Abim serbest çalışan biri. Kendi işyeri var ve yıllardır işleri kötü gidiyor. 7 yıl evvel patrondu, çok iyi kazanıyordu sonra işler bozuldu işyerini devretti, ofis açtı. Birkaç yıl sonra ev kirasını ödeyemediği için evini boşaltıp eşyaları depoya koyup, ofisinde yaşamaya başladı. Arabasını sattı.
İşin ilginç yanı ise iş yok diyor, mesleğiyle ilgili asgari ücret teklif eden işlere başvurmuyor. Çok çalışıp az kazanmaktansa az çalışır az kazanırım diyor. Asgari ücret verseler de git gir işe zamanla maaşın artar diyorum, kıdeme değerlenirsin o işyerinde diyorum, itiraz ediyor. KPSS çalış diyorum, "Bizim alanda 95 civarı atanıyor, atanamam çok zorlaştı" diyor. KPSS'ye de çalışmıyor. Kütüphaneye gidiyor kitap okuyor ama ders çalışmıyor. Arabanın parasını faize koymuş onu yiyor. İşinden kirayı çıkaracak kadar bile para kazanmıyormuş, müşteri gelmiyormuş, rakiplerin çokluğundan diyor.
Onun durumuna çok üzülüyorum. Ben de memlekette bana miras kalan daireyi ona vereceğim. Diğer abime söyledim, "Ben ona hiçbir şey vermem" diyor. Oysa onların arası çok iyiydi abim zenginken diğer abime çok yardım ediyordu. Şimdi ise diğer abim bu abimi kendi haline bırakmış durumda. Onun tercihi diyor. Sizce bu daireyi vermekle ben iyi mi yapıyorum?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer