Vefat eden babamdan sonra uyumsuz abime bakmak zorunda mıyım, dinen ve hukuken sorumluluğum ne?

Babam vefat etti, annem ve abim var. Abim çok uyumsuz biri ve hiç bir konuda işimi halletmez. Araba alacaktım, bana sen süremezsin, sürsen de sorun olur, beni çağırırsın demişti. Nişanlımın ailesine ziyarete gidecektik, senin için gidiyoruz, gömleğimi ütüle diye emir verirdi. Yakın zamanda, yani bayramda oldu neyse. Ben kendim öğretmenim. Pazar günü trafik kazası geçirmiş, arkadaşlarını aramış, bir de beni aradı. Ben şehir dışındayım ve öğretmenim, rapor hakkım sorunlu. Sabah gittim rapor aldım, gittim yanına. Ne bir kuzenimiz ya da bir arkadaşı bir gece olsun gelip başında kalmadı, onları bana savunurdu. Günlerdir yorgunum, bir kere Allah razı olsun demedi, ne yemek yedim adam gibi ne uyku, bunları yapmak zorundaymışım gibi davrandı. Ben de kızdım. Bana senin olduğun şehre gelmeyeceğim dedi. Normalde gelecekti annem ve o ama vazgeçti kavga edince. Neyse, gelme dedim, Allah için baktım sana dedim ama ben günlerimi verdim, rapor aldım ama bir kere Allah razı olsun demedi, yoruldum, bir arkadaşın gelsin ben gideyim, biraz uyuyayım diyorum, onun karısı hasta diyor, ben günlerdir hastayım diyorum, yok. O yüzden size tavsiyem, akraba da olsa aileden de olsa yardım ettiğinize dikkat edin.
Vefat eden babamdan sonra uyumsuz abime bakmak zorunda mıyım, dinen ve hukuken sorumluluğum ne?