- Aşk İlişkileri konusunda 261,6b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlenmek kişisel tercihlere, kültürel normlara ve yaşadığınız ülke veya bölgeye bağlı olarak değişebilir. Genel olarak konuşmak gerekirse, 18 yaş evlilik için yasal olarak kabul edilen bir yaş sınırıdır. Ancak, evlilik için hazır olup olmadığınızı ve bu kararı vermek için yeterli olgunluğa sahip olup olmadığınızı değerlendirmeniz önemlidir. Evlilik büyük bir sorumluluk ve hayatınızı etkileyecek bir adımdır. Evlenmek için hazır olmak, duygusal olarak olgun olmak, kendinizi tanımak, hedefleriniz ve değerleriniz hakkında net bir fikre sahip olmak gereklidir. Ayrıca, evlilik için maddi ve sosyal destek sistemlerine sahip olmanız da önemlidir. Öncelikle, evlenmek istemenizin arkasında neyin yattığını anlamak için kendi motivasyonlarınızı ve beklentilerinizi değerlendirmeniz önemlidir. Ayrıca, ailenizle, güvendiğiniz yetişkinlerle veya bir danışmanla konuşarak farklı perspektifleri ve yaşam deneyimlerini de dikkate alabilirsiniz.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılbende 18 yaşındayım evlenmek istiyordum fakat ekonomi sağolsun evlenemiyorum.
ev kiraları en az 5000 ₺ /6000 ₺
asgarî ücret 8500 ₺
3500 ₺ ile doğalgaz, elektrik, su, beslenme ihtiyaçlarını karşılamak lazım.
ev eşyalarını saymadım bir şekilde toparlanır.
asgarî ücret alıyorum aile evinde yaşıyorum. babamın durumu iyi olduğu için bir sıkıntı yok 35.000 ₺ alıyor. fakat işte kendi yuvamı kurmak zor.
önümde iki seçenek var ya kendisi de çalışan bir kadın bulacağım asgari ücret alsa ben de alsam 20.000 ₺ güzelce geçiniriz.
bu devirde düzgün kadın bulmak da zor evlenilecek kadın rahat bulurum bulmasına fakat bana uygun birisini bulmak çok zor.112 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbu arada sorumluluklardan falan da korkma 2.3 sene ciddi ilişkim oldu onun harici bir futbol kulübünde oynuyorum ekstra olarak bütün takım arkadaşlarım evli bir tek ben evli değilim. hepsi mükemmel geçiniyor. mutlular dertleşiyoruz doğru insanlarla birlikte olmuşlar. hep mutlular. bunu sadece senin için yazdım evleneceğin kişi sayesinde hayatın cennete de dönebilir cehenneme de. iyi seçmelisin sorumluluktan falan korkma aile evinden daha kolay emin ol tecrübe ile sabit.
- +1 yıl
Bencede evlilik daha iyi dediğiniz her şeyde haklısınız. Ama doğru kişi bulmak gerçekten çok zor.
Cevap sahibi+1 yılkessinlikle katılıyorum herşeyin altında art niyet arayan, ne istediği belli olmayan, paranoyak çok farklı türde insanlar var evlilik kolay da doğru kişiyi bulmak zor
- +1 yıl
Bence kafa dengi olmak çok önemli. Güzellik bir yere kadar. Yaşlandığında onlar kalmıcak. Önemli olan iki kişinin beraber hayatlarını zorlaştırmak değil kolaylaştırmak. Herkesin ortak belirli aradığı kriterler vardır sabit güven duygusu, zeeka, kendini geliştirmiş olması vs. ama buna uyum sağlayan insan sayısı çok az.
