merhaba arkadaşlar bir ev alacağız krediyle ama aynı zamanda kira veriyoruz içinde oturan kişiyi hemen çıkartabilir miyiz evi eşyaları ile birlikte alacağız içinde oturan kişiyi hemen tahliye edebiliyor muyuz
2 ay
İçinde oturan kişinin başka evi yoksa 1 ay içinde ihtar çekmeniz lazım. İhtardan sonra 6 ay içinde çıkması gerekiyor. Çıkmazsa mahkeme yoluna başvuracağınız. Mahkeme de ortalama 1 -1.5 sene sürüyor. Bilginize
Nasıl yani
Birimde evimiz yok
Ev eşyasıyla beraber alıyorum Peki bu kişi 14.000 TL’ye oturuyor yani ben de sonuçta kredi de ödeyeceğim için ayrıyetten kira da verdiğim için sallıyorum 25 o tutturamaz mıyım çünkü iflas ederim o zaman
Tamam işte sen evi aldın diye devlet kiracıyı mağdur ettirmiyo. Sen o evi alınca ihtar cekmen lazım. O da 6 ay içinde kendine ev bulup çıkması lazim
Sözleşmesi bitene kadar kira ol14 devam eder
Ama ben napıcam çok aza oturuyor ben napıcam
Onu bilemem. Hukuk bunu soyluyor
Kiracı anlayisliysa ve ev bulabiliyorsa 1 2 ay içinde çıkar. Ama bulamazsa 6 ay bekleyecen
6 ayı geçermi
Çıkmak istemezse cikmayabilir. Mahkeme süreci başlar. O da en az 1 sene
Kiracıdan hemen çıkmasını isteyemezsin ne yazık ki 😔 Ev satılsa da kira sözleşmesi aynen devam eder. Krediyle alman da durumu değiştirmez. Önce sözleşmenin süresine bakman lazım 📄 Süre bitince “kendim oturacağım” diyerek yasal süreler içinde tahliye isteyebilirsin. Bir avukata danışman çok iyi olur 💼✨
Cevap
3Cevap
6 ay süresi var ancak taşınma ücreti karşıalrsan çıkabilşir
Esyası yok ev eşyası benim olucak
Satın almadan önce kiracıya tahliye kağıdı imzalayıp süre verin. Yoksa yıllarca uğraşırsınız.
Bi 2-3 ay müsaade etmen de fayda var kiracı ya söyle ama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?