2 ay
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Herkesin ailesi destek olmayabilir
Destek olmasa bile intahar bir çözüm değildir eden için olsa bile geride kalanların ne günahı var peki
Çözümdür abi ben sana açık soyleyim. Şu hayatta Allahın gücüne gitmesin ama aileme yükten başka bir şey değilim. Allah korkusu olmasa çoktan bitirmiştim işimi. Kimse evediyyen üzülmüyor 3 5 gün ağlayıp insanlar yoluna bakar.
Bak dostum evet herkes yoluna bakar tabikide ama evliysen şayet iyi günde kötü günde diye bir söz verdin sen diyorsun ki benden bu kadar başının çaresine bak peki o kişinin ne günahı var yazık değil mi tamam bosanabilirsin kendine başka bir yol çizebilirsin ama elinden geldikçe de yine bir şekilde az da olsa yardım etme imkanın varken bunu neden sıfır ihtimale düşürmek için çabalarsın ki?
Ben evli değilim abi. Bu sebepten rahat konuştum ama evliyken tabiki işler değişiyor biraz.
Hayatta ne olsa mutlu olurum bilmiyorum yani hiçbir bağım yok kaldıkça günaha batıyor bu dünyada insan ve bir sürü şey var benim için mesela hesaptan korksam bile ölüm kurtuluş gibi geliyor
Peki evli değilsin çocuk vs yok bunu düşünmek için ne yaşadın merak ettim doğrusu
Anlatsam ne yapacan abi yanlış anlama lütfen de hatırlayıp üzülecem sadece boş ver o yüzden. Hayat sağlığı yerinde parası olana güzel. Garibana hayat iyi bir şey değil
İyide dünya ne kadar kötü olsa da sen istediğin kadar temizsin tek gayen buysa buda senin elinde nefsinde şayet nefsin gerçekten dirayetliyse bu tür şeyler düşünmek bile saçma aksi durum olmadığı müddetçe
Örnek verim abi günümüzde asgari ücretli hadi memur kesim diyelim kiraya çıktığı zaman bir ev veya arabayı kredi sistemine bulaşmadan faiz ödemeden alması mümkün değil. Otomatik faize bulasiyorsun veya başka bir örnek ne kadar gözünü kaçırsanda çıplak türbanlılar mi dersin mini etekliler mi yani etrafta dolu otomatik göz zinasina giriyorsun vs vs. Bana kimse bu dünyanın iyi bir olduğunu kanıtlamayamaz hele ki ahir zamanin. Benim yaşadıklarım bana yetiyor ağırlık olarak.
Anlatsan dinlerdim bunu uzulmen için söylemiyorum inan bana ben sana başımdan geçenleri anlatsam bana derdin ki benim yaşadıklarım da dert mi ama kısa özet geçeyim benim annem babam hiçkimsem yok yetiştirme yurdunda büyüdüm yıllar sonra annemin vefat ettiğini öğrendim babamı buldum babam beni istemedi bundan 10 sene evlendim aldatıldım ayrıldık hani derler ya garibanın yüzü güler mi o misal velhasıl 3 sene önce tekrar evlendim ve Bir aslanım oldu ama ne olursa olsun Allahtan umudumu hiç kesmedim çünkü biliyorum ki Allah gerçekten bizleri görüyor duyuyor ve imtihan ediyor sonunda mükafatı da oluyor benim oldu şükürler olsun darısı senin başına kardeşim
Öksüz yetim olmak zordur abi biliyorum çok şükür ailem var ama huzurlu bir evlilikte büyümedim cinsel istismara uğradım birkaç kez yani daha bir sürü şimdi sağlıkla sorun yaşıyorum okumuş işsizim psikoloji kalmadı arkadaş sevdiğim vs yok. Ameliyat olmam gerek tekrardan vs vs yani benimki sana seninki bana benzemez Allah aileni mutlu etsin abi.
