Ailem maddi sıkıntıdayken dişlerime plak taktırmak ve anneme taksit ödetmek bencillik mi?

Maddi durumu yüksek bir ailede değilim, sürekli iş ile ilgili zararlarını konuşuyorlar, zarar ediyorlar, kâr yapamıyorlar, her zaman bu şekilde. Haftada 2 gün kâr yapsalar 5 gün zarardalar. Neyse, şimdi benim elimde bir bütçem var, haberleri yok, annem ve kardeşim biliyor. Dişlerime plak taktırmak istiyorum, 20 bin peşin verip kalanını taksit yapmayı düşünüyorum. Ben çalışmıyorum, çalışmama izin vermiyorlar, yoksa koşa koşa gidip çalışmak istiyorum. Bu taksit ücretini de annem kendisi ödeyecek, o harçlığından birikim yapıyor. Şimdi yine konuşuyorlar içerde, iki abim, babam, annem nerede zarar yaptıklarını, niye kâr yapamadıklarını, zarar ettiklerini konuşuyorlar. Benim de yarın diş randevum var, içime dert yaptım, onlar bu durumdayken gidip 20 bini verip taksitli bir şekilde anneme ödetmek içime dert oluyor. Acaba çok mu bencilceyim diye düşünüyorum, sonrasında elime fırsat geçer mi bilmiyorum, mezun olup kendi paramı kazanmam için yıllar var, ne yapmalıyım
Ailem maddi sıkıntıdayken dişlerime plak taktırmak ve anneme taksit ödetmek bencillik mi?