Cevap sahibi+1 yılkessinlikle katılıyorum kriterleri iyi seçmek lazım
- +1 yıl
Evet ben de 20 yaşındayım biriyle tanışmak konuşmak isterim ama kimseye güvenemiyorum
Cevap sahibi+1 yılkessinlikle özellikle buradaki insanlara güvenemiyorum daha doğrusu uzaktan ilişki yapmaya kalkmak çok sıkıntılı
- +1 yıl
İstanbul da mı yaşıyorsun
Soran+1 yılAynen doğru söylüyorsunuz insanlara güvenmek zor 😅
Cevap sahibi+1 yılİzmir'de yaşıyorum
- +1 yıl
Güvenmek zor ama doğru kişiye güvenin kendiliğinden gelecektir beraber sağlayabilirsiniz
- +1 yıl
Gerçekten ben de senin gibi düşünüyorum evlilik kötü bir şey değil asla 18 yaşında da evlenebilirisin 19 da da ama şimdi birini tanıyıp nişanlanman falan bu yaş için daha doğru ama sakın hevese kapılma yani
+1 yılEvliliğe bu kadar meraklı olmamalısın. Çünkü çok ciddi bir sorumluluktur evlilik, evli olanlar bile ciddiyetin farkında olamayabiliyor. Benim sana tavsiyem en azından 25’e kadar zaman tanı kendine, o sırada da kişisel gelişiminle falan ilgilen, kendini hayatın zorluklarına hazırla. Karşına düzgün biri çıkarsa onunla “birlikte” hazır hissederseniz evlilik kararınızı verin. Dediğim gibi evlilik konusu çok ciddi bir konudur, eş seçimi her şeyden önemlidir. Başarılar diliyorum hayatında 🌸
22 Yorumla
Soran+1 yılAnladım güzel yorumun için teşekkür ederim
- +1 yıl
Evlilik çocukken oynadığın evcilik oyunlarına benzemez, 18 de evlenip 19 da kucağına çocuğu aldığın zaman yaşayacağın pişmanlığı hayal bile edemezsin şu anda önceliğin evlilik değil kendine iyi bir hayat kurup iyi bir kariyer planlaması yapmak olmalı daha kendini çok iyi tanımazken evlenip bir adamı tanımaya çalışmak hayattan soğutabilir seni.
+1 yılArkadaş 18 yaşında evlenip 21 yaşında anne oluyorsunuz. Sonra kocanız sizden sıkılıyor siz de sıkılıyorsunuz erken gördüğünüz için ya erkek aldatıyor böyle bir durumda ya da kadın. 18 yaşındasın git hayatını yaşa
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
+1 yılevlilik doğru insanla olduğu sürece mükemmel bir şey olabilirken yanlış insanla yapıldığında hayatını cehenneme çevirebiliyor , bu yüzden seçimleri çok iyi yapmakta fayda var , tabiki bu noktada 18 yaş bazı tercihleri bilmek kendini tanımak açısından biraz erken olabilir bence biraz daha hayata dair gözlem yapmanda fayda olacaktır
12 Yorumla
Soran+1 yılAnladım güzel yorumun için teşekkürler dikkate alıcam
- +1 yıl
rica ederim
Acelen ne?
Kendin daha çocuksun, büyü olgunlaş
Bu kadar acele etme.. çocuk bakabilir misin, evin sorumluluğu? Gerçekten zor işler bunlar13 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk doğurmaktan ve bakmaktan korkuyorum aslında😅
Soran+1 yılAnladım güzel yorumun için teşekkürler
Aşk İlişkileri konusunda 704 cevap paylaştı. Bence sevişmek istiyorsun ve evlenemeden olamayacağını düşünüyorsun. Bunun başka bir açıklaması olamaz. Çünkü ortada bir adam yok, aşk meşk yok, çok anlmasız.
Güvenebileceğin bir erkek arkadaş yap, onunla ne istersen yaşa, tabi korun, hamile falan kalma.
Seks için evlilik gibi anlamsız ve ağır bir sorumluluğu almak çok saçma ve hayatını bitirebilecek bir şey.20 Yorumla
+1 yıl18 yaş evlilik için çok erken. Daha kendi düşüncelerin tam oturmamışken evlenmek kendine yaptığın bir haksızlık olur. Gezip toz, kendine zaman ayır
21 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yorumun için teşekkür ederim tavsiyeni dikkate alıcam
+1 yılErken. Biraz daha geleceğin için çabala, az gez toz kaçmıyor evlenirsin.
