Eşime karşı nasıl sınır koyabilirim, sürekli suçlu ve hizmetçi gibi hissediyorum?

Evin eşyalarını dekorasyonuna kadar ben yaptım, her akşam eve gelince karşılıyorum, yemeğini çayını da yapıyorum, bana gelmiş bir faydan yok diyor. Her türlü ihtiyacını ben karşılıyorum, anan mı yapıyor bunları dedim, beni beğenmiyorsun madem niye duruyorsun dedim, yararın var. Sonra diyor her seferinde, beni sinir hastası konumuna getiriyor, yaptığım şeyleri beğenmiyor. Hiç yemek yapmasam, çay vermesem daha iyi zaten, yaranamıyorum. Bu insanoğlu nankör, evde benim yapacağım işlere karışıyor, ev benim sonuçta, odayı toplamışım iki gündür keyif benim değil mi, ne diye karışıyorsa her şeye. En sonunda, beni beğenmiyorsan giderim diyeceğim, hasta şimdi, öksürüyor diye gittim özel çiçek aldım bir de, bir kere Allah razı olsun demiyor, sanki ben hizmetçiyim. Yapmasam yapmam, yine de beni işe yaramaz görmesi çok üzüyor :( Çorapları odada, baba çorap getir diyor mesela, yatalak mısın, kendin al diyorum, saçma sapan surat yapıyor, getirince de beni küçük görür. Cidden nasıl davranacağımı şaşırdım.

Eşime karşı nasıl sınır koyabilirim, sürekli suçlu ve hizmetçi gibi hissediyorum?