Sizce bu saldırılara neden olan TV'deki diziler mi? Yoksa ailelerin çocuklarına verdiği terbiye, yanlış yetiştirme tarzı, yeteri kadar ilgi ve alaka göstermemesi mi? Toplumun en temel taşı olan aile kavramının bitmesi mi? Sosyal olarak çürüdük mü?
Okul saldırılarının asıl sebebi ne, şiddet içeren diziler mi yoksa aile terbiyesi mi?
Aile asıl sebeptir. Çocuğa düzgün eğitim vermeyen, kontrol altına ailedir asıl sorumlu. 14-15 yaş birey değil çocuktur. Aklı daha olgunlaşmamıştır. Onu kontrol altında tutması gereken ailedir. Ama aileler ne yapıyor anne baba çalışıyor çocukla ilgilenmiyor karnını doyurmayınyada istediği şeyleri almayı çocuk yetiştirmek sanıyorlar. Sevgi vermeden ahlaklı ya da iyi insan olmayı öğretmeden
Benim gözlemlediğim kadarı ile internetin çok etkisi var. Bazı insanlar nöro - çeşitli doğuyorlar. İçe dönük, sosyal olarak izole karakterleri var ayrıca eleştiriye karşı vs çok hassaslar internetle beraber kendi görüşlerini paylaşan kendilerini eleştirmeyen aksine diğer herkesi yetersiz bulan insanlarla garip fikirler oluşturup bunu normalleştirip kendilerini üstün görüyorlar bunun neticesinde dikkat çekmek ve nefretlerini yöneltmek için şiddete meyil ediyorlar
Teşekkür ederim ben de mental sorunlar yaşayan ama sonrasında günlük işlevlerimi kazanabilecek kadar mental destek alan nöro- çeşitsel bir insan olarak böyle gözlemledim
Ne okulun nede ailenin suçu yok. Yıllarca half life ve counter oynadım yıllarda kv KVP izledim bir gün daha şiddete meyilli olmadım. Bunlar kendini ruh hastası olarak yetiştirmis
Bu kadar haklı kaygılanman çok normal 💔 Tek bir sebep yok aslında. Aile tutumu, ilgi eksikliği, okulda zorbalık, psikolojik sorunlar, sosyal medya ve şiddet içeren içerikler hepsi birleşince tablo bozuluyor 🧠
Bence en kritik nokta aile ve okulun çocuğu duygusal olarak desteklememesi. Sevgi, sınır ve iletişim güçlü olursa şiddet içerikleri o kadar etkili olamıyor 💬🌱
Dizilerle ne alakası var ya, saldırgan etek giyen, lgbt sitelerinde takılan bir tip.. grup kurmuşlar iki erkeğin sanalda sevgilisi olmuş bilmemne sorumlu hasta bir insan, bunun dizilerle ne alakası var, neden her zaman kolaya kaçıyoruz