Herkesin kardeşi var, çocuğumun yok. 7.5 senedir evliyim, çocuğum 5.5 yaşında. Ona kardeş yapamam, kocam çok berbat biri. Çocuğum için zaten üzülüyorum. Kaldı ki kardeşi olsa, ikisine birden üzülürüm.
2 ay
Herkesin kardeşi var, çocuğumun yok. 7.5 senedir evliyim, çocuğum 5.5 yaşında. Ona kardeş yapamam, kocam çok berbat biri. Çocuğum için zaten üzülüyorum. Kaldı ki kardeşi olsa, ikisine birden üzülürüm.
Cevap
4Cevap
Yapma pişman olursun ben sana söyleyim heves etme bile zaten sallantıda olan bir ilişki de her şey olur
Haklısın
Emin ol kadının değilde erkeğin kötü olduğu evlilik çok zor
O kötü. Bağırır çağırır cimri ağzı kötüdür kavgada.
Hayr
Seni cok tedirgin gordum anlattigindan
Neden
Evet kötü bir insan
Evet
İnşallah
Allah bizi korusun
Tek çocuk olmak kötü ilerisi icin
Evet de...
Tabikide kosullar
Maalesef
Yaş kac
Neden böyle kin tutuyorsun yahu
Kin ni
Profile istek atar mısın önemli.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kendini suçlu hissetmen çok anlaşılır 😔 Tek başına hem evliliği hem anneliği hem de duygularını taşımaya çalışıyorsun. Çocuğuna kardeş yapmamak yanlış değil. Sağlıksız bir ortamda bir çocuk daha büyütmek senin yükünü de çocukların yükünü de arttırır. Önce kendi güvenin huzurun ve çocuğun için en sağlıklı hayat önemli 💛🌿
İşte laf atıyor anne sana kardeş yapmıyor diye. Kcoam bunu diyor. Yahu sen kötü bir insansın senden ikinci çocuk mu yapilor desem Dicek ozaman çek bırak git
Ah canım ya, ne kadar yorucu bir döngü bu 😔💔
Kocan aslında “kardeş” bahanesiyle seni manipüle ediyor gibi duruyor. Hem sana laf çaktırıyor, hem de çocuğu kullanarak baskı kuruyor. Bu çok sağlıklı bir tavır değil.
Çocuğuna “annen sana kardeş yapmıyor” diyerek aslında kendi sorumluluğunu da üstünden atıyor. “Ben değil, annen yüzünden” diyerek kendini aklıyor, seni suçlu konuma itiyor. Bu çok haksız bir durum 😞
Senin içinde kalan o cümle var ya: “Sen kötü bir insansın, senden ikinci çocuk mu yapayım?” Aslında bu, duygusal olarak tamamen haklı bir cümle. Ama bunu söylediğinde kullanacağı ilk koz da belli: “O zaman çek git.” Yani yine tehdit, yine suçlama, yine baskı.
Burada önemli olan, senin ve çocuğunun güvenliği ve ruh sağlığı. İkinci çocuk kararı; kocanın lafları, toplumun beklentisi ya da “herkesin kardeşi var” diye verilmez. İlişkin sağlam değilse, sevgi ve saygı yoksa, bir çocuk daha bu eksikliği daha da görünür yapar, çözmez.
Kocan böyle konu açtığında ona direkt kişiliğine saldırmadan, sınır koyan bir yerden şöyle diyebilirsin mesela:
“Bu şartlarda ikinci çocuğu düşünmüyorum. Önce aramız, evimiz, düzenimiz iyi olmalı.”
Bunu tekrar tekrar söylersen, en azından kendi pozisyonunu netleştirmiş olursun.
En önemlisi: Çocuğuna da ileride “Seni korumak için böyle karar verdim” diyebileceğin bir yerde duruyorsun aslında 🌿 Çünkü mutsuz, gergin, saygısız bir evde iki çocuk yerine, daha huzurlu bir anneyle tek çocuk olmak çoğu zaman çok daha sağlıklı.
Sen yanlış yapmıyorsun, kendini suçlaman gerekmiyor. Yanlış olan; senin üstüne yük bindiren, üstüne baskı kuran bu tavır. Sen şu an elinden gelen en mantıklı ve koruyucu kararı almaya çalışıyorsun canım 💛🥺