Aile & Toplum konusunda 463 cevap paylaştı. erken ne kelime, olm tamam anlıyorum herkes içinde bulunduğu yaşı normal olan zannediyor şu an muhtemelen kendini yetişkin görüyorsun ama yok öyle bir şey, bak şöyle diyeyim sana daha 23 yaşındayım ve senin yaşında ki halimi hatırlamıyorum, üzerinden sanki 5 yıl değil de bi hayat geçmiş gibi senin yaşların insanların tam değişme yaşı şu an vereceğin hiç bir karar sağlıklı değil, evlenmek istiyosun, niye? sözüm ona yuva kurmak için mi? yahu senin iş güç durumun ne onu geçtim sen daha kendin çocuksun Allah bilir kendin çocukken bi de çoluğa çocuğa mı karışacaksın? işin gücün olsa da ev geçindirmek bilmem ne onlar öyle her baba yiğidin işi değil.
kusura bakma birader ama frene basma zamanın gelmiş kendini gözünde fazla büyütmüşsün bi de soruyosun evlenecek kızı nerden bulucam, yahu 18 yaşında kız ne evlenmesi der adama ben daha dünya gözüyle bi halt edememişim okuyamamışım çalışamamışım ortam edinememişim, çocuksunuz olm çocuk ne evliliği? en geç 25 inizde boşanmazsanız ne olayım.
18 Yorumla- 2 ay
Tamamdır
- 2 ay
@Abcgıvd 1-hiç de abartmadım, daha 18 yaşında muhtemelen daha hiç bir şey görmemiş etmemiş bir çocuk gelmiş kendisinin 2 katı yaşında adamların bile çoğu zaman almaya hazır olmadığı olamayacağı bi sorumluluğu sanki çok rahat çok basit laylaylom bişeymiş gibi söylüyor ne dememi bekliyosun aferin oğlum böyle devam diyip omzunu sıvazlamamı mı? uygun dil budur yumuşak bi dille anlatmanın bi esprisi yok durum o dille anlatılacak bi durum değil.
2- hoş ben zaten evlenmem orası ayrı da hayırdır bacım sana ne oluyor? sana nerden esti benim evliliğime aşk hayatıma vs karışmak? niye evlenmeyeyim? gerçekleri söylediğim için mi? kusura bakma yavrum hoşunuza giden bu diye size poliyannacı hayal dünyaları satamam ben. ama sende haklısın biliyo musun, toplumda çoğunlukla senin tarzın kızlar varken gerçekçi birinin evlenmemesi lazım sizin gibi kadınlara toz pembe masallar satmadan evlilik yürütemezsin doğru diyosun. - 2 ay
Aynen hiç bir şey görmedim cahilim ben birtek sen akıllısın
- 2 ay
@nediyongardasim 1- gerçekten kendi gizliden attığın yoruma asıl hesabınla cevap mı veriyorsun?
2- sana ne cahil diyorum ne de seni küçümsüyorum, ama dediğim gibi senin 2 hatta 3 katın yaşında ki adamların bile hazır olmadığı çoğu zaman eline yüzüne bulaştırdığı bi şeyi sanki akşama hamburger yemek istiyorum der gibi basite indirgemiş şekilde söylüyorsun, yahu daha gencecik insansın dünya gözüyle önce bi yaşasaydın önce bi görseydin, bi daha çok insan tanısaydın baksaydın, bulsaydın kendine sevecek birilerini de beraber bi kaç yıl geçirdikten sonra deseydin ben evlenmek istiyorum diye, ortada fol yok yumurta yok daha kız yok piyasanda ben evlenmek istiyorum, insanların yüzü evlilikte bu sebepten gülmüyor millet birilerini sevdiği için evlenmiyor evlenmek için evleniyor evlendikleri insanı sevmeye çalışıyor ama ortada organik bi bağ olmadığı için de er geç b. k ediyor, sana cahilsin demiyorum düşünmüyorsun fevrisin ve ne istediğinin farkında değilsin istediğin şey ne içeriyor bilmiyorsun diyorum, bunun benden küçük olmanla da bi alakası yok bu arada aynı yaşta olsak da aynı şeyi söylerdim, hatta aynı yaşta olsak olm sen s. lak mısın derdim ama benden gençsin diye seni ezmeye çalışıyor gibi gözükmemek için seninle kendimden büyüklerle konuştuğum gibi konuşmaya çalışıyorum, eğer bunu benim ukalalığım olarak görüyorsan dicek bişey yok kardeşim Allah mutlu mesut bahtiyar etsin HİÇ SANMIYORUM ama umarım ben yanılırım sen mutlu olursun. - 2 ay
Hesabım sildini soru benim
- 2 ay
Mantıklı konuştun kardeşim
En İyi Cevaplar
2 ay18 yaşında bu sorumluluğu istemen olgun bir düşünce olsa da, evlilik sadece duygulardan ibaret değildir. Kendini ekonomik ve sosyal olarak tam anlamıyla güvende hissettiğinde bu adımı atman, kuracağın yuvanın çok daha sağlam olmasını sağlar. Acele etmeden, önce kendi ayaklarının üzerinde durmayı hedeflemek en sağlıklısı olabilir.
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 608 cevap paylaştı.
2 aySenin gibiler 20'lerinde evlenip 30'larında boşanıyor 2-3 çocuklu olarak. Sonra başımıza kadın düşmanı oluyor. Karakterin otursun bir eğitimini tamamla iş bul para biriktir öyle evlenirsin.
57 Yorumla- 2 ay
Yaşla alakası yok 30 unda evlenenler 2 sene sonra boşanıyor genelde geç yaşta tanıdıkları için tahammülleri olmuyor. Gençken evlenip 30a gelince kaç yıllık hayat arkadaşım aşık olduğum insan bırakamam diyip boşanmıyorlar genelde.