Evet dediklerinde haklısın emin ol bende o düşünce de olan birisiyim sadece şunu yapabiliyorum birisini öyle görünce ikinci defa bakmamak için elimden geleni gayreti gösteriyorum şükürler olsun bu zamana kadar tek bir bankadan kredi dahi çekmedim birikimlerimi altın olarak yapıyorum maalesef ev çünkü hayal oldu
Benimkisi örnek sadece abi evsiz de olmuyor neden diceksin tam p. c ev sahipleri var gerçi ahlak hiç kalmadı da yani benim o yaşadığım olaydan sonra ben yaşamıyorum olarak değerlendiriyorum kendimi. Her şeyin üstüne bir de sağlıksal sorunlar eklenince hani nefes alamıyorum artık
Geçmiş olsun kardeşim herkesin farklı dertleri var tabi ama sen yinede Allaha sığınmayı ihmal etme derim Allah kendisine sığınan kullarını inan bana eninde sonunda mukafatlandiriyor
Elim ayağım tutuyor yani şükredecek tek şeyim bu sanırım. Ailem hayatta evet hala işsizim vs yani başka bilmiyorum ha Allahtan başka gidecek bir yerim yok dedim ya inancım olmasa çoktan işimi bitirmiştim yani ama inanç var Allah korkusu vs. Mükafat ben daha almadım sanırım. Nerde ipsiz sapsiz numune varsa gayte hali vakti iyi memur olmuş parası var mutlu vs vs bende hiçbiri yok mesela sınanıyorum diye kendime söylüyorum veya kendi seçimlerim hatalarim bilmiyorum ama bu dünyada olmayı ben istemiyorum bundan eminim
Maalesef günümüzün modern sıkıntıları ev sahipleri ama elden de bir şey gelmiyor ki bunun için onları suçlamak tek taraflı saçmalık olur bizim ülke olarak birşeyler yapmamız gerekiyor aksi durumda bundan 10 sene sonra ev almayı da geçtim araba almak daha büyük mesele olacak açıkçası oncelerden hırsızlık yapanlara çok kızardım ama Maalesef bu ekonomide birsey diyemiyor insan sonumuz bakalım ne olacak
https://youtu.be/W02UjT3lLjY
Su videoyu izlersen cevabımı bilmiş olursun
Merak ettim nerde yaşıyorsun ve ne mezunusun acaba belki elimden gelen bir durum olabilir burası da vesile olur bilemeyiz
Aile baskısıyla öğretmen okudum abi ben
Rahmetliyi çok izledim bilirim bunu çok çok çok haklı maalesef bunu söylediği zaman ile şu an ki durum arasında dahi çok fark var düşün ki ben 36 yaşındayım 10 lu yaşlarda derdik gelişen ülkeyiz diye üzerinden 26 sene geçti halen gelişiyoruz ama ekonomik olarak bilmiyorum gelişen kişiler ne düzeyde var inan bana ben kendimi bile düşünmüyorum çocuğumu düşünüyorum hadi biz iyi kötü bitirdik ettik ama ya onlar?
Şekil a ben abi işte aileden kalan bir şey yok memura mecburiyim yani dike dike kpss kazanmam lazım. Yaw nerden tutsan elinde kalıyor yani bak sana tek video ile özetledim her şeyi.
