Eşim neden beni bu kadar denetleme ihtiyacı hissediyor?

Eşim, kullandığım uygulamalara kadar oldukça eleştirel yaklaşan biri. Herhangi bir platformda bir canlı yayına katılsam bile hemen müdahale ediyor. Özellikle çevremde erkekler olduğunda yorumlarda aşırı fevri davranabiliyor. Onun daha önce görmediği yeni bir uygulama varsa, hemen içeriğini incelemek, ne için kullandığımı ve neden indirdiğimi öğrenmek istiyor. Aşırı aktif kullandığım hiçbir uygulamayı desteklemiyor. Hatta bu yüzden, sadece benim ihtiyaçlarıma uygun bir sosyal medya uygulaması tasarlamakla bile uğraşıyor. Geç saatlere kadar bu uygulamanın yazılımı üzerinde çalışıyor; dün gece bu yüzden saat 01:00’de uyudu. Yapay zeka geçmişimi de bilmek istiyor; ben ise bu nedenle geçmiş kaydını devre dışı bırakarak kullanıyorum. Kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Onu seviyorum, o da beni seviyor. Maddi durumu el verdiği sürece istediğim şeyleri alır; bir dediğimi iki etmez. Ancak biri bana baksa bile bunu takıntı hâline getirmesi gibi davranışları beni düşündürüyor. Sanırım onun gözetiminde güvende olmamı istiyor. Bir zamanlar güvenlik kamerası işiyle ilgilendiği için, o iş yerindeyken ben dışarıda olduğum zaman beni kameralardan takip ediyormuş. Gittiğim restoranı bile biliyormuş. Dün birlikte gittiğimiz, benim daha önce bir arkadaşımla da gittiğim yeri anlattım; oraya ne zaman gittiğimi, kiminle olduğumu ve ne sipariş ettiğimi bildiğini söyledi. Bu yüzden çok sinirlendiğini ifade etti. Bazen de “Ya başına bir şey gelirse?” ya da “Ya seni kaybedersem?” gibi şeyler söylüyor. Bana bazen çiçek alıyor, ufak notlar yazıyor. Almak istemediği bir şey bile olsa, sırf ben istediğim için en gereksiz şeyi almaya razı oluyor. Kavga ettiğimiz zaman da o çok ağlıyor. Banyo kabinine bile her akşam birlikte giriyoruz... O an ben ondan önce işimi görmüş olsam bile ya da girecek hâlim olmasa da, sırf o beni çağırdı diye yanına gidiyorum. Bana güzel yemekler de yapıyor, evi de temizliyor. Tabii ki o da bazen yoruluyor ve aynı şeyleri benden bekliyor. En azından yardımcı olmamı istiyor.
Güncellemeler
2 ay
Benim için mutfağa girdiğinde, hiçbir şey yapmayacak olsam bile orada, onun yanında durmamı istiyor. Beni görmek istiyor.
Güncellemeler
2 ay
Bana karşı hep nazik biri oldu. Hiç hakaret etmedi, elini kaldırmadı. Canımı yakmamaya, beni kırmamaya özen gösterdi. Her şey için hep özür diledi haklı olan kişi o olsa bile.