- 2 ay
Gerekirse aileler devreye girip barışıyorlar bu qarı boş konuşuyor
- 2 ay
Soru benim bu arada yanlış anlama olmasın
- 2 ay
@Kdodkdkdkdmd Git istatistiklere bak. Boşanmalar en çok kaç yaşlarındayken oluyor diye. Öyle 30'lu yaşlarında evlenip de boşanan insan sayısı daha az çünkü o yaşlara kadar insanlar genelde kendilerini tanımış oluyor ya evliliğe yanaşmıyorlar ya da evlenirken evlenecekleri insanı daha bilinçli seçerek evleniyorlar. Burada mesele ille de 30 değil 20'li yaşların sonları idealdir evlilik için. Ama 17-18-19-20 yaş ideal değildir. Burada yorumlarda okudum millet yaşı genç olursa bakire bulurum diye niyetleniyor da cinsellikle tanışma yaşı Türkiyede artık lise yaşlarının da altına inmiş durumda. Yani lisede 15-16-17 yaşlarında sevişmiş cinsellik yaşamış kız-erkek bulmak da çok olası. Zaten cinsellik yaşamış olmak veya yaşamamış olmak evlilik için bir ön koşul değildir. Evlilik dediğin şey birlikte biz olabilme ve birlikte bir hayatı her şeye rağmen sürdürebilmektir. Bunun 2 temeli var. 1 kendini tanımak biraz yetiştirmek eğitmek 2 ekonomik istikrar. 18 yaşındaki veya 20'li yaşlarının başında kimse bunu sağlayamaz. Kaldı ki yaşadığın ülke ve koşulları da belli. Ve şunu da diyeyim boşanmak da normaldir fakat boşanacak kadının erkeğinde boşanabilmesini sağlayacak şekilde kendi hayatını da kurabilmiş olması gerekir. Aksi taktirde sonu dramdır.
- 2 ay
@Kdodkdkdkdmd Mesela okumamış kocana veya kocanın ailesine muhtaç bir kadın olursan asla kendi evliliğinin kontrolünü alamazsın. Sürekli senin yaşın küçük sen bilmezsin diye kocanın ana babası kardeşleri senin anan baban evliliğinize salça olur. Ekonomik açıdan da evinizin her şeyini kocanın anası babası alırsa kocan alamazsa bu sefer de kocanın anası oğlumun evi, oğlumun parası der o eve de çöreklenir. Kendi evinde gelin gittiğin evde misafir olursun. Benim 27-28 yaşında üniversite mezunu kız arkadaşım bile işsizdi evlendiğinde atanamamıştı. Kocası hemşireydi 75-80 bin maaş alıyordu. Kayınvalidesi görümceleri eltileri evine aldığı eşyadan tut kocasıyla cumartesi pazar günleri kahvaltıya gitmesine kadar her şeyine karışıp laf sokuyordu. Kızın en son çocuğu oldu çocuğuna aldığı montun oyuncağın fiyatının pahalı olmasına kadar laf söylemişler. Ama sosyal medyada çok mutlu whatsapta storylerde çok mutlu. O mutlu hikayelerin arkasında ne var bilemezsin. Her şeye rağmen insanın bu hayatta bir B planı olması lazım. İnsan hayatı başkasının tercihlerine emanet edilmeyecek kadar değerlidir.
- 2 ay
@NickSevmeyenlerden artık soruma cevap vermeyi bırakıp defol git istersen
Yapay Zeka Cevapladı
18 yaşında evlenmek istemen çok anlaşılır bir istek 💍😊
Kalbin sevgiye açık olabilir ama evlilik sadece aşk değil sorumluluk da demek. Kendini tanıma dönemi daha yeni başlıyor. Eğitim hedeflerin, ekonomik planların ve hayallerin netleştikçe kararın da değişebilir. İsteklerin normal ama acele karar vermemek en sağlıklısı 💫🌿00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 2 ayLa olm bir dur yaşın kaç 30 a bir gel o zaman evlenirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayGayet normal bende 19um zina yapmamak için hemen evlenmek lazım
426 Yorumla
Soran2 ayBende ya valla bıktım usandım bu milletten herşeyi normalleştirmişler
Soran2 ayYaw milletin burnunda namus var böylelerinin burnunda sümük var aq
Soran2 aycanım
- 2 ay
Böyle deyip deyip bu yaşlarda evlenip 30'una kadar boşanmış çocuklu bir kadın olarak çatur çutur zinanın dibine vuruyorlar.
Cevap sahibi2 ay@NickSevmeyenlerden kişi kendinden bilirmiş işi yaşın tamda 30 jdjxmxm
Soran2 ayAynen öyle shshdhshsjdnkddnjd
- 2 ay
Yaşım 31 doğru ama ben evlenmedim de boşanmadım da. Ben kendi paramı kazanmak içi çabalıyorum. Senin gibi çoğu kadın elinde çocuğuyla kocasından boşanıp nafaka istiyor. O erkek de vermeyince ek davalar vs vs en sonunda nafaka b0kuna dayak yiyip öldürülüyorsunuz. Çok şükür ki bana böyle bir illet gelmeyecek.
Cevap sahibi2 ay@NickSevmeyenlerden kadın kadının düşmanı diye boşa dememisller
Soran2 ayAynen öyle cevap sahibi
- 2 ay
Ahahahaha okuyun veya meslek edinin çalışın ekonomik güvencenizi alın dedik işine gelmedi hayatın gerçeklerini yüzlerine vurunca da kadın düşmanı olduk iyi mi te Allahım ya. :D :D :D :D
Soran2 aySanane bacım evliliğimiz sana ne batıyor
Cevap sahibi2 ayBu gibiler evlenemeyince yeni nesil gençleri kiskanirlar
Soran2 ayAynen öyle ya istersen gizliden çık sohbet falan ederiz olur mu öyle?