Benimde eşim öğretmen sosyal bilgiler öğretmeni oda atanamadı kpss den iyi bir puan almasına rağmen olmadı maalesef oda öğretmenlik yerine bir şirkette pazarlama danışmanlığı yapıyor maalesef geçenlerde bir araştırma yapılmış duymuş olabilirsin BİM ve a101 de çalışan öğretmen sayısı MEB den fazla yani boyle bir durumda insanların mutlu olması zaten şaşırtıcı olurdu
Benim ilkokul sıkıntili branş abi yani ben atansam da rezilim. Mersin ilcesindeyim ben yani büyük bir yer de değilim yani düzgün işler yok geneli amele arıyor. O da benden geçti şimdilik 2 fıtık ameliyatı oldum 2 si yolda. Kulak bozuldu duzelttiremdim o beni bitirdi yani daha ne olacak bilmiyorum
İnan bana kpss kazansan bile aldığın maaşın yarısı kiraya 4%1 i yakıt geriye kalan yarısı giyim kusam yemek elektrik su diye gidiyor işin sonunda bakıyorsun elinde ne var koca bir sıfır bu ülkede çalışan eşin yoksa ileriye gitmeyi geçtim geriye gelmiyorsan büyük başarı
Abi mesleği sevmiyorum parayı geçtim fakirliği bilirim ben bir şekil idare ederim de sabah söve söve ise gitmek yani demek istediğim. 4 okul 4 ıssiz 8 senem çöp yani
Gerçekten üzüldüm kardeşim bu durumda olmana eğer fırsatın varsa tabi veya imkanın gebzeye taşınabilirsen yardımcı olabilirim sana
Kocaelinde miydi abi orası unuttum.
Yaşadığım şeyden dolayı bir yere çok çıkamıyorum alışamıyorum. Zaten birikim falan da yok yani kira vs olacak orada. En azından burada bir şey bulursam kira vermicem
Söve söve gittiğin işten de ne mutlu olabilirsin ne de aldığın paranın hayrını görebilirsin zaten senin gibi yetiştirme yurdunda Olan bir arkadaş vardı ama o öyle üniversite falan okumadı kafası zsten farklı çalışırdı hep para aşkı vardı onda memur maaşı ile asgari ücret maaşı ile birsey olmaz yaşım gençken birseyler yapmam lazım derdi ve bir olaya karıştı 13 yıl hapis yattı şu an evet durumu gerçekten iyi ama hayatından giden 13 yıla değdi mi muamma
Asgariye olmaz o belli de memur iken bir şekilde gecinilir öyle para sevgim yok karnım doysun kel kötü evim arabam olursa kafi
Evet Kocaeli'nde şirketler de çok bekar olduğu için kendi aralarında birleşip ev tutan çok oluyor oda tahminen aylık elektrik kira ortalama kişi başına 12k ya denk gelir
Kyk da birkaç numune ayrıca askeri koğuşta da görev yaparken bir sürü slk tanıdım abi mümkünse yalnız kalacağım bir şey düşünüyorum. Adamların donunu çalan bile vardi yani. Ev üstüne ev olmuyor maalesef.
Hani diceksin belki rahatına düşkün ama öyle değil artık aksilik yaşamaktan tahammül seviyem kalmadı yani
Vallahi memurluk ta öyle abartıldığı kadar iyi birsey değil bak ben memurum aldığım maaş 82k ve kiram 27k ama düşününce çok iyi geliyor değil mi hergn yol ücreti yemek parası elimde kalan para inan bana 40 ile 45 arası oluyor yaptığım işi de birçok kişi yapmaz
Tabiki tek kalmak mantıklı ama işte maalesef ekonomik şartları göz ardı da etmemek gerekiyor yoksa bu ekonomi de kimse gidip te babasının hayrına 3 4 kişi birlikte yaşamak istemez ki
Abi evlisin sen gene zorlanman normal ben tekim beni idare ettirir tek kalırım ama kafam rahat olur
Hayırlısı artık kardeşim ama yanlız değilsin en azından
İyi de kötü de olsa ailem var evet yani diyorum şükrederim ben abi ama bazı şeyler bıktırdı artık yani
Kardeşim sıkılan veya bu dertten muzdarip olan tek sen degilsin misal hadi çözüm bulalım para seven biri olsan günah korkun olmasa farklı işler yaparsın ama Allah korkun varken farklı. seyler yapmazsın yapacağın tekşey tevekkül etmek başka da bir caresi yok bu işin bende bazı dönemler de dedim savaş çıksa da kurtulsak diye ama olmadı:) her çeşit dua edildi yani
Ediyorum abi sabah hastaneye gidecem ben mesela kaç Dr gezdim kulak için hala çekiyorum sorunu mesela
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!