Ölen halam ve eniştem için geç kaldığım başsağlığı mesajını şimdi yazsam mı, bunu nasıl telafi ederim?

Merhabalar. Ben bir hata ettim ve şimdi nasıl düzelteceğim bilmiyorum. Aralık ayında eniştem rahmetli oldu 3, 3 buçuk ay sonrasında da halam. Bu rahmetli olan insanların bir tane kızı var ismi Ayşe olsun. Ben Ayşe halama ne eniştem adına ne de halam adına baş sağlığı dileğinde bulunmadım çünkü doğrusunu söylemek gerekiyorsa görüşmüyorduk ve aklıma yazmak gelmedi. Gerçekten aklıma yazmak gelmedi. Ölen halamın daha 40'ı çıkmadı ama ben yeni öğrendiğimde yazmadığım için sonradan yazmak çok rahatsız edici diye düşünüyorum ve açıkçası çekiniyorum çünkü hani o anda yazmadım şimdi yazmak bilmiyorum alakasız mı diyeyim nasıl anlatayım kendimi. Ayriyeten Ayşe halamın tepkisinden de korkuyorum açıkçası çünkü hadi babamda aklına gelmedi annemde de mi aklına gelmedi gibi bir tepki alacağımı biliyorum ama gerçekten bilerek yaptığım bir şey değil. Ayriyeten Ayşe halamın kızı ile benim aramda 1 yaş fark var ve anneme 'Kızımı görmezden geliyor hiç laf atmıyor selam vermiyorum çok darılıyorum.' gibi bir sitemi olmuş. Ben ne yapayım bana akıl verin. Ayriyeten Ayşe halam biraz fevri bir insan ve hani 'Niye unuttun nasıl unuttun?' dese verecek bir cevabım yok. Sizce şimdi yazmalı mıyim yoksa hiçbir şey olmamış gibi devam mı edeyim. Bilmiyorum
Ölen halam ve eniştem için geç kaldığım başsağlığı mesajını şimdi yazsam mı, bunu nasıl telafi ederim?