Anksiyete, ölüm korkusu ve özgüven kaybıyla başa çıkamıyorum, ne yapmalıyım?

• Bir anda sosyal hayatım çürüdü paranoyaklaştım ölüm korkum var arkadaşlarım dışarı çağırınca bile aklıma 1000 türlü şey geliyor sokakta yürüyen hep tetikte oluyorum evde tek kaldığımda başkalarının olduğunu düşünüp evi tamamen geziyorum ama gene rahat olmuyor içim 1 1.5 yıl ya bırakalı 4 5 ay oldu karşı cinsle sohbet etmiyorum bile flörtleşme bile unuttum olsa bile koruyamam tarzı düşüncelerim var kafamda aşırı dipteyim psikiyatriyi çok ertelediğimi düşünüyorum hayattan zevk almıyorum hayattan zevkim 0 durumum hiç değişmiyor bazen daha kötüye gittiğini düşünüyorum korkularımın üstüne gidemiyorum anksiyete aşırı fazla var eskiye hep kendimi kıyaslıyorum ve çok üzülüyorum aşırı senaryo kuruyorum güven duygum yok küçüklüğümden kalan kavga alakalı travmalar var bir keresinde kavga esnasında dönüp kaldım çok ezik hissediyorum kendimi arkadaşlarım şakayla karışık hep yüzüme vuruyor bu durumu bazen herkesin düşman olduğunu düşünüyorum bana saçımı 3 e vurdum ani kararla pişman değilim fiziksel görünümümü değiştirmek istiyorum sebepsizce ne bileyim saçımı boyamak küpe takmak bir anda düşünmeye başladım özgüvenimi nasıl kazanacağım bilmiyorum maddi durumumuz da bu aralar yok maalesef hiçbir aktivite yapamıyorum tek vasfım uyuyup telefona bakmak aileme bir şey anlatamıyorum sülalede 1 2 deli olduğu için şakayla karışık sen de öylesin vs demeleri hiç hoşuma gitmiyor o yüzden ne iyi ne kötü bir şey anlatmıyorum bir de bazen düşünüyorum eskiden nasıl rahat flört ettiğimi vs şu an baya konuşmada da sıfırım konu açmada da istesem bile yapamam bu konularda destek değil köstek olacak arkadaşlara sahibim maalesef keşke mesafe koyabilsem ama koyamıyorum çok saçma bir durum hiçbir zaman maddi harici manevi yardımları dokunmadı hepsi empati yoksunu hayatımın en iyi yaşlarını böyle saçma geçirmek aşırı üzüyor her şeyi salmış durumdayım lütfen öneride bulunun bana iyi günler
Güncellemeler
2 ay
1 1.5 yıl uyuşturucu kulandım bıraktım
Anksiyete, ölüm korkusu ve özgüven kaybıyla başa çıkamıyorum, ne yapmalıyım?