Nereye baksam ya öldürme ya yaralama ya da işkence haberleri. Hele ki böyle ardı ardına yaşanınca insan soruyor kendisine neden diye.
Peki, son günlerde artan bu şiddet olaylarının temel sebebi sizce nedir?

Nereye baksam ya öldürme ya yaralama ya da işkence haberleri. Hele ki böyle ardı ardına yaşanınca insan soruyor kendisine neden diye.
Peki, son günlerde artan bu şiddet olaylarının temel sebebi sizce nedir?

Her şey bok gibi ekonomi, ülke vs herkes gergin. Birine lan desen silahlar çekiliyor insanlarda gelecek kaygısı kalmadı. Herkes inceldiği yerden kopsun modunda.
Cahillik maalesef. kimse ekonomiye ya da diğer şeylere bahane bulmasın bence. yani sadece fakirler mi öfkeli. parası olan kişi de şiddet uyguluyor. tabi ki de ülke de ki stres her şeyin çok kötü gitmesi gibi olayların da etkisi var ama bir kişi daha doğrusu toplum kendini eğitemiyorsa o ülkede eğitime adalete insan hayatında gerekli değer verilmiyorsa bu tür şiddet olayları maalesef son bulmaz. bizim insanımız konuşmak yerine ilk seçenek olarak şiddeti düşünüyor çünkü kaldı ki şiddet bir seçenek bile olmamalı.
Çünkü bazı insanlar gerçekten hakediyor. Hiç bu kadar şiddet yanlısı olmamıştım ama ben olmasam da Allah aşkına birileri kalasla dövsün adamı.
Haberlerde ki şiddetin sebebi şerfsizlik karaktersizlik başka bir açıklaması yok. Onlar kendilerini öyle "adam sanıyorlar" çünkü güç o şekilde onlarda olmalı ancak öyle rahatlıyorlar.
Günaydın, teşekkür ederim 🌸
Bizzat devlet. Hafi şekilde destek oluyo şiddet, taciz ve tecavüzcülere. Daha adam gibi ceza alanını görmedik.
Cevap
5Cevap
Pek haber takip etmiyorum. Çünkü bu tarz şeyler canımı sıkıyor. Her zaman olan şeyler maalesef. İnsanlar tahammül nedir bilmiyor.
Bende Twitter'da denk geldim
Ülke pimi çekilmiş bomba 💣 gibi her an biri 💥 hazır. En çok da kaybedecek bişeyi olmayan ruh hastalarından korkuyorum.
Hemen bu durumda rahmetli Süleyman demireli hatırlıyoruz ve cevabı en kısa şekilde öğreniyoruz
Neydi?
Enflasyon
kim ne derse desin ekonomik kriz insanları gergin bir hale getirdi
Hukukun ceza sistemi kötü olunca böyle olaylar normallesmeye başlıyor
Havalar sıcak ekonomi kötü insanlar bencil
Karaktersiz insanların çoğalması.
Ekonomik sıkıntılar, sıcaklar.
Küresel ısınma tahammülü azaltıyor.
Bazıları hak ediyo
Gelecek kaygısı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?