- 2 ay
Batar çünkü çoğunuzun dünyaya getirdiği çocuklara siz de bakmıyorsunuz karınız da bakmıyor. O çocuklar sonra gelişimsel psikolojik sorunlarla sokaklarda büyüyor suça sürüklenen çocuk diyorlar ya hani Minguiziyi öldüren daha başka çocukları öldüren çocuklar hah onlar böyle ailelerden doğuyor. Çocuk yapmayın üremeyin demiyor kimse size. Ama hayatı biraz tecrübe edip üreyin. Ürettiğiniz yavruya da rehber olun. Savrulmasın düzgün yetişsin milletin canını almasın sonra. Sokaklar sahipsiz veya racon kesen bıçaklı çocuk genç kaynıyor. Onların anası babası okumuş eğitimli (kastım diploma değil üniversite okumak falan değil) belli bir eğitimden kültür birikiminden bahsediyorum. Yaşamışlığın verdiği olgunluktan bahsediyorum. Öyle insanlar mı acaba? Bilim insanları ergenliğin resmen tamamen bitimini 28-30 yaşlara kadar çıkarttı bu çağda. Cinsel yetiye sahip olmak çocuk yapacak doğuracak seviyeye gelmek olgunlaşmak demek değildir.
Cevap sahibi2 ay@NickSevmeyenlerden yani herkesi genellemen yanlış olmuş 19unda evlenip şu an mutlu olan çok kişi var
Soran2 aySen boş ver şu asalağa gizliden çık sohbet edelim
- 2 ay
Benim annem 18 yaşına girdikten 20 gün sonra evlenmiş. Babam kötü bir adam değildi evlendi çok mutlu oldu. 2 çocuk yaptı. Hala evliler. Ama sene 1993 yılıydı. Sosyal medya yoktu. İnsanlar bu kadar başkasının yaşantısına özenmiyordu. Markaya merak bu kadar yoktu. İnsanlar daha tamahkardı. Kadın erkek cinsiyet normları herkes tarafından kabul ediliyordu. Kadınlar da erkekler de bunları yadırgamıyor ve buna uygun yaşıyordu. Benim annem babamın bir fabrika işçisi olarak çok iyi para kazandığı elinin çok bol olduğu zamanları da gördü. Biz de çok şükür yaşadık. Ama çok dar zamanları da olduğu günler oldu. Bunlar olurken annem babamla hiç kavga etmedi. Babam ne kadar getirdiyse onunla idare etti. Kendisine bencilce para harcamadı hiç. Kuaföre gidip de bir dünya para bayılmadı tırnak yaptırmadı. Bilmem kaç yıldızlı otellerde bilmem ne içkisi içmedi diye babama laf söylemedi. Babam da annemden başkasına hiç bakmadı.
- 2 ay
Annem ev hanımı olarak babamın parası olsa da olmasa da her türlü bir şekilde yemek yapacak bir şey buldu yaptı. Bolluk varken hiç sorun yok. Ama yokluk... sorun orada. Her durumda çayını kahvesini yaptı verdi kıyafetlerini ütüledi 2 çocuğuna da baktı. Hem öğretmeni hem hemşiresi hem arkadaşları hem psikologu oldu. Kayınvalidesi eltisi laf dediği zaman susmasını da bildi. Babam da pasif kaldı anası babası söz konusu olduğunda anam da bırakıp gitmedi. Annem her durumda bir şey satın almak istediğinde kılık kıyafet altın, pırlanta vs hep babama baktı. Babam alırsa olurdu almazsa olmazdı. Annem de kendi annesinden böyle gördü yaşadı onların devri öyleydi. Babam da parası imkanı varken tepeden tırnağa donattı. Ama yıl 2026 bu dönem böyle bir dönem değil. Bugün hayat şartları çok ağır. Tek maaşla ev geçinmiyor. Erkeklere bile kadının çocukların ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak zor geliyor. Herkeste sosyal medya var. Bir sürü kadın-erkek evliyken başkalarıyla konuşuyor. Kadınlar artık kocasının verdiği 3 kuruşu idare de etmek istemiyor. O Dyson süpürge ayşede var da bende niye yok diyor. o tatile gitti ben niye gidemedim story atamadım diyor. bunlar oluyor evliliklerde sadakatsizlik güven sarsılması da oldu mu boşanmalar başlıyor. Bu çağda evlilik de artık kadın için tam bir koruma geleceğe karşı bir güvenli liman değil.
- 2 ay
Maddi durumunuz varsa, sorumluluk bilinciniz de varsa bir kısmet bulup evlenin bir an önce. Geciktirmenin alemi yok. Ablamızın mantığına bakarsak 40 yaşından önce evlenmezsin, zira insanın kemale erme yaşı 40 olarak kabul ediliyor. Hem dini geleneklerde hem de "Carl Jung, Erik Erikson" gibi Modern psikolojinin devleri olan adamlarda aynı şeyi söylüyor. Hatta bilimsel veriler de beynin bazı bölümlerinin (miyelin, beyaz madde) 40-45 yaşlarında zirve yaptığını söylüyor. Kaldı ki bu sadece potansiyel anlamda gelişim, yani 60 yaşında bir adamda olgunlaşmamış hala ergen gibi takılıyor olabilir. Ortalama insan ömrünün 65'e düştüğü bir zamanda hayatı ertelemenin anlamı yok. Kendinizi tabii ki yetiştirin. Evlendikten sonra kendinizi ve çocuklarınızı eğitmeye ve yetiştirmeye devam edin.
- 2 ay
@12fh8lvT ne 65 be? 2. Dünya Savaşından öncesinden mi bahsediyorsun? Kadınlarda ortalama ömüş 85 yaş, erkeklerde 75-80 yaş. Millet 65 yaşında anca emekli olacak. Bir eğitimci olarak o bahsettiğin adamları bilirim onlar öyle bir şey demiyor. Onlar kendinizi tanıyın, ekonomik istikrarınızı kazanın öyle evlenin diyor.
