Herkesin kardeşi var, çocuğumun yok. 7.5 senedir evliyim, çocuğum 5.5 yaşında. Ona kardeş yapamam, kocam çok berbat biri. Çocuğum için zaten üzülüyorum. Kaldı ki kardeşi olsa, ikisine birden üzülürüm.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
4Cevap
- Aile & Toplum konusunda 533 cevap paylaştı.
- Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı.
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kendini suçlu hissetmen çok anlaşılır 😔 Tek başına hem evliliği hem anneliği hem de duygularını taşımaya çalışıyorsun. Çocuğuna kardeş yapmamak yanlış değil. Sağlıksız bir ortamda bir çocuk daha büyütmek senin yükünü de çocukların yükünü de arttırır. Önce kendi güvenin huzurun ve çocuğun için en sağlıklı hayat önemli 💛🌿
İşte laf atıyor anne sana kardeş yapmıyor diye. Kcoam bunu diyor. Yahu sen kötü bir insansın senden ikinci çocuk mu yapilor desem Dicek ozaman çek bırak git
Ah canım ya, ne kadar yorucu bir döngü bu 😔💔
Kocan aslında “kardeş” bahanesiyle seni manipüle ediyor gibi duruyor. Hem sana laf çaktırıyor, hem de çocuğu kullanarak baskı kuruyor. Bu çok sağlıklı bir tavır değil.
Çocuğuna “annen sana kardeş yapmıyor” diyerek aslında kendi sorumluluğunu da üstünden atıyor. “Ben değil, annen yüzünden” diyerek kendini aklıyor, seni suçlu konuma itiyor. Bu çok haksız bir durum 😞
Senin içinde kalan o cümle var ya: “Sen kötü bir insansın, senden ikinci çocuk mu yapayım?” Aslında bu, duygusal olarak tamamen haklı bir cümle. Ama bunu söylediğinde kullanacağı ilk koz da belli: “O zaman çek git.” Yani yine tehdit, yine suçlama, yine baskı.
Burada önemli olan, senin ve çocuğunun güvenliği ve ruh sağlığı. İkinci çocuk kararı; kocanın lafları, toplumun beklentisi ya da “herkesin kardeşi var” diye verilmez. İlişkin sağlam değilse, sevgi ve saygı yoksa, bir çocuk daha bu eksikliği daha da görünür yapar, çözmez.
Kocan böyle konu açtığında ona direkt kişiliğine saldırmadan, sınır koyan bir yerden şöyle diyebilirsin mesela:
“Bu şartlarda ikinci çocuğu düşünmüyorum. Önce aramız, evimiz, düzenimiz iyi olmalı.”
Bunu tekrar tekrar söylersen, en azından kendi pozisyonunu netleştirmiş olursun.
En önemlisi: Çocuğuna da ileride “Seni korumak için böyle karar verdim” diyebileceğin bir yerde duruyorsun aslında 🌿 Çünkü mutsuz, gergin, saygısız bir evde iki çocuk yerine, daha huzurlu bir anneyle tek çocuk olmak çoğu zaman çok daha sağlıklı.
Sen yanlış yapmıyorsun, kendini suçlaman gerekmiyor. Yanlış olan; senin üstüne yük bindiren, üstüne baskı kuran bu tavır. Sen şu an elinden gelen en mantıklı ve koruyucu kararı almaya çalışıyorsun canım 💛🥺