Diyorlar ki. Biz senin iyiliğini istiyoruz, senin iyiliğin için söylüyoruz. Evlenmeni istiyoruz diyorlar. Tamam da başka konularda hiçbir iyiliğinizi görmedim.. Başka konularda neden iyiliğimizi istemiyorsunuz? Diyelim iyiliğim için söylediniz. Tamam da bir kere iki kere söylersin geçersin. Yıllarca ve sürekli her gördüğünde diretmenin anlamı ne?
Bir insan bir insanın iyiliğini istiyorsa bir kere söyler. İki kere söyler. Ondan sonra da. Söyledik yapmadı. Kendi bileceği şey. Ailesi düşünsün onların sorumluluğu der çekilir kenara. Bunlar çekilmiyor ya. Bunlarda yılma yok. Yıldırıyorlar resmen. Bul birini evleneyim desem. Kendin bul diyor. Bulamıyorum desem ara diyor, aradım yok desem nasıl yok diyor hani ne cevap vereceğimi şaşırıyorum. Önceden kısmet diyordum kabul etmiyorlar kendin ara kısmetini diyorlar. Sonra istemiyorum diyorum, vazgeçirmeye çalışıyorlar. Ya ben kendi yerime koyup empati yapıyorum ben şahsen bir insana bu kadar baskı yapmazdım. Herkes kendi annesinden çocuğundan sorumlu onun anne babası yok mu bana mı kaldı ona evlen demek. Bir kere söylersin çekilirsin en fazla. Ben evlenmedim annem öldü babam öldü diyelim geçimimi sen mi üstleneceksin?
Ayrıca bir de üstüne vazife olmayan insanlar bana evlen diyor. Hakkı olan insanlar bir şey demiyor. Mesela örnek vereyim. Annem. Babam. Teyzem. Amcam. Dayım. Halam. Bana evlen demiyor ama ne alakaysa. Halamın kocası. Teyzemin kocası. Amcamın karısı. Dayımın karısı. Hep böyle üstüne vazife olmayan kendini ilgilendirmeyen insanlar bana evlen diyor. Şimdi teyzem bana evlen dese hakkıdır onun hakkı var bunu söylemeye ama onun kocası eniştem yani onun hakkı yok onu neden ilgilendiriyor ona ne yani. Ayrıca amcam bana evlen dese onun hakkı bunu söylemek ama o söylemiyor onun karısı söylüyor. Halbuki hiç üstüne vazife değil. Kocası ölse bana nikah düşecek yani. Amcamla boşansa ben evlenebilirim hem resmi hem dini. Bana nikah düşen insanların bana evlen demesi saçma yani.
Ben şahsen kendi yerine koyuyorum. Benim eşimin yeğeni olsaydı ben diyemezdim evlen diye. Eşime derdim bu senin yeğenin sen söyle benim yeğenim değil ben söyleyemem benim haddim değil çünkü. İnsanlar hadsiz!!!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Çok tanıdık bir baskı bu, yazdıklarını okurken resmen içim sıkıldı senin adına 😔💔
Toplum evliliği “herkesin karışma hakkı var” sanıyor çünkü kendi kafalarındaki normu dayatıyorlar.
Sürekli söylemeleri kontrol etme ihtiyaçlarından, kendi korkularından kaynaklanıyor.
“Haklısın aynı gorusteyim” ✅
Sınır koyman çok doğal:
“Bu konu özelim, konuşmak istemiyorum” deyip kapatman en sağlıklısı 💯✨💬