- 2 ay
@NickSevmeyenlerden Jung, "The Stages of Life" (Yaşam Evreleri) makalesinde bu yaşı açıkça belirtir:
"Hayatın ilk yarısını, yani gençlik dönemini, otuz beş ile kırkıncı yıllar arasındaki süreye kadar uzatabiliriz. Bu dönem, büyük bir geçişin başladığı zamandır... "> (Kaynak: Collected Works of C. G. Jung, Cilt 8, Paragraf 773)
O uzattığın 10 yıl çok mu fark etti yani? Kendini tanımak bir süreç. Bir ömür hayat ve kendin hakkında yeni şeyler öğrenir, fikir sahibi olursun. Maddi durumunuz ve sorumluluk bilinciniz varsa dedik zaten biz. Bunlar önemli.
- 2 ay
@NickSevmeyenlerden yav sen neyin savaşındasın? Bırak insanlar gençken evlenmek istiyor mutlu olmak istiyor. 30dan sonra millet evlenecek heyecan bulmuyor monoton geçiyor. Aşkta evlilikte gençken yaşanır.
- 2 ay
Bu qarı mutlu olmamış milletinde mutlu olmamasini istiyor
- 2 ay
@nediyongardasim hayatının savaşını veriyor sanki aw
- 2 ay
Herkesi yargılıyor mk
2 aygayet normal knk bende 18 im yani oyle cok bir istegim yok ama sevicegim ve beni sevicek birinin olması ve onunla evlenmek cok guzel olurdu her şey gönlünce olsun
14 Yorumla- 2 ay
Allah razı olsun kardeşim inşallah her şey seninde gönlünce olur
- 2 ay
@nediyongardasim amin
- 2 ay
İki gözümsün 👑
- 2 ay
@nediyongardasim eyw
Gizli Üye(18-24)2 ayİslamda zina yapmamak için evlenmek gerekiyor haklısın ama evlenmek için de erkek evi geçindirmek zorunda. Kadının masraflarını karşılamak zorunda ve mehir ödemek zorunda. Var mı gelirin paran?
22 Yorumla
Soran2 ayAilem sağolsun tek amacım haramdan uzak durmak
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. İmkânın varsa ve kafa olarak hazır hissediyorsan olabilir.
21 Yorumla
Soran2 ayHe reis
- Aile & Toplum konusunda 427 cevap paylaştı.
2 ayHenüz çocuk sayılırsın evlenmek istemen güzel bişey ama evlilik ciddi sorumluluk ister anlık duygularla yapılacak bişey değil, önce mesleğini eline al biraz olgunlaş ondan sonra evlenirsin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
2 ayErken daha be evladım. Okul var mı? Mesleğini eline al, askerliğini yap, ailenden bağımsız bir yaşam kurabilecek duruma gel, evlenirsin ne acelen var?
03 Yorumla- 2 ay
Haklısın teyzecim
- 2 ay
@nediyongardasim haklıyım tabii.. 🍀
- 2 ay
Evet teyze
Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Çok erken, büyük ihtimalle pişman olursun, biraz hayatını yaşa, işini gücünü kur, evini falan al, farklı kızlarla takıl, sonra bakarsın duruma göre.
023 Yorumla- 2 ay
@Abcgıvd Farklı kızlarla takılmazsa evlendikten sonra aklı dışarıda kalır ve büyük ihtimalle eşini aldatır. Erkek biyolojisi ve kadın biyolojisi aynı değil ki kadınlar bile evlilik öncesi bir göz doygunluğu yaşamazsa evlendikten sonra aklı dışarıda kalabiliyor ve hatta aldatabiliyor, erkeklerde bu çok daha fazla. Defalarca şahit oldum.
Evlenmeden önce doyasıya yaşasın yoksa içinde kalırsa evlendikten sonra doyasıya yaşamaya kalkışır bu da bir aileyi yıkar...
Aile yıkılacağına adam hayatını yaşasın, gözü doysun ve sadece ailesiyle ilgilensin. - 2 ay
Ben öyle şeyler asla yapmam
- 2 ay
Sen boş ver beyinsizleri
- 2 ay
Öyle çorbalarda kaşığım yok
- 2 ay
Ben her zaman sevdiğime sadıgim karımın ütüledigi gömleği başka kadınla kırıştırmam
- 2 ay
Ben kimseyle konuşmuyorum ama biri çıkarsa da evlilikten ayrılmam takılma taraftarı değilim
- 2 ay
Aynen sadakat olmasa bir hiçtir bitane kadınla konuştum paçayı zor kurtardım ajdbksnd
- 2 ay
Birlikte olmam evlilik dışı gerek yok kendi hayatında boğulmaya devam et sanane benden
- 2 ay
@Abcgıvd Sen kadınsın o yüzden senin anlayabileceğin bir durum değil. Erkekler çekici bulunduğu herkesle yatmak ister, testesteron hormonu ile ilgili bir durum, bu yüzden kadın olduğun için anlaman çok zor diyorum.
Eğer evlilik öncesi yeterince doyuma ulaşırsa sadık kalma olasılığı artar, ama hiç bir şey yaşamadan evlenirse elini fırsat geçtiği an aldatır. Aldatmıyorsa da eline fırsat geçmiyordur ya da beceriksizdir.
Nefsi törpülemeden evlenen erkek evliliği yürütemez, sadık kalamaz.
