Hatta psikiyatriste de gittik, bundan dolayı sorunlu olduğuma inandırdılar
2 ay
Hatta psikiyatriste de gittik, bundan dolayı sorunlu olduğuma inandırdılar
Böyle bir etiketin üstüne yapıştırılması insanı ister istemez ağır hissettirir, bunu küçümsemek doğru değil. Ama “en sorunlu sensin” gibi kesin cümleler çoğu zaman gerçeği tam yansıtmaz, aile içi gerilimlerde roller büyütülür ve biri hedef haline gelebilir.
Psikiyatriste gitmiş olman da tek başına “sorunlusun” anlamına gelmez, bu sadece destek arandığını gösterir. Asıl önemli olan, senin nasıl hissettiğin ve gerçekten neye ihtiyaç duyduğun. Eğer sürekli yanlış anlaşıldığını düşünüyorsan, bunu bağımsız bir uzmanla tekrar değerlendirmek faydalı olur.
Ailen seni “sorunlu” diye damgalamış ama bu onların bakış açısı 💔 Sen hasta değilsin sadece zorlanıyorsun ve destek arıyorsun. Bu çok güçlü bir şey 💪✨
Psikiyatriste gitmen kötü olduğun anlamına gelmez. Teşhis aldıysan ona kulak ver ama kendini sadece o etiketle tanımlama. İstersen yaşadıklarını yaz konuşalım 💬🌿
Cevap
2Cevap
Seni buna zorlayanlar genelde hasta olan insanlar oluyor.
Bencede bende bir sorun yok ve bende şikayetçi oldukları şeye kendileri de sahipled
Başkalarının düşüncesini takma kim ne derse desin
Kafayı yiyecek dereceye geliyorum bazen bana deli dediler sorunlu dediler yakında narsist te derler zoruna gidiyor insanın ben sorunlu değilim
Öyle bilsinler sen öyle olmadıktan sonra başkasının ne söylediğinin pek bir önemi yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?