Ebced'e göre Esmaül Hüsna zikri çekince edilen dua kabul oluyormuş doğru mu?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ebced'e göre Esmaül Hüsna zikri çekince edilen dua kabul oluyormuş doğru mu?
Bilgi doğru ama eksik. Senin kendi esman sana söylenir. Rüya yoluyla.
Herkesin esmasi farklıdır.
Rakamların toplamı ile olacak şey değil.
Nefsi terbiye edeceksin ve belli bir makama ulaşacaksın sonra sana esman söylenir ve okursun diye biliyorum.
Nasıl oluyor ebcede göre olduğunu söyledir
Kaza namazın var mı?
Dua ederken peygamber efendimize salavat okuyor musun?
Ettiğin duanın haftasında birisinin gönlünü kirdiysan , gıybet ettiysen , yalan konustuysan , dedikodu yaptıysan , iftara attiysan ve kendi hakkına girdiysen bunlardan tövbe edene kadar ertelenir.
Ebced hesabıda doğruda bunlarda en önemli etkenler.
Bu saydıklarıma dikkat ediyorsan ve kaza namazında yoksa gönlünden geçen her şey hak katında kabuldür
A’râf Suresi 205. Ayet:
“Rabbini, içinden yalvararak ve korkarak, yüksek olmayan bir sesle sabah akşam an; gafillerden olma.”
Maûn Suresi 4–6. Ayetler:
“Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarını ciddiye almazlar; onlar gösteriş yaparlar.”
Biz Berk ve Şenay 💫
Ebced hesabı, Esmaül Hüsna ve zikir sayıları daha çok tasavvufî ve geleneksel bir yorum alanı aslında 🙏 Bazıları tecrübeyle kendine iyi geldiğine inanıyor, bazıları ise sadece kalpten edilen duanın önemli olduğunu düşünüyor. Bilimsel olarak “garanti kabul” diye bir şey söylemek mümkün değil, bu daha çok inanç ve niyet meselesi diyebiliriz 💭✨
Cevap
3Cevap
Bunu Allah bilir ponçik Hiçbirimiz bu sorunun cevabını bilemeyiz Sen iyi niyetle Dua ederek iste Tabii ki
Onlar olmadan kabul olmuyormuymuş
Bunları buralara yazma kardeşim
Ne alaka bilgi ediniyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?