Ebeveyn kaçtı icime😂
12 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂 tamam evlenmiyorum vazgeçtim bu yorumdan sonra
- +1 yıl
😂😂😂Aferin.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılSana tek bir şey söyleyeceğim ev len me !
:))
12 Yorumla
Soran+1 yılMesaj alındı🤓
- +1 yıl
🌺yaz bana kız, aklına evlilik düşerse caydırayım seni hahshah 😅
+1 yılErken abicim git gez dolaş sinemaya git tiyatroya git
14 Yorumla
Soran+1 yılTamam abi hayatı yaşadıktan sonra evlenicem😅
- +1 yıl
Acelen ne sonra erkenden evlenip üzülüyorsunuz bu devirde evlenmek bile büyük risk
Soran+1 yılHarbi haklısın
- +1 yıl
Sizinkin şu an merak herkes evlenip mutlu olmuyor el bebek gülbebek geçmez biraz daha olgunlaşman lazım
Daha kendin çocuk sayılırsın 5 yıl sonra hayata kişilere daha farklı bakacak yaştasın eğitim iş kariyer kendine yatırım yap olumsuz alacağın karar sonucu ayakların yere basacak şekilde yetiştir kendini.
10 Yorumla
+1 yılerken evet fakat 27 i de geçmemek lazım bence en ideal yaş aralığı 25 ile 27
11 Yorumla
Soran+1 yılAnladım 25’ olunca evlenirim artık
+1 yıl18 yaşında evlenmek ne cidden gezmek dolaşmak varken neden yapıyorsunuz bunu kendinize
13 Yorumla
Soran+1 yılçevreden etkilendim galiba haklısın o yüzden sizlere sorma gereği duydum😅
- +1 yıl
yapma sakıııın
Soran+1 yılPeki Tamam
- Aşk İlişkileri konusunda 843 cevap paylaştı.
+1 yılDaha çok gençsin. Doğru insanı bulduğunda evlen. Acele etme
13 Yorumla
Soran+1 yılAnladım yorumun için teşekkür ederim aceleye gerek yok o zaman 😅
- +1 yıl
Evet aceleye gerek yok. Hakkında hayırlısı olsun
Soran+1 yılAmin teşekkürler😊
O eskidendi ki eskiden bile televizyon yok, internet yok. Annem derdi karşı komşu üç çocuğu bırakıp başka erkeğe kaçtı. Daha erkeğin ne olduğunu bilmeden 2-3 tane çocuk sahibi olmuş. Cocuklar anne anne diye bağırıyorlarmis. Komsular haber vermiş kocasına yakalattirmis. Bir suçu yok çünkü kendisi çocuk kadının, çocuk kadin
10 YorumlaBnece bu yaşta evlenme ben 19 yasnda evlendim şu an 27 yaşındayım tamam evlilendgm insan iyi hoş ama erken yaşta aldgm sorumluluk beni çok yıprattı ve yordu birde tam olgunlaşmış olmuyorsun o yaşlarda bnce en ideal 25 26 yaş diye düşünüyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılAnladım tavsiyen için teşekkürler benimkide heves herhalde çevreden etkilendim biraz sizlere sorma gereği duydum😅
Gizli Üye(18-24)+1 yıl21 yaşındayım bende evlenmek istiyorum ama bitirmem gereken bir üniversitem , sağlama almam gereken bir mesleğim var. Sende oku , kendini geliştir evlilik her şekilde olur zaten zor bir şey değil.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin sorumlulukları 18 yaşa ağır gelir. Yapma. Evlenmeyi iki imzadan ibaret zannetme yanlışı içindesin.