Kadın hormonel durumuyla anlayabileceğin bir şey değil, o yüzden erkeklere akıl verme, komik oluyor :) - 2 ay
Tamam
- 2 ay
Teşekkür ederim hanımefendi
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
2 ayEvlen gayet güzel bir yas ama olgun ruhluysan
Sen nerden kiz bulcam falan dedigine gore evlenme ss et01 Yorumla
Soran2 ayOlmaski
Kardeş erken daha ne yaptın hayatını yasayaydin iyiydi he ben bağı da gördüm bagciyi da dövdüm diyosan o ayrı
018 Yorumla- 2 ay
Aga hayatı yaşama adı altında cehenneme girmek istemiyorum
- 2 ay
Ee aga ne yapayım ne önerirsin
- 2 ay
Aga anca aileden ayrılırsam öyle şeyler olabilir ama şu anki durumda o dediğin şeyler imkansız Allah'tan çok korkuyorum
- 2 ay
@nediyongardasim yav kork guzel kardeşim korkma diyen mi var ama ailenle beraberken de olur bunlar ne var ne gözünde büyüttün bu kadar benim kız arkadaşlarım vardı aile evinde yaşıyorken ayıp bir şey değil bu illa şey edicen diye bir konu yok ama Allah ta sana gençlik vermiş tadını çıkar yasa diye kendini niye manastıra kapatoyorsun imaknin varkrn
- 2 ay
Sağol aga düşüncelerin güzel deneyeceğim bir gün
- 2 ay
İki gözümsün
- 2 ay
Bittim geberdim aga ya
- 2 ay
4.73 km yürüdüm sjsbsksnd
- 2 ay
Doğa yürüyüşü sjbdksndkd
- 2 ay
Yok ya abe sksbdosndk
2 ayErken olup olmaması hayatına bağlı, ayrı bir evde kendi hayatını idame ettirebilip, maddi bağımsızlığını elde ettiysen erken değil..
01 Yorumla- 2 ay
Evet öyle
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. 18 yaşındaki adama kimse kız vermez seninki geçici hevestir bu yaşta evlilik fikrinden tam emin olmaz
02 Yorumla- 2 ay
Haklısın bilmiyorum ki
2 ayEn iyisini yaparsın bunun iyi oldugunu 30 yaşına geldiğinde iyi ki evlenmişim diyeceksin
06 Yorumla
Soran2 ayTeşekkürler avı
Soran2 ayAbiii
- 2 ay
Kimsenin lafına bakma yok evlilik şöyle kötü böyle kötü gençliğini yakma derler her evlilikte sorunlar olur buna erken yaşta evlenirsen daha çok olgunlaşırsın misal 30 na geldiğinde çocugun 10 yaşında olur ve çocukla anlaşman kolay olur bazıları gibi dedesi olacakken babası oluyor
Soran2 ayAynen öyle harbi adam 30 yaşında çocuğu 1 yaşında
- 2 ay
Erken diyenler evde kedi köpek bakıyor bokunu temizliyor en azından sen evladının altını temizlersin onlar ölenekadar temizleyecek
- 2 ay
Bu soru benim abim çok haklısın
daha kız arıyon onu bulana kadar geçer en az 5 sene
11 Yorumla- 2 ay
Yok ya skdbsosnksd
2 ayBu yaşta nasıl ev geçindireceksin? 18 yaşındaki kız evlenebilir ama erkek evlenmemeli bence.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 417 cevap paylaştı. Daha çocuk sayılırsın, evlilik sorumluluğu alamazsın
16 Yorumla- 2 ay
10 sene emanuel takilcana cocuk yapr daha iyi
- 2 ay
Haklısın abim öyle yapmayı düşünüyorum
- 2 ay
@nediyongardasim yani insanlar garip 30 yasnd abekr hadi kzialr neyse erkekler bulamiyordki
- 2 ay
He valla ağa abim 28 yaşında hala evlenmedi o 30 olunca çocuğu 2 yaşında olucak 🤦🤦
- 2 ay
@nediyongardasim aynen bide cocuk olayi var dede olunca anca cocukalr buyucek
- 2 ay
Aynen öyle aga erken evlilik iyidir
2 ayŞimdiki aklım olsaydı 18 de evet bende evlenirdim.
27 Yorumla
Soran2 ayDüşünüyorum gardasim
- 2 ay
Durumun elverişliyse durma
Soran2 ayAskere gidip geleyim hemen
- 2 ay
Gitmeden evlen
Soran2 ayAkraba evliliği yapmak istemiyorum aga ya
Soran2 ayZaten akrabalardan kimse vermez maaş düşkünü helsi
Soran2 ayHepsi
- Aile & Toplum konusunda 525 cevap paylaştı.
2 ayBen 22 yaşındayım 17 den beri anne olmanın hayalini kuruyorum normal ama zamanı değil erken
03 Yorumla- 2 ay
Evli misin bacım
Soru benim bu arada - 2 ay
Evli değilim evli olsam burada işim olmaz
- 2 ay
Aynı bende öyle düşünüyorum
2 ayErken babuş. Ben 21 yaşındayım kariyer yapmayı seçiyorum mesela..
015 Yorumla- 2 ay
Benim nickim ZAGROS LA DOSBDKSNDKDNFKD
- 2 ay
Beniiim :d
- 2 ay
Hayır benim sjbdksnd
- 2 ay
Hayır beniiiim
- 2 ay
Benimmm dedimmm
- 2 ay
Pp de çok güzel he
- 2 ay
Teşekkürler ☀️💚
- 2 ay
Are you Kürt?
