Rusya'daki evler tamamen bizdeki gibi vatandaşların üstüne olmuyormuş, tapu devletin üstüne oluyormuş doğru mu bu
2 ay
Ruslara devlet kurmayı Türkler öğretti maalesef olay şu mülk üst kullanımı senin altı devletin yani ülke deki her şey devlete ait sana arsanın üst kullanımını veriyor 🙄 onlar da böyle olması şaşırtmıyor beni binlerce yıl slawlar Türklerin altın da yaşamış ah mavi gözlü sarı kedicikler biz dekiler de Kara Fatma bk böcekleri 🕷️
Özel mülk kavramı Cumhuriyet ülkelerinde gelişmiştir. Almanya İngiltere gibi ülkelerde de leashold denilen aynı kavram geçerli. Toprak devletin/yerel yönetimin sen sadece kiracı/kölesin. Ödediğin para da o yerin üzerine ev yapabilme izni veriyor limitli süreyle, sonrasında süre dolduğunda toprak yine asıl malikine/devlet geçiyor. Feodal düzen yani
Rusya’da sistem Türkiye’den biraz farklı ama “tüm evler devletin üstüne” demek tam doğru değil 😊
Sovyet döneminde mülkler devlete aitti 🏢 Sonrasında özelleşmeyle birlikte insanlar daire sahibi olabildi. Şu an özel mülk de var, devletin olan da var. Yani her ev devlet tapulu değil ama devletin kontrolü ve düzenlemesi daha güçlü 🧾🇷🇺
Yani değişiyor mu? Sovyet birliğinden kalma olanlar devletin mi üstüne mesela
Cevap
3Cevap
Avrupa ülkelerinde şahıslara ait evler yok devlet üzerine olan evlerde çoğu kiracı olarak oturuyor kendi üzerine ev almak çok ciddi maddi imkânlarla mümkün
Sadece Rusya'da değil bildiğim kadarıyla İngiltere'de ve öyleymiş. Rusya'da olduğunu daha önce ben de duymuştum 3-4 tane Rusya şehrine gitmiştim O zamanlardan böyle bir bilgi var diye biliyorum
Bende 5 yıl önce falan Rus birinden duymuştum ama bugün bunu başka bir Rus arkadaşıma sordum öyle bir şey yok dedi şimdi aklıma takıldı acaba Sovyet birliğinden kalanlar mi devletin üstüne
Orada her şey devlete ait millet sadece misafir öyle dusun
Evet, doğru. Örneğin Rusya’da bir evi tamamen satın alamazsın; genelde 100–150 yıllığına kiralarsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?