Ablama birini söylediler, o da bırakın böyle geri kafalılıkları dedi hdjdj
2 ay
Kullandığın bu “Geri kafalılık” kavramını ve tanımını bilmediğine kesinlikle eminim.
Her ne ise, görücü usulü âdetleri, senin anlayışın olan çağdaş ve seküler bedevîlikten nihayetsiz derecede uzak olan hakikî medenîliktir.
Meselâ seküler ve çağdaş anlayışın esas aldığı, tanışmak ve kaynaşmak usûlü Avrupa'nın hastalıklı ve vahşî âdetlerinden biridir.
Meselâ her ikisinde de kalbin meyletmesi ve kalbin ısınması zorunlu bir şarttır, zîrâ aksi gerçekleşemez. Fakat görücü usulünde sana hayat yoldaşlığı yapacak kişinin ahlâkî karekterinin sana uygun olduğu veya olmadığı ailenin yardımı ve çevrenin istihbaratı ile tesbit edilip anlaşılabilir ve o nisbette bir karara varılabilir.
Fakat diğer seküler ve çağdaş anlayışından olan tanışmak ve kaynaşmak zâhiren insana güvenli ve daha modern görünsede, alâkadar olduğun kişi ile senin ahlâk anlayışlarının ölçüleri birbirinden gayet farklı veya birbirinin tam zıddından olabilir ve o kişinin zâlim ve vahşî yönlerini ve âdî ahlâk anlayışını senden çok kolay biçimde gizleyip saklayabilir.
Meselâ hayâlen zihninde şu misali bir hakîkat gibi tasavvur et;
Meselâ ben ve sen bir yerde tesadüf geldik ve karşılaştık, bir zarurate istinaden konuştuk, tanıştık, kaynaştık ve en nihayetinde kalbimiz ısındı ve meyletti. Sonra ben sana öyle nazik ve nâzenin ve şefkatle yaklaştım ki sen, muhakkak bu hayatımda gördüğüm en iyi ve şefkatli insandır dedin ve evlilik kararı aldın ve nikahı kıydık..
Sonra eve gittik, ve ben üzerimde ki sahte karekter perdesini yırttım ve attım içimde ki hakikî ben ve sıfatlarım olan dehşetli bir “Firavun'u” dışarı çıkarttım ve seni zerre miktar merhamet etmeden vahşî hayvanlara yem ettim.
Sende bunları idrâk edecek kapesinenin olduğunu sanmıyorum lâkin yinede yazmak istedim...
Görücü usulü tek başına geri kafalılık değil bence 🙂 Önemli olan ablana zorla mı baskıyla mı yaklaşılıyor yoksa sadece tanıştırma amaçlı mı 🤷♀️ Eğer “bir görüş tanı, için ısınmazsa hayır de” deniyorsa bunda sorun yok. Zorla evliliğe itiliyor ise orası kesinlikle yanlış 🚫 Ablan isterse tanır istemezse reddeder, karar tamamen onda 💕
Cevap
6Cevap
Değil tabikide niye olsun insanlar görücü usulünde direk evlenmiyorlar beğenirsen devam edersin istemezsen kalır öyle
aynen
Değil bence tanınmış oluyor kim olduğu biliniyor ailesi bilimiyor
Öyle evlendim ve boşandım. Asla tavsiye etmem. Aslaaaaa
Değil birazda şans ben memnunum bi kaç şey hariç
görücü usulümü evlendin
memnun olmadığın ne var mesela memleketinden birisimi akraba mı peki
geri kafalılık denemez ama bana göre değil bence
Ablan haklı kaçıncı yüzyıldayız ap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?