10 Yorumla 18 kesinlikle çok erken ileride bunun pişmanlığını duyabilirsin evleneceğin kisiyi ne kadar seversen sev tanırsan tanı evlilik sorumluluğu ağır gelebilir bu yasta
13 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın dışarıdan kolay gibi görünüyor ama büyük bir sorumluluk bu sorumluluktan korkuyorum aslında ama kafam karışık ya
Soran+1 yılHaklısın 😅
- Aşk İlişkileri konusunda 830 cevap paylaştı.
+1 yılhayır değil eğer fikirlerin iyiyse gayet iyi çünkü senin yaşında evlenen tanıdık var ve çocuklarıyla arkadaş gibi beraber büyüdüler :) şu an üniversiteyi evlendikten sonra bitirdi ve de evliyken atandı.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. bu işin bi dogrusu yanlısı yok. vucudun hazır ise ki hazırdır muhtemelen. beynen de hazırsan fikren kafa olarak olabilir. erken atılmak hayata ayrıca iyidir. kendini tanıcan manevi gönül dünyan olgunlasacak dogru adayda cıkarsa yapıstır gec.
00 Yorumla
+1 yılNormaldir ama sırf evlenmiş olmak için evlenirsen o iş pek sağlıklı gitmez, bakma sen 18 yaşını geçtiği halde halen anasının babasının gölgesinde yaşayan büyüyememiş sümsüklere. Evleneceksen evlen ama çok iyi planla.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,7b cevap paylaştı. Evlilik için erken yaş üniversiteye girip okumak meslek sahibi olmak bence en mantıklısı
10 Yorumla
+1 yılCanım aklın başında değilken evlen. Aklın başında olunca çok zor evlenirsin :D
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. 18 yaş evlenmek için çok erken. Git, gez toz önce bir gençliğini yaşa benim sana tavsiyem bu.
10 YorumlaBana göre erken bir yaş. Ergenlik çağından yeni çıkmış oluyorsun çünkü. Ve daha kendine bu konu hakkında düşünme ve mantıklı bir sonuca varma şansı vermeden evlilik istediğine karar veriyorsun. Bence bir süre evlilikten sonraki süreç hakkında düşünmelisin. İyi günler dilerim...
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle evliliğin bütün sorumluluklarını ustlenebilecek misin ona karar vermen gerekiyor tamam ben yapabilirim dediğin zaman diğer önemli olay eş adayı eş adayı ile birbirinizi tamamlamalısınız iyi bi birliktelik için iyi bi tandem gerekir.
Bu iki olay tamamlandığı zaman evlilik için hazırsın demektir
00 Yorumla
+1 yılBu yaşlarda çok duygusal kararlar alınabiliyor. ailen karşı tarafın ailesini iyi tanıyor ve iyi niyetli insanlar olduklarından hemfikirse evlenilebilr. aksi halde riskli bı durum
00 YorumlaBence gençliğini yaşamadan evlenme daha yolun başındasın okulunu oku hayatı gör sonra karar ver
11 Yorumla
Soran+1 yılPeki anladım güzel yorumun için teşekkürler
Gel evlenelim 😁 erkekte aradığın şartları sağlıyorum 😉
02 Yorumla
Soran+1 yıl😅😅
+1 yılSeni evliliğe ikna edecek ve hazır hale getirecek bir eş adayın var mı?
06 Yorumla
Soran+1 yılYok
- +1 yıl
O zaman isteğin biraz boşa çıkmış durumda.
Soran+1 yılÖyle mi😅
- +1 yıl
bir aday olması en azından aday adayı olması gerekmez mi? :D
Soran+1 yıl😅😅 gerekir mi?
- +1 yıl
istiyorum o halde aday bulmalıyım diyorsan evet istek de bir yerde önemli 😎😎😎
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇok erken, biraz hayatını yaşa en erken 25 li yaşlarda evlen. Evlilik sorumluluk kötü.
