Merhaba arkadaslar yurtdisinda yasiyorum. Turkiye kulturunden pek bilgim yok. Túrkiyede eve misafir geldigi zaman kadinlar mutfaktan cikamiyormus bu dogru mu?
Güncellemeler
+1 yıl
Flortlestigim cocuk bizde gelinler mutfakta olur hep diyor. Onunla evlenmekten vazgeçecegim galiba :))
Genellikle doğu şehirlerinde haremlik selamlık olayı vardır. Küçük şehirlerin kırsal bölgelerinde de oluyor. Sadece mutfaktan çıkmama değil. Misafirlik durumlarında kadınlar ayrı odada erkekler ayrı odada oturuyorlar.
Bu kültür osmanlıdan günümüze kadar gelmiş. Bencede geri kafalılık. Adanayı bilmiyorum ama orasıda doğuda ve doğu kültürünün hakim olduğu aileler vardır illaki.
Bohça değilde çeyiz diye geçiyo. Belli başlı eşyaları evlenmeden önce alıp saklar kadınlar. Terlik havlu iç çamaşırı gecelik mutfak eşyaları süs eşyaları gibi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Şehirden şehire değişiyor genellikle. Büyük şehirlerde çağdaş insan daha çok. Böyle adetler pek kalmadı. Gerekte yok zaten
Mesela hangi şehirlerde böyle seyi yapiyorlar? Yani kadinlar mutfaktan cikmiyor
Genellikle doğu şehirlerinde haremlik selamlık olayı vardır. Küçük şehirlerin kırsal bölgelerinde de oluyor. Sadece mutfaktan çıkmama değil. Misafirlik durumlarında kadınlar ayrı odada erkekler ayrı odada oturuyorlar.
Gerikafalilik degil mi :((
Peki Adanada nasil biliyor musunuz?
Bu kültür osmanlıdan günümüze kadar gelmiş. Bencede geri kafalılık. Adanayı bilmiyorum ama orasıda doğuda ve doğu kültürünün hakim olduğu aileler vardır illaki.
Berbat bir şey ya:((
Peki Turkiyede sevgili ile birlikte yasamak konusuna nasil tepki veriyorlar?
%75 pek sıcak bakmaz
Peki bir sey de sorcam. Buyuk şehirlerde kizlar evlenirken bohça filan yapıyorlar mi? 😂 Flortum diyo onlar cok onemli şeyler
Bohça değilde çeyiz diye geçiyo. Belli başlı eşyaları evlenmeden önce alıp saklar kadınlar. Terlik havlu iç çamaşırı gecelik mutfak eşyaları süs eşyaları gibi
Dugunde filan ellerinde taşiyorlarmis diye duydum😅
Yok ya o sadece bazı yörelerin adetleri. Bohça taşıma gelini atla ya da deveyle getirme falan var. Ama ülkenin çoğu bu gibi olayları gülerek izliyor
çıkamıyormuş derken. ikramı severiz biz Türkler
Doğru