Arkadaşımın kaynanasına ve eşinin ailesine karşı tavrı bencillik mi yoksa sınır koymak mı?

İki sene önce evlenip gelen bir arkadaşım var şu an hamile.. dün görüşmek istedi buluştuk kahve içtik. Bana soruyor ama ikide bir kendini övüyor kaynanasını beğenmiyor mesela, biz öyle yetişmedik diyor hepsi bir tabaktan pilav yiyormuş ben öyle şeylere alışkın değilim falan. Hiç öyle yetişmedim diyor. Ben hep çalıştım annem bana iş yaptırmadı ben de bu yaştan sonra yapmam diyor. (geç evlendik ikimiz de o da 41 ile evlendi) Hizmet etmek istemiyor onlara… ben ne olursa olsun saygıdan yaparım yapıyorum çünkü kendi ailem de var anlayış göstermesi gerekiyor sonuçta onlar da eşinin ailesi.. ama hiç beğenmiyor aileyi… kaynanasının ayağı sakat değneklerle yürüyor kendine bakıyor diyor yani yemeğini yapıyormuş. Halbuki alt üste kalıyorlar iki tabak fazladan yapsa yeter.. ama hiç onlara boyun eğmiyor. Çünkü kendi ailesi de vefat etmiş zaten benim de ailem yok diyor sanırım ondan ihtiyacı yok yani …

Arkadaşımın kaynanasına ve eşinin ailesine karşı tavrı bencillik mi yoksa sınır koymak mı?