10 YorumlaAzmışsın kızım sen yrrrrrak istiyon yrrrrrrk
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence erken bir yaş henüz her kararın net değil hayatın yeni başlıyor kendini geliştirmeye odaklanabilirsin
12 Yorumla
Soran+1 yılYorumun için teşekkürler dediklerini dikkate alıcam
Cevap sahibi+1 yılRica ederim canimmm
+1 yıl20 yaşındayım evliliği asla düşünmedim neden bu kadar erken yaşta evlenmek istiyorsun
00 Yorumla
+1 yılDüşünce duygusal olarak olgunlaştığına inanan herkes evlenebilir aslında
00 YorumlaKararların genelde pek olgunca verilmediği bir yaştasın. bence 25ten önce evlenme...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvim, arabam ve motorum var boyum 1,80 kilom ise 73 civarı 1,65 civarı 55 kilo birini arıyorum eğer renkli gözlü ve sarışın değilsen yaz tanışalım 😊😊
00 Yorumla
+1 yılKendini hazır hissediyorsan evlen 18 reşit bir yaş
00 Yorumla
+1 yılNe zaman elinde kendi gelirin varsa o zaman evlenmelisin çünkü hayat bu her şey olabilir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. ebeveynler duyunca tepkisi “azıttın galiba sen ne evliliği” olurdu bizde 🤣
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 769 cevap paylaştı. Kendi ayakların üzerinde durabiliyor musun? Ekonomik özgürlüğün var mı? Ve karşı tarafın yaşı kaç?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Bence hazirsin istersen bana takip edebilirsin sana yardimci olmak sorularina cevaplamak isterim
00 YorumlaErken tabi otur oturduğun yerde eline isini al ayaklarının üzerinde durmayı öğren ondan sonra bakarsın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılÜniversiteyi bitirseydin bari
11 Yorumla
Soran+1 yılDaha ortada bir şey yok sadece düşünce karşı taraf bile yok daha😅 bitiririm inşallah
- Aşk İlişkileri konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılDaha erken bence git hayatini yaşa
11 Yorumla
Soran+1 yılTamam anladım yorumun için teşekkür ederim
Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. İleriye yönelik bi kariyer planlaman yoksa olabilir biri de varsa hayatında
00 Yorumla
+1 yılÖmrün boyunca bir erkeğin himayesinde olmayı yediriyorsan kendine evlenebilirsin.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
+1 yılErken çocumm aman diyim yapma
11 Yorumla
Soran+1 yılTamam
Gizli Üye(30-35)+1 yılHep isteyip hem korkmak😣 iyimiş bence sen gerçekten istemiyorsun sadece merak ediyorsun😅
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbebe yaşın kaç git biraz gençliğini yaşa 24 yaş sonrası evlen
00 Yorumla
+1 yılOf çocuksun daha ya böyle cahillikler yapman guzum..
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen de o yaşta evlenmiştim. )
14 Yorumla
Soran+1 yılSonuç 😅
Cevap sahibi+1 yılSonuç 25 yıllık kıdemli bir evliyim. )
Soran+1 yılMutlu musun
Cevap sahibi+1 yılEvet. Sorun yok.
Evlilikten anliyorsan eşine nasıl davranmayi biliyorsan anne olmaya hazirsan bu sorunlukları göze alabiliyorsun evlen derim.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Biiraz erken..
10 Yorumla
+1 yılGelin olmuş gidiyorsunnnnn...
10 Yorumla
+1 yıl18 çok erken evlenmek için
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvet erken evlenip ne yapacaksın
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Erken yas evlilik icin
10 Yorumla
+1 yılevet 22-23ten önce saçma
10 YorumlaYani biraz erken bi yas ama hazir hissediyosan neden olmsin
00 Yorumla
+1 yılDaha erken
11 Yorumla
Soran+1 yılYani doğru 😅
+1 yılManyak mısın ya
12 Yorumla
Soran+1 yıl😅😅 öyleyim galiba bilmiyorum çoğu kişi evlenme demiş zaten evlenmicem galiba
- +1 yıl
Yahu git motor al araba al gez dolaş. Birde don gomlek mi yikican geceleri.
- Devamını Gör (54)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat