Nişanlımı annesinden kıskanmak normal mi, kayınvalideyle bu güç savaşını nasıl yöneteceğim?

nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz ve birbirimize de çok saygı duyuyoruz fakat nişanlımın annesinin bana saygısı yok ev yaptırıyoruz 0'dan her şeye karışmak istiyor nişanlım da buna izin vermiyor benim yanımda değilken sürekli annesini uyarıyor ama kadın anlamıyor zaten kocası ve diğer oğluyla da öyle sürekli istediği şeylerin olmasını istiyor yani evdekilere de saygısı yok bence ben nişanlımla ne zaman iyi olsam sürekli kayınvalidem bir şeylerde huzursuzluk çıkarıyor artık hareketlerine gıcık olmaya başlıyorum ama bunu ona belli etmeden nişanlıma da güzel bir dille annesinin hareketlerinden rahatsız olduğumu belirtiyorum ama saygımı asla bozmuyorum hatta nişanlım bana annem sana neler neler diyor çok anlayışlısın falan diyor annemi çok uyarıyorum ama değişmiyor kadın ailem diyor nişanlıma da hak veriyorum aslında ben nişanlımın gözünde iyi olmak için güzel dille ifade ediyorum kendimi ama yalnız kaldığımda kadını boğasım geliyor nişanlımın onun yanında durmasını bile istemiyorum birbirimizden kıskanır vaziyette olduk sadece ben kıskandığımı belli etmiyorum kötü olurum diye basit bir örnek vereyim nişanlım sürekli siyah ve beyaz giyinen biridir bir gün yeşil bir tişört giydi ben de çok yakıştığını değiştirme dedim sonra evden çıkarken de kayınvalidem beyaz giy demiş o gün gezmeye gitti yeşil tişörtle geldi sonra arabada beyaz tişört giydi resim falan çektik beyaz tişörtle resimlerini gören kayınvalidem bana işte yine benim dediğimi giydi bak falan diye imalarda bulundu bunun gibi olaylar yani nişanlıma anlattım bu olayı o da alakası yok ben yanıma yedek tişört aldım terleyince değiştirdim onu dinleyecek olsam evden onun istediği ile çıkarım dedi yani nişanlım beni dinlemesi kayınvalidemi kıskandırıyor onun bu tavrı da zamanla benim de ona karşı tavır alıp kıskanmama sebep oluyor durumu anlatabildim mi bilemedim bunun gibi birçok daha olay yaşadım ama nişanlım hep benim tarafımda sadece kadının böyle yapması beni aşırı soğutuyor ama belli etmiyorum nişanlımın gözünde düşmemek için hep saygımı koruyarak ifade ediyorum kendimi sizin fikirleriniz neler

Nişanlımı annesinden kıskanmak normal mi, kayınvalideyle bu güç savaşını nasıl yöneteceğim?