun vadeli çözümleri de aramalıyız.
Muhtemelen çocukluğunda anne figürünün olmadığı bir yaşam biçimi yaşamış olmalı: her kadında sembolik bir anne arıyor, ancak yaptığı şey kendi başına ahlaki değil.
Ondan uzaklaşmanız gerekiyor; dengenizi korumanız lazım. Anlamaya çalışması gerekiyor, ama bu her zaman kolay değil. İçinde bir inkâr var ve belki de kendisi bile anlamadığı şeyler.
Dikkat çekmeye ve yaralı egosunu onarmaya ihtiyacı var, ancak davranışı tamamen farklı bir sorunu olduğunu da gösteriyor. Acı çekmek istemiyor, bu yüzden ilişkilerini çoğaltmaya çalışıyor. Evli kadınları seçiyorsa, bu semboliktir çünkü gerçek bir bağlılık söz konusu değildir. Bir bağ kurmayı veya kalıcı bir şey inşa etmeyi bilmiyor, bu yüzden sizinle olan ilişkisini mahvetti.
Bazı insanlar o kadar çok acı çekiyor ki, sevgi bularak iyileşmek yerine tam tersini, hatta çok daha kötüsünü yapıyorlar.
İyileşmek istemiyor, derin yarasını beslemek istiyor; bunun hakkında yapabileceğiniz hiçbir şey yok, her şeyden önce kendinizi koruyun.
Cevap
6Cevap
Temkinli yaklaşım, sıkmayan, empati ile yaklaşan bir tavır.
Tedavi için elimden geleni yaparım bilen bilir
Yeterki sabrettipğmde sonuç alacağıma emin olayım
Belli eder kendini
Daha baştan dediklerime ters birşeyler yapıp konuşursa muhalefet olursa en büyük sebep uğraşamam
Çok nadir denk geliyor o muhalefet olanlar. zaten istiyorsa muhalefet olmak yerine dinlemeyi tercih ediyor alacak olan
İstediği olmuyorsa zaten ben 20 sene de uğraşsam olmaz o iş
Psikolog musun
Bende değlim ama seviyorum konuyu ilgilenmeyi ve fazlasıyla meraklıyım
Duygulariyla hareket diyorlar insanlar
bu onu kotu biri yapmiyor
ama duygular gercegi gormeni engeller.
Vede ahlak olarak karsindaki yaralida olsa dusuk olabilir
Ona ragmen ne yapmak gerekir peki?
Soruyu duzelteyim Ahlaksiz birine tavrimiz sinirimiz nasil olmali? Yarali ve yardima muhtac olmasina ragmen? Vicdan deyip el mi uzatilmali yolunami bakilmali? Onunkide can seninkide aranizdaki tek fark ahlak farki
Özelden konuşabilir miyiz
Normal davranırım
Daha nazik
Evet olabilir ama zaten yaralı birini daha fazla yaralamak da olmaz o yüzden nazik olurum ben
Bişey olmaz
Yok yaralı bir insanın bana yara vermesi çok imkansıza yakındır zaten
Ben o tür darbelerden etkilenmiyorum ben de tecrübeliyim rahat ol
Yara ala ala alıştık
Mecburen alışıyor insan evet
Doğanın yapısı böyle zaten hayvanlar da yaşadığı zorluklara göre evrimleşir kutup ayısının tüyleri daha gür ve beyazdır buzların arasında sağlanabilmesi için
İnsanlar da öyle şartlara uyum sağlar evrimleşiriz ama farkında olmadan olur bu
Egoist tavırları olur belli eder
İsteklere göre değişir aslında bazen istekleri yapmak lazım bazen de olgunca mantıklı olanı seçmek lazım
Rica ederim ☺️
Olumlu bakarım
Akişina birakmalari
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar