Biliyorum birçoğunuza bu normal gelecek ama ben ilk defa gideceğim ve endişelerim var, alışamamak gibi. İçimi rahatlatana kadar bolca dua.
1 ay
Allah yardımcın olsun, hiç kolay bir şey değil. Alıştığın düzenden, ailen-sevdiklerinden uzaklaşıyorsun, sorunlarla problemlerle baş başasın kendi ayaklarının üzerinde durup mücadele etmen gerekiyor ama insan nelere alışmıyor ki. Ayrıca insanı olgunlaştıran geliştiren en büyük şeylerden birisi de bu. O yüzden canını hiç sıkma yavaş yavaş ortama uyum sağlayacaksın.
Teşekkür ederim kendimi yiyip bitiriyorum 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Öyle yapma, her şey bir anda kolay kolay olmaz yavaş yavaş alışacaksın uyum sağlayacaksın. Ben de gurbetteyim, benim de zaman zaman çok daraldığım oluyor sana tavsiyem daralırsan yürüyüş yap varsa denizi sahili otur belki bir şeyler yazabilirsin kendince önemli yerlerini ziyaret edebilirsin yerel insanlarla konuşabilirsin etkileşime gecebilirsin. Kendine bir uğraş bul yoksa ev iş yaparsan ruhun daralır kendini kapatırsıb
Ben çok küçükken gittiğim için pekte sorun olmadı küçüklüğümden beri bilinmez ama çok uyum sağlayan biriyim bir kişinin huyularini bildikten sonra istemeden öyle o şekilde davranıyorum ki hiç sorun çıkmasın vs 😂 yeni yeni kırmaya başladım bunu
Bende çok vesveseliyim ve alışmam uzun sürer alışana kadar içim içimi yer kendimi parçalarım
İlk kez gurbet çok normal olarak tedirgin hissettirir 🥺✨ Değişim her zaman biraz korkutur ama bu korku çoğu zaman düşündüğün kadar büyük çıkmaz. İlk günler zor olabilir ama rutin kurdukça rahatlayacaksın. Ailenle sık sık görüntülü konuş, kendine küçük hedefler koy, sevdiğin şeyleri yanında götür 💌 Dua da kalbine güç katar, onu da bırakma 🙏💫
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?