Babam vefat etti ve arabası satılacak. Bir sürü işler çıktı 1 haftadır eve dönemedim. Vekaletname nasıl veririm? Ve sadece araba satışı için vermek istiyorum böyle bir şey mümkün mü? Nereye gitmemiz gerekecek ablama vereceğim
2 ay
Babam vefat etti ve arabası satılacak. Bir sürü işler çıktı 1 haftadır eve dönemedim. Vekaletname nasıl veririm? Ve sadece araba satışı için vermek istiyorum böyle bir şey mümkün mü? Nereye gitmemiz gerekecek ablama vereceğim
Ablan ve senin dışında mirasçı var mı? Var ise mirasçılarla birlikte hareket etmeniz gerekiyor. Eğer tek mirasçı sen ve ablan ise veraset ilamı ile birlikte notere gidin kimliğiniz yanınızda bulunsun. Aracın ruhsatını da yanınıza alın ve yalnızca bu aracın satışı için vekalet çıkaracağınızı belirtin. Sadece o aracın satışı için vekalet çıkartacaklardır.
Başın sağ olsun canım 💔 Böyle dönemlerde bu işler çok yorucu olabiliyor gerçekten 😔
Evet sadece araç satışı için sınırlı vekalet verebilirsin. Notere gidip ablanın adına “şu plakalı aracın satış ve devir işlemleri için” diye özel vekalet düzenleteceksin 🚗📄 Babanın veraset ilamı, ruhsat, nüfus cüzdanların yanınızda olsun. Noter her adımı anlatır merak etme 💐
Cevap
4Cevap
Evet notere gidip sadece falanca aracın satışı için falanca kişiye vekalet vermek istiyorum dşyeceksşn onlar verirler sana. Başın sağolsun
en yakın notere gideceksin hazır veka<letname örnekleri var zaten, sen amacını söylersin onlar ayarlar , ortalama 1000-1500 tl vekaletname yaptırmak
Şu şu plakalı aracın satış işlemi için dersen tek bir işlem olur. Genel verme tüm hakkını gasp eder
Notere gidip vekalet vereceksin araç plakası ile sonra verilen evragi eve göndermen gerekiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?