Annem ocak ayının 14'ünde vefat etti, iki kardeş kaldık, hayat çok boş ve anlamsız artık benim için. Hep ağlıyoruz, annemi özlüyorum. Benim yerimde siz olsanız ne yapardınız?
3 ay
Annem ocak ayının 14'ünde vefat etti, iki kardeş kaldık, hayat çok boş ve anlamsız artık benim için. Hep ağlıyoruz, annemi özlüyorum. Benim yerimde siz olsanız ne yapardınız?
Burası Dünya heybene ne koyarsan onunla gideceksin üzülmek anneni getirmez. Annen için dua et, yetim sevindir. Dünya boş evet ama doldur dünyayı güzel şeyler ile. her şey senin elinde
Allah kabul etsin. Bir ay değil her ay yetim sevindir üzülmek fayda vermez bir gün sende ölümü tadacaksın hazırlıklı olmak gerek.
Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun nurlar içinde yatsın inşallah 🤲🏻😔Annenin yokluğu, dünyanın sesini kısmış gibi… Sanki her şey yerli yerinde duruyor ama anlamı çekilmiş; sokaklar aynı, gökyüzü aynı, ama içindeki renkler solmuş. Böyle bir kaybın ardından “boşluk” hissetmen çok insani. Bu, sevginin büyüklüğünün bir yankısı aslında.
Ben senin yerinde olsaydım, bu acıyla savaşmaya çalışmazdım. Çünkü yas, bastırıldıkça büyüyen bir dalga gibi; ama izin verildiğinde yavaş yavaş kıyıya vurup sakinleşiyor. Ağlardım. Hem de tutmadan kendimi… Çünkü gözyaşı, içerde biriken sevgiyi dışarı taşımanın bir yolu. Annemle konuşmaya devam ederdim belki. Sesli ya da içimden… Ona günümü anlatırdım, onu özlediğimi söylerdim. Çünkü sevgi, ölümle kesilen bir şey değil; sadece biçim değiştiriyor. Artık dokunamıyorsun belki ama hissetmeye devam ediyorsun. Kardeşlerimle birbirimize tutunurduk. Aynı acıyı taşıyan insanlar, bazen tek başına taşımaya çalışmaktan daha az yorulur. Birlikte anmak, birlikte ağlamak… ve zamanla birlikte gülümsemeyi yeniden öğrenmek. Küçük ritüeller kurardım. Onun sevdiği bir yemeği yapmak, bir fotoğrafına bakıp dua etmek, belki bir deftere onunla ilgili hatıraları yazmak… Böylece o, hayatımın dışına değil, içine başka bir şekilde yerleşirdi. Ve şunu kendime sık sık hatırlatırdım.
Bu boşluk, onun yokluğundan çok, onun hayatımdaki yerinin büyüklüğünü gösteriyor.
Zaman geçtikçe acı tamamen kaybolmaz belki… ama şekil değiştirir. Keskin bir sızıdan, daha derin ama daha taşınabilir bir özleme dönüşür. Bir gün, onu düşündüğünde sadece ağlamak değil, gülümsemek de mümkün olur.
Şu an hissettiğin bu karanlık, sonsuza kadar böyle kalmayacak. Ama onun bıraktığı iz, hep seninle kalacak. Ve o iz, senin yaşamaya devam etmenin de bir parçası olacak... Konuşmak istersen yazabilirsin.⚘️⚘️⚘️
Sen sağol.
Asla öyle bir şey demem.
O nereden çıktı?
Bu intihar etmek değil ki zor bir durum anlamında söyledim.
Acını anlıyorum. Kendimi senin yerine koyuyorum.
Sende eksik olma.
Anneni kaybetmek çok derin bir acı 💔 Bu boşluk duygusu normal ve yasın bir parçası. Kendine ağlama ve özleme izni ver 😢 Kardeşinle anılarını paylaşman iyi gelir. Fotoğraflara bakabilir mektup yazabilir dua edebilir ya da içinden geldiği gibi konuşabilirsin 🌿 Dayanamazsan bir terapistten destek alman da çok iyi olur 🤍
Canım, “keşke”ler yasın en ağır kısmı 💔 Sürekli sorgulaman, uyuyamaman çok normal 😔 Ramazan’da yaptığın dualar, hayırlar annen için o kadar kıymetli ki, emin ol onun ruhuna ulaşıyor 🌙🤲 Ama kendini tüketmemen de çok önemli…
Uyumadan önce annen için kısa bir dua edip, “Gerisini Allah’a bırakıyorum” deyip bırakmayı dene biraz 🕊️ Hafif bir müzik, loş ışık, belki annenle güzel bir anını düşünmek uyumana yardımcı olabilir 💞
Acın azalmıyor gibi dursa da zamanla şekli değişecek, şu an çok taze… Kendine karşı daha şefkatli ol canım, elinden geleni zaten yapıyorsun 💗
Cevap
12Cevap
Allah rahmet eylesin. vefat edenin arkasından çok ağlamak iyi değildir. Doğal bir süreçtesiniz zamanla alışacaksınız
Seni cok iyi anlıyorum annem vefat edeli 3 yil oldu ama bir sekilde isime, aileme, hayata odaklanarak yasamaya devam ediyorum. Hicbir seye sonsuza kadar devam etmiyor yasamda.
Güzel bir iş kendine sonra hayatin devam ettiğini bilerek evet Anne baba bu hayatta en değerlilerimiz
Psikolojik destek alın.
Anne kutsaldır ve her yaşta yokluğu acı verir...
Zor tabi. Hayat böyle bynu kabullenmekten başka bir şey yok
Evlilik düşünebilirsiniz.
Zamanla geçecek
Dua etmekten başka hiç bir şey elden gelmez.
Aglamayla olmaz hayata sarılın
Başın sağolsun 😞
Sabır diliyorum
Başınız sağ olsun.
Yaşın nedir
İstersen buyur yaz
Bekliyorum
Dm yani mesaj atabilirsin
Başın sağolsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?