..
'Seni seviyorum, senin için üzülüyorum, seni özlüyorum' gibi güçlü sözler söylemenin kabul görmediği bir kültürde, insanlar sevgilerini ifade etmek için farklı yollar bulur.."

..
'Seni seviyorum, senin için üzülüyorum, seni özlüyorum' gibi güçlü sözler söylemenin kabul görmediği bir kültürde, insanlar sevgilerini ifade etmek için farklı yollar bulur.."

Açıklamada yazdığın sözlerİn kabul görmediğinide nereden çıkardın? Ben ce genelleme yanlış olur insan gerçekten seviyor ve samimiyse söylediklerinde hissettirir; çiçek kısmında bu bir jesttir öyle buket bukette gerek yok yolla yürürken yol kenarında ki papatyayı da koparıp versen o an eminim mutlu olucaktır Buda başka türlü seni önemsiyorum demenin bir yolu dur…
Denenmiş ve tecrübe edilmiş bu değerli bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. Yani bu bilgi kendi kendine hortlamadı:)
Başkasına dair umut etmemeyi çok evvel önce öğrendim, bu konuda uzlaşırsak uzlasalım:)
Güzellikler benim işime yaramıyor ben karanlıkları seviyorum, yine de teşekkür ederim eski dost:))
Evet çiçekleri de seviyoruz ama asıl mesele çiçek değil…
O çiçeği alacak kadar düşünmüş olması.
“Beni hatırlamış, aklına gelmiş” hissi asıl değerli olan. Bizi mutlu eden her zaman çiçeğin kendisi değil o çiçeğin arkasındaki "ince düşünce ve hatırlanmış" olmak.
Çiçekler güzel ama abartıldığını düşünüyorum. Zaten solup gidiyorlar. önemli olan sürekli çiçek almak değil, insanın gerçekten akılda tutulduğunu ve düşünülerek değer verildiğini hissetmesi. Arada bir anlamlıdır ama her şeyin ölçüsü olmamalı
Çiçek çoğu kadın için “görüldüm ve düşünüldüm” demek 🌸✨
Kısa sürede solsa da o an değer verildiğini hissettirdiği için çok özel olur. Romantik, zarif ve emek kokan bir jest çünkü.
Senin bahsettiğin kültürel baskılarda da çiçek, söylenemeyen duyguların sessiz tercümanı oluyor 💐💞
Ama en güzeli çiçeği, içten birkaç kelimeyle birlikte vermek.
Cevap
2Cevap
çiçek severler. huzurlu olurlar
Özel bir anlamı yok, herkes birbirine çiçek alabilir. Kadınlar öyle narin varlıklar değil, hepsi de canavar gibi.
Feminist olmadığın için tebrik ediyorum
Gerçekçi olmak da fayda var. Günümüzde kadınlar çiçeğin yanında başka şeyler de istiyor, istekleri hiç bitmiyor ki. 🤣
Önce çiçek, sonra yüzük, sonra tatil, sonra kredi kartı şoku, son durak cezaevi
İlişkilerin özetini yapmışsınız, kredi kartı bizimle bütünleşti.
Kapitalizm sizi seviyor:)
Evet, oradasın diye sizi az mı seviyor? Hepimiz etkileniyoruz bir yerde. :))
Her günüm kapitalizm ile savaş içinde geçiyor zaten, yine de sizin kadar yormuyor:)
Ben o kadar yormuyorum. Şu da var, uzak durursunuz kafanız komple rahat etsin beyefendi. 🤭
Yoruyorsunuz bazen, ama yine de karşı cinsten neden uzak durayım:)
Yani tamamen uzak durmak mümkün değil, sadece neye yaklaştığını bilmen yeterli. Herkes için geçerli diyelim. :))
Her zaman zehirli sarmaşıklara yaklaşıyorum nedense, ama vazgeçiyor muyum hayır:)
Niye öylesi mi cazip geliyor, ilginç beyefendi :):) Her zaman oluyorsa sıkıntı büyük.
Cazip midir bilmiyorum ama böyle alıştık:)
Alıştığın şey, gün gelir seni sen yapan şeye dönüşür derler. Oysa bir zamanlar, yol kenarından koparılan bir papatyayla mutlu olabilen insanlar vardı. Şimdi dönüp bakıyorum da… Kaldı mı öyleleri? Sanki hepsi, bir Yeşilçam sahnesinde unutulup gitmiş gibi. :))
Alıştığımız şey belki de özümüzü bulmaktı. İnsan çünkü sürekli arayıştadır veya kendini günceller. Öğrenir ve öğrendikçe bazı şeyleri sevebilir. Bunun için bazı seyleee deneyimlemek demişler. Denemediğini sevemezsin dimi. Mesela sen daha önce yemedigin bir yemeğin tadını bilemez. Ancak yedikçe sevmeye baslayabilirsin. Öyle düşün:)
Sen papatyayayı hala seviyor gibisin..
Gibi değil, aslında severim. Ancak günümüzde romantik jestlerin yerini pahalı şeyler aldığı için, hemcinslerimin küçük şeylerle mutlu olduğunu pek görmedim. :):)
Emek verilmiş armağanlar bence en anlamlısı, yoksa para ile çözülen her şey biraz basit kalıyor:)
Kesinlikle, katılıyorum:)
Hem tekrar feminist olmadığın için hem de objektif birey olabildiğin için tekrar tebrik ediyorum:)
Rica ederim.
Bazı kadınları çiçek ve süslü laflarla kandıramazsınız.😂
Çiçek biziz erkekler değerimizi bilse belki çoğumuz böyle beklentilere girmeyecek
Saçma gelenek, onlarda bilmiyorlar ki niye çiçek
Özel hissettiriyor
Hoşumuza gidiyor çünkü 😍
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?