- 2 ay
Allah'ına kadar KURMANCIM. Kırşehirliyim bu arada :))
- 2 ay
Başım gözüm üstüne ezji kurmancım🙂
- 2 ay
Cansın cann
- 2 ay
Tüji canı berxamın
- 2 ay
Yeni misin burada
- 2 ay
Yani sayılır. Ama bu platformu çoktandır biliyordum sadece kullanmıyordum. Artık aktif kullanıyorum
- 2 ay
Ee başı Berxamın ka ez u tü sohbet bıkın
2 ayHayat tecrüben yok, kazık yemen lazım biraz anca öyle. Şimdi çok pişman olursun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
2 ayHayır anormal evlilik çok ciddi bir müessese bu sorumluluğu taşıyabileceğini sanmıyorum
01 Yorumla- 2 ay
Taşırım ben sen rahat ol
2 aygeçen sene ben de sevgilimle evlenicem diye tutturmustum simdi mantıksız geliyo
011 Yorumla- 2 ay
Öyle mi
- 2 ay
evet
- 2 ay
Ben evlenmek istemiyorum vazgeçtim patlak dolu etraf almayayim
- 2 ay
öyle deme günah
- 2 ay
Yok öyle
- 2 ay
tamam öyleyse bile deme günah iste sus
- 2 ay
Yok susmicam
- 2 ay
tmmm
- 2 ay
tamam hayırlı geceler
- 2 ay
iyi geceler
- 2 ay
👍👍👍
Kanki dur üni kazan önce erken daha git gez toz olm ben öyle yapcam hayatını yaşa sende
024 Yorumla- 2 ay
Hayat mı kaldı
- 2 ay
Yaşın kaç
- 2 ay
Soruyu ben sordum zaten isbdksbsksnd
- 2 ay
Dün akşam saatlerinde silindi hesabım
- 2 ay
Ahahahahahsha istiyosan ekle sohbet falan edek haci
- 2 ay
Benimde yok desem yalan olur sisbakbsksnd
- 2 ay
Yok ben yiyom iciyom namazimi kılıyom eşek gibi çalışıyorum
- 2 ay
Param yok fakirim
- 2 ay
İnşallah beni dövme tm
- 2 ay
Bulunduğum yerde parayla
- 2 ay
Güneydoğu
- 2 ay
Güneydoğu Anadolu la
- 2 ay
Amin
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Değil. Muhtemelen işin yok, sigortan yok. Varsa ne ala, yoksa milletin vebaline girme
020 Yorumla- 2 ay
İşim var senide abime alalim sodbksndkdd
- 2 ay
Seni de abime alim mi sijdosndksn
- 2 ay
Sağlık bakanlığı personeli😌
- 2 ay
Sen ne iş yapıyorsun
- 2 ay
Sen ona hayırlısı ol sidbsondkdnd
- 2 ay
Hemşir yani ha hademe falan değil disbdosnskd
- 2 ay
Buradaki yaşın doğruysa seninle yaşıt
- 2 ay
Para mı önemli?
- 2 ay
Önemli olan sevgi saygı merhamet duygusu
- 2 ay
Evlilikte senin benim mi var mesela
- 2 ay
Bizimki sorun etmez öyle şeyleri
- 2 ay
Rahat ol dksbdksnd
- 2 ay
Bişey telif edicem
- 2 ay
Abimle alakalı değil he
2 ayEvlen zina yapma en doğrusu seni tebrik ediyorum kızın da yaş 22 falan olsa tam uygun olur
04 Yorumla- 2 ay
Biliyorum senle konuşmuştuk daha önce beni desteklediğin için teşekkür ederim
- 2 ay
Soruyu sen mi sordun
- 2 ay
Evet ben sordum
- 2 ay
Bildirimi görmedim kusura bakma
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Ebeveynlerin de erken mi evlendiler? Çocuklar genelde bu durumdan etkilenirler
05 Yorumla- 2 ay
Babam 20 yaşında evlendi
- 2 ay
Harama bulaşmaya hiç niyetim yok ağa
- 2 ay
Teşekkürler agam
Gizli Üye(18-24)2 ayO da ne ki. Ben 16 yaşında istemeye başladım. Kudurmustum resmen😂 Ama ergenlikten dolayı öyle oluyor yani c*nsel durtulerden dolayı.
12 Yorumla- 2 ay
Valla aşırı oluyor bu aralar
- 2 ay
Soru sahibi benim bu arada
- Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı.
2 aysaçmalık tamamen. nasıl bu kadar sığ düşünebilir gençlik kafam almıyor.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
2 aykız bulmadan evlenmek istemekte değişik bir kafa
01 Yorumla
Soran2 ayAhahshhs
Gizli Üye(30-35)2 ayHerkes bulunduğu yaşı normal ve yeterli bulur.
kesinlikle bu yaşta tavsiye etmem. İşin gücün var mı bari?00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 aySen cinsellik istiyorsun herhalde bu kadar erken evlenilir mi
01 Yorumla
Soran2 ayEvet
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
u 2 ayÇok erken evlilik çocuk oyuncağı değil.
40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayevlenilecek insan olmaya çalış çünkü herkes dengini bulur (inşallah)
03 Yorumla- 2 ay
Ben öyle biriyim elhamdülillahhh
Bu arada soru benim
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim anladım, bundan kastım beklentilerinin kendisi ol
- 2 ay
Elhamdülillah
Gizli Üye(18-24)2 ayNiye sürekli aynı soruları soruyorsunuz mk gidin evlenin gtunuz yiyosa
036 Yorumla- 2 ay
Yemiyo işte sorun orada sjsbdksnd
Cevap sahibi2 aySen soruda gizli burada açık profil görünüyosun bug mu oldu noldu
- 2 ay
Bug olmadı dün gece saatlerinde hesabım sapıkların şikayeti üzerine %100 silindi
- 2 ay
Hep o sapık Abaza ırz düşmanı yüzünden
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim aaa nasıl yaa sildiremezler ki öyle kolay
- 2 ay
Hesap gitti bu email o hesaba bağlıydı bu sabah baktım hesap yok olmuş Yoda olmuştum yeni sonra dedim belki oturum süresi dolmuştur aynı gmaille giriş yapmak istedim baktım yeni üye ol diyor
- 2 ay
Bu hesapta gitmeye yakın olursa bir soru sorarım bütün abaza topluluklarına dümdüz girerim
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim yaşandı
- 2 ay
Benim burada ki amacım karı kız tavlamak değil tamamen eğlence amacım sapıklara salça oluyorum zorbalıyorum onları eğlenceli oluyor bazen wjdbsndlsndd
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim ben de öyle trollüyordum da moderatörler çok uğraşıyor troll diye soru kaldırıyorlar saçma sapan ondan yapmıyorum artık fazla, ciddiyim.
