Dinlere inanır mısınız? Ben sadece vicdan, ahlak ve etiğe inanıyorum. Diğer her şey boş gibi.
1 ay
Cevap
7Cevap
Allaha inanıyorum. İnanmayana saygı duymuyorum. Saygı herşeye duyulmaz.
Ben inanıyorum aslında. Bir şeyler boşuna değil. Ama şu ara biraz i*yanl*rdayım kardeşim.❤️🩹 ❤️🩹 ❤️🩹
Allah la kavgalıyım. Kendimle de. Kötülerle de. O yüzden bazen sorguluyorum. Hiç iyi hissetmiyorum.
Başımıza gelen musibetler Allah'tan gelir bu yüzden mi kavgalısın bu yorumun bile gnah. Allah'a inanan birisi böyle düşünmez tevekkül eder. Allah'a inanan kişi Allah'a küsmez. Şirktür buda. Bu yüzden herkesle kavgalı ol Allah ile olma
Bazen namaz kılıyorum hani Allaha yaklaştığımı hissediyorum. Ama çok istiyorsa brni o kadar madem, beni her şeyden koparacak düşüncelerimi dünyayla bağlantımı kesmemi sağlayacak kadar belalar veriyor, ne istiyor benden daha?
Dinlere inanıyorum evet ama günümüzde pek var olduğunu düşünmüyorum
Dinler olsun olmasında bir sıkıntı yok. Ama kötü lerin var olduğu bir dünyada bence dinlerin olmasının bir önemi de yok.
Gerçekten dinlerin anlattığı gibi yaşayan bir insan da çok kötü olamaz bence ya
Dini bir maske olarak kullananlar var. Mesela köyün birinde ben Müslüman ım deyip aklına gelmeyecek kötülükler yapanları biliyorum bunu Allah da biliyor bence ve gidip o an neden ona eline koluna hissizlik indirmedi?
İndirseydi en başta ülkeyi milleti soyanlara indirirdi 😂
Pamuklu tikadiklari zaman bu yazdıkların hatırlatilacak istediğini yapmakta özgürsün
Ben kötü şeyler yapmıyorum. Keşke bunu kötülere söyleseler. İnsanlaro rahatsız edenlere. Z*rbalık yapanlara. Kötülük edenlere. Hazmaedemiyorum. Kimseye zararım yoktur dayanamıyorum!❤️🩹 ❤️🩹 ❤️🩹 ❤️🩹 ❤️🩹 ❤️🩹 ❤️🩹 ❤️🩹
Bu şekilde sana kötü olanlardan uzak durup hayatından çıkarmak basit bir şey olsa gerek
Her zaman uzaklaşabildiğin insanlar mı olmalı bu kişiler diyorsun? Maalesef. Aynı ortamda, bazen akrabaların, bazen ailen. Bilemezsin. Kolay mıdır? Bırakmak. Kendileri acınacak haldeler ama dinlemiyorlar tedavi olmuyorlar beni de acınacak hale getiriyorlar.
Aile evinde yaşıyorsaniz helal dairesi içinde hayırlı bir eş arayabilirsiniz. Kendi yuvanizi kendini ortamınızı ve kendini huzurunuzu kurabilirsiniz. Hepimizin aşağı yukarı yaşadığı şeyler bu şekilde de dine ve Allah'a mesafeli olmaya çalışmak mantıklı bir davranış şekli olmaz. İnsan eğitimsiz ve bilinçsiz olduğu zaman maalesef bunun acısını en yakinindakiler çekiyor bu konuda hak veriyorum sana. Ama bu durum senin daha çok Allah'a yakınlaştırma ya vesile olsun. İnan O seninle oldu mu her şey çok güzel olur.
Ben özgürüm din konusunda
Yani? Böyle şeyleri çorba yapmayacağını düşünüyorum. İlla bir tercihin fikrin düşüncen de mi yok? Neye yakınsın? Veya hepsinden uzak mısın?
Allah'a inanıyorum sadece bu kadar
Ben de inanıyorum ama gözümde Müslüman veya işte Hristiyan birisi dinine tamamen bağlı olmuş olmuyor gözümde. Ve de kötü birisi mesela, o dinine bağlı olsa ne, olmasa ne. Kötülerden ve kötülükten nefret ediyorum Allah onları ne zaman yakacak?❤️🩹 ❤️🩹 ❤️🩹 ❤️🩹
Zamanı gelince 😘
Müslüman ım ALLAHa şükür
Müslüman çevrenden memnum musun, aralarından, art niyetle, cahilce ve kötü davranan hiç yok mu rahatsız edici bir şekilde peki?
yok çünkü benim çevremde ne okumadığı ve anlamadığı halde yobaz olup okuyan ama anlamını bilmeyen molla yok şeyh yok şıh yok tarikat yok mezhep var okuyup anlayan ona göre yaşayan İslam fıkhına göre kararlar alan karısını kızını ezmeyip evlatlar arsında ayırım yapmayan herkesin saygılı hürmetkar olduğu sevgi dolu 1 topluluğun üyesiyim benim mezhebim en müsamahakar mezhep ve ehli sünnet vel cemaate en yakın olanı mesela bizde kızlar okutulur babam ablamlara ABDye kadar arkanızdayım derdi yurt dışını kazanamadılar ama ikiside üni mezunu oldular
ne alaka sende islamda degilmisin islamdasin bence
O zmaan rahatız desene
Nerde yaşıyosun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kendi yolunu bulmaya çalışman çok değerli 🤍 İnanç konusu çok kişisel ve zorla olmaz. Kimisi için din büyük bir rehber olurken kimisi için vicdan ve etik yeterli gelir 🌿
Ben hangi isme inanırsam inanayım herkese saygıyla yaklaşmayı önemsiyorum. Senin duruşun da tutarlı ve saygıdeğer duruyor 😊✨