Gumuzdeki kadınlar sadece kendilerini haklı ve özgür sanması ne kadar komik?

Günümüzdeki birçok kadın kendini tamamen haklı ve özgür sanıyor ama bu algı büyük bir çifte standart yaratıyor. İşte kısa ve net gerçek:

1. Giyim konusunda çifte standart

Sevdiği adam “Bu kıyafet biraz fazla açık, rahatsız oluyorum” dediğinde kadın hemen “Sen bana karışamazsın, bu benim özgürlüğüm” diyor.

Ama aynı kadın, erkeğin kıyafetine, saçına, davranışına karışabiliyor ve “Erkek gibi davran, erkeklik yap” diye baskı kuruyor.

Bu özgürlük değil; sevdiğin adama karşı saygısızlık ve sadakatsizlik. İlişkide karşılıklı saygı olmalı. Sen onun tercihlerine saygı göstermiyorsan, o da sana sınırsız özgürlük vermek zorunda değil.

2. Yemek ve ev işleri konusunda çifte standart

Evlenince “Yemek yapmak köleliktir, ben modern kadınım” diyor.

Ama aynı anda “Erkek erkek gibi olsun, koruyucu olsun, geçim sağlasın, güçlü olsun” diye talep ediyor.

Erkek bu rolleri yerine getirmezse hemen “prenses erkek” damgası vuruluyor, aşağılanıyor.

Bu tam bir tutarsızlık: Kadın geleneksel kadın rollerini reddederken, erkekten geleneksel erkek rollerini istiyor.

3. Erkeklerin tercihi ve gerçek

Çoğu erkek feminen, nazik, bakım veren, kadınsı bir kız ister. Bu biyolojik ve doğal bir tercihtir (araştırmalar da gösteriyor: erkekler feminen yüz ve davranışları daha çekici buluyor).

Kadınlar bunu “baskı” diye etiketleyip reddedince, hem kendi istedikleri “erkeksi erkek”i bulamıyor hem de erkekleri suçluyor.

Özetle:

Özgürlük tek taraflı olmaz. Kadın “ben karışılmam, yemek de yapmam” derken, erkekten tam bir “erkeklik” bekleyemez. Bu çifte standarttır ve ilişkiyi zehirler. Gerçek eşitlik ve saygı, her iki tarafın da rollerini ve tercihlerini karşılıklı kabul etmesiyle olur.

Erkekler haklıdır burada: “Sen özgür olacaksın ama benden her şeyi isteyeceksin” mantığı adil değil. Sağlıklı ilişki, karşılıklı fedakarlık ve saygı üzerine kurulur – tek taraflı özgürlük hayali değil.

Bu algı değişirse ilişkiler çok daha mutlu olur. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Güncellemeler
2 ay
..
Güncellemeler
2 ay
Thist
Gumuzdeki kadınlar sadece kendilerini haklı ve özgür sanması ne kadar komik?