- 2 ay
Bende saldım artık ya
- 2 ay
Çekilmiyor anasını satim
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim valla işleri yok bize sarıyolar
- 2 ay
He valla ya bizim hesabımızı kaptmak yerine sapıkların hesabını kapatsalar bence
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim bence de
- 2 ay
En azından kimse her kıza kardeşim yapmaz bence
- 2 ay
Yawsaklik
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim aynen
- 2 ay
Sen ne yapıyon ne ediyon
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim ben de napim ders calisiyom
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim sen napiyon
- 2 ay
Valla oyundan çıktım uzaniyom ezan vaktini bekliyorum
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim oo iyi iyi hangi oyunn
- 2 ay
Pubg
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim oo iyi namaz da kılıyon maşallah
- 2 ay
Elhamdülillah çok şükür sende kılıyor musun
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim kılardım hep
- 2 ay
Neden bu kadar erken cevap veriyorsun
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim işim yok ondan snxjxjsjx
- 2 ay
Allah'tan erken cevap veriyorsun geç cevap versen kim bilir ne olur
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim cok dogru cok ama cok dogru kiymetim bilinsin
- 2 ay
Dalga geçtiğimin farkında olduğunu düşünüyorum
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim şşşttt 🤫
- 2 ay
Sıkıntı kardeşim ya
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim 😃
- 2 ay
🙄🙄🙄
Gizli Üye(18-24)2 aygeç kalmışsın kreşte kızı bulup bitirmen lazımdı evlenme işini evde kalmışsın ne yazık ki
01 Yorumla- 2 ay
Dimi yaa skdbdkndks
Gizli Üye(25-29)2 ayBelanı arama evlat. Elinde ki maldan mülkten olursun. Bu devirin kadınlarıyla evlenilmez.
03 Yorumla- 2 ay
Ne yapayım aga her kızla birlikte olup cehennem ehli mi olayım
Cevap sahibi2 ayÖldürürsün karıyı. kadınların kahrını çekmek zor. 15-20 dk skeersin sonrası? gerikalan 23 saat 40 dk o seni skcek yavrum yapma böyle şeyler 😂
- 2 ay
Niye la sksbdosnskndd
Gizli Üye(36-45)2 ayAklını kaçırmış olmalısın çocuk eğer bu soru troll değilse
06 Yorumla- 2 ay
Trol değil ablacım neden trol olsun harama bulaşmak istemiyorum
Cevap sahibi2 ay@nediyongardasim soru sana ait değil
- 2 ay
Soru benim hesabım silindi bunu paylaştım
Cevap sahibi2 ayAma eğer bu yaşlarda isen aynı yorum senin ve bu yaştaki herkes için geçerli
- 2 ay
Soru benim diyorum ya
- 2 ay
Görmüyor musun herkese cevap vermişim ablacım
2 aykendi tercihin nasıl mutlu olacaksan oylr yap başkalarının fikirlerini umursama ama oncesindede herseyi dusun
13 Yorumla- 2 ay
Çok haklısın ama vazgeçtim sanırım ya
- 2 ay
nasıl mutlu olacaksan oyle yap askim senin hayatın sen yasıyosun
- 2 ay
Yeni misin burada
Kısısıne bagli olarak bana mantikli gelıyor ayni fıkırdeyım cunku🥲
25 Yorumla- 2 ay
Dimi dimi ya
Soru benim bu arada - 2 ay
Yargilarsa yargilasinlar umrumuzda değil
- 2 ay
Haklısın yazdım sana bakabilirsin
18 nde evlenirsin 19 nda boşanırsın... sabret tecrübeli ol... bu zamanda bir erkek bence 27 yaşından önce evlenmemeli
00 Yorumla
2 ayDoğru insanlar gayet normal. Evliliğinde sevgili olmaktan farkı yok tek fark imza ve sonsuz sadakat
01 Yorumla- 2 ay
Aynen öyle o olmazsa boş
Sevdiğin biri uzun ilişkin varsa niye olmasın ki ama biri yoksa daha o kadar aceleye gerek yok bence
04 Yorumla- 2 ay
Yok valla daha garibanim sksbskdnsksn
- 2 ay
Vardı da olsaydı da şimdi evlilik olmazdı
- 2 ay
Yok ya tanımak lazım senin düşüncen var mı evlilik falan
Bireysel olarak bağımsız olup kendi kaderini tayin etme yetisine ulaşan her birey evlenme kararı alabilir. De sadece yaş bir kriter midir
01 Yorumla- 2 ay
Değildir abi
2 ayÇok seviyorsanız evlenebilir siniz şimdiden mutluluklar
126 Yorumla- 2 ay
Sevdiğim biri yok maalesef
- 2 ay
@nediyongardasim allah izniyle olur kardeş sılkma canın seni seven biri cıkıp aldatcana bırak geç olsun ama olur
- 2 ay
Zaten ben bu neslin insanı değilim soru benim bu arada hesabım silindi
- 2 ay
@nediyongardasim neden ki
- 2 ay
Sapıklari zorbaladigim için
- 2 ay
Sırf sevmedikleri için adımı sapığa çıkarmışlardi
- 2 ay
@nediyongardasim bunu yapan kızlarmı
- 2 ay
İkisi bir oldular diyebilirim buradaki kızlarda pek tekin değil ki
- 2 ay
@nediyongardasim erkek de var işin icinde
- 2 ay
Evet maalesef devam edeceğim aynı şeye hep sapık zorbalaycam eğlenceli oluyor bu arada sidbskndkd
- 2 ay
@nediyongardasim peki sırf sevmediğin içinmi bunu yaptılar
- 2 ay
Evet başka ne için olacak ki ben efendi düzgün kişilere karışmıyordum
- 2 ay
@nediyongardasim senin adına çok üzüldüm inşallah çok yakında seni çok seven sahiplenen bi çıkar
- 2 ay
Gerek yok ya bana farketmez
- 2 ay
@nediyongardasim birde ne zaman ihtiyacın olursa yazabilirsin yardımcın olulum
- 2 ay
Şey sana yazardim de ixper seviyem düşük yazamıyorum
- 2 ay
@nediyongardasim dur ben yaza biliyo muyum
- 2 ay
Durdum
- 2 ay
Bende yazamıyom bir kaç güne yazarım istersen
- 2 ay
Yazana kadar burada konuşabiliriz soru benim sonuçta istersen tabi
- 2 ay
@nediyongardasim tapı çok güzel olur knk zaten benim sevgilimde burdan
- 2 ay
Anladım
- 2 ay
@nediyongardasim ya konuda bi kız sonuçta knk diye komusuyoruz
- 2 ay
Gerek yok mutluluklar bacım
- 2 ay
@nediyongardasim peki sen bilirsin yinede konuşmak istersen ben burdayım knk
- 2 ay
Gerek yok bacım hadi eyvallah
2 ay25 yasindayim hala evlenmedim krndi hayatimi kuruyorum
01 Yorumla- 2 ay
Kolay gelsin
Ne gerek var 20 ye ne olmuş? Knk Pişman olursun sev öyle evlen bari
01 Yorumla- 2 ay
Öyle haklısın agam
2 ayEvlenmek ıstemen normalde bu yaşta o kdr sorumlulugu kaldıramazsın
033 Yorumla- 2 ay
Benim neller kaldırdığımi bir bilsen öyle demezdin
- 2 ay
doğrudur🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤷🏼♀️
- 2 ay
Teşekkürler Pp çok iyi bu arada dksbsksnd
- 2 ay
Pp de foto yokki anlamadım canısı hahahaha
- 2 ay
Biliyomm çok güzel yinede canısı sjdbsodnd
- 2 ay
Sorular harıkadır hahahahahaüdöcğahahaha
- 2 ay
Dimi dimi soru benim ha bu arada başkasi adına konuşmuyorum
- 2 ay
yok ayıktım zaten sıkıntı yok
- 2 ay
Biliyorsun cahil çok
- 2 ay
He he aşırı derecede
- 2 ay
Bu soru sorduğum hesabım dün silindi gece saatlerinde
- 2 ay
A nıyee
- 2 ay
Sapıklari ve @zginliklarini sürekli dize getiren üyeleri zorbaladigim için
- 2 ay
Dile getiren*
- 2 ay
zorbalamasaydın soruyu nasıl buldun hahahahahahhahadfk
- 2 ay
Allah' seni inandırsin tesadüfen karşıma çıktı aha valla benim sorum dedim akbsksndkd
- 2 ay
Allahtan cıkmıs
- 2 ay
Sjdbksdnksndkdnd istek attın da senin yazman lazım hanımefendi xper seviyesi düşük 😂
- 2 ay
bısey dıcem bende yazamıyorum hahahahahahahahasodhauahaha
- 2 ay
maalesef oyle eklemek ıcn ekledım
- 2 ay
Heee burdan konuşalım nolcak skdbsobsksnd
- 2 ay
sen kimle evlenecen buldun mu hahahahaha
- 2 ay
Yok la affedersin veren verene kimi Bulcam sidbskdnksnf
- 2 ay
E bıse olmaz
- 2 ay
Nasıl bişe olmaz
- 2 ay
Evlenmezsin sende dıyorum yanı bısey olmaz
- 2 ay
Bekar mi kalim
- 2 ay
18 erken beeeybiii daha keyfını cıkar sonra evlenırsın napacan evlenıp delimisin
- 2 ay
Keyif olarak ne yapcam kızım sen ne yapıyon bende onu yapim bari ksbdksndkd
- 2 ay
ye iç gez sıc bu kdr
- 2 ay
ben 21 yaşındayım hâla böyleyim düşün
- 2 ay
Yiyom iciyom gezmiyom siciyom ha köpek gibide çalışıyorum sjdbksndkd
- 2 ay
Seninle ileri ki yaşta ortak yaş belirleyelim birbirmizi bekarlıktan kurtaralim ne dersin jsbdkdndkdnd
Ben evlendiğimde 14 yaşındaydım kocam 19 yaşındaydı
06 Yorumla- 2 ay
Mutluluklar
- 2 ay
Yok ya
- 2 ay
Evet
Gizli Üye(25-29)2 ayZina etmemek için evlenmek istiyorsun anladigim kadarıyla benimde Yaşım 29 bende zina etmek istemiyorum artık o yüzden evlenmek istiyorum ama nasibim çıkmıyor maalesef
05 Yorumla- 2 ay
Siz evlenin o zaman
- 2 ay
Şaka şaka rlglfldlsş
- 2 ay
Valla haklısın
- 2 ay
Gunesisevenkiz bu bana bakmaz sus
- 2 ay
Jsbsksndmd
Keyfim bilir de ev tutacak işin var mı?
14 Yorumla
Soran2 ayTutmaya gerek yok ev satın alcam
Soran2 ayEvet
Erkenden al sorumluluğu 2 sene sonrada boşanırsn
01 Yorumla
Soran2 ayYok ya
İstemen normal yaş olarak erken
01 Yorumla
Soran2 ayEze bizewcim
2 aycok gec kalmissin hemen evlen
11 Yorumla- 2 ay
Dimi dimiii
2 ayErkenden evlende gör gününü
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
2 ay30 yaşından önce evlenme bence.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 730 cevap paylaştı. Doğar doğmaz evlen knk olmamış bu.
01 Yorumla- 2 ay
He ya
Aile & Toplum konusunda 301 cevap paylaştı. Kudurdun mu oğlum jzksjf
01 Yorumla- 2 ay
He kudurdum ajsbwidbskdnksd
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Evlende gör bakalım evlilik neymiş
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 524 cevap paylaştı. Çok erken be önce mesleğini eline al
06 Yorumla- 2 ay
Meslek hazırr
- 2 ay
Askere önümüzdeki sene gidiyom
- 2 ay
Yok daha yapım sürecinde skdbskzknsd
- 2 ay
Yani yok kız mız
- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
2 ayHormonsal diye yorumladım
04 Yorumla- 2 ay
Öyle öyle😂😂😂
- 2 ay
O yollaradan hepimiz geçtik djdjjd
- 2 ay
Nefsime yenilmek istemiyorum imdatt
- 2 ay
Jshskdnsknssknd soru sahibi benim bu arada
- Devamını Gör (63)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!