Hangi Türk boyunun hangi kolundan geldiğinizi detaylı olarak biliyor musunuz? Soy geçmişinizi
2 ay
Hangi Türk boyunun hangi kolundan geldiğinizi detaylı olarak biliyor musunuz? Soy geçmişinizi
Evet. Ben bu konuyu araştırmıştım. Tabii ki tam olarak bilmem mümkün değil ama araştırmalarım sonucu, ''Kayı veya Kargın boyu'' sonucunu elde ettim. Bilemem.
Sanırım az önce cevap vermiştim cevabı şimdi göremedim ilginç
Bizimkiler 300 yıl boyunca ne aynı yerden çıkmışlar ne de oraya sonradan gelmişler hep aynı yerde döngü dönmüş
Hmm
Türk boylarına ilgi duyman çok hoş 🏹🇹🇷 Ben kendi soy ağacımı tam anlamıyla çözemedim ama aile büyüklerim Kayı ve Yörük kökenli olduğumuzu söylüyor. Net kanıt yok sadece sözlü aktarım var 😊
Sen de merak ediyorsan önce aile büyüklerinle konuş sonra e-devlet soy ağacına bak. Güzel bir araştırma konusu 🤓✨
Cevap
10Cevap
evet biliyorum
Herhangi bir türk boyundan gelmiyorum Bizim soyumuz millattan önce 2000-2500 lürdeki Akad İmparatorluğuna dayanıyor.
Sami ırkındansın yani vay be
Anladımm
Maalesef Osmanlı'dan sonrası var silmişler geçmiş kayıtlarımızı
Kayıtta gözükmeyebilir ama ailenin anlattığı şeyler vardır belki
Babam oğuz annem kıpçak tatarlar ama baba tarafım hangi boydan bilmiyorum
Biz de oğuz kıpçak karışımıyız. Terekeme
Benim de gözlerim hafif çekik ama çekiklik Türklerin genelinde var diye biliyorum zaten
Evet. Bence çekik göz güzeldir ama ben seviyorum
Hayırlısı böyleymiş öyle düşün 👍🏻
evet biliyorum Terekeme/Karapapak. Oğuz-Kıpçak karışımı olduğu söyleniyor
Ooo hemşerim gelmiş
😂😂
Boy degilde bir padişahın torunu olduğumu biliyorum
Hangi padişah
Zortuoglu diye geçiyor yerel kaynaklarda hükümdarlığı 18 20 yıl sürdüğü söyleniyor
Zortoğlu ne yaa öyle bi padişah yok
Evet ben de bir dönem Türk boylarına baya merak sarmıştım ve babamın söylediğine göre Kayı boyundan geliyoruz
Tabi ki bilemem
boylar sadece varsayimdir kim tam olarak hangi boydan geldiği bilinmez ama atalarımız hu -yen ler yani Çinli olmayan. olarak adlandırılmıştır türklerdir
ayrıca hun kabilelerin aşina kabilesinden Türkler meydana gelir
Varsayım değil baya var. Ben hangi Türk boyunun hangi kolundan geldiğimi biliyorum mesela
bak o muamma biraz kaynak gerekir en son nüfus kaynakları bile o kadar eski değil bölgelere ayıp kabile bulmak zordur bunun için Anadolu'da bir çok medeniyetin bir çok kolu yasamistir Selçuklu Osmanlı İlhanlı gibi devletlerimiz vardır
Tamam işte atalarının soyunu, nereden geldiğini bilenler bunu da biliyor genelde. Konuşuluyor çünkü bunlar
Eskiden nerede yaşamışlar, göçtülerse nereden göçtuler vs. bilinir yani. İlla sistemde veri olması gerekmiyor. Atadan gelen anlatılan şeyler vardır bilinir
Ben çok bilmiyorum ama atalarım yemen türklerinden
Boyun boylabsın soyun soylansın
Ne alaka abi yaa bu soruya bu cevap mı verilir
Espri yaptım sadece. Türkiyede boy denen çok bi olgu kalmadı. Çünkü hepsi birbirine karıştı. Sadece benim gibi tahmin yürüte bilirsin.
Ben kendi boyumu biliyorum o nasıl oluyor
Evet
Hangisi
Oğuz-Kıpçak.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?