Babama karşı sevgim azaldı, sevgilim var diye bana gıcık oldu, bu baskıyla ve suçlulukla nasıl başa çıkabilirim?

Babam küçüklüğümden beri benimle iyi geçinir sanıyordum muhafazakar bir ailede yaşıyorum ve onun istediği gibi bir kız olmadım. Şimdi bir erkek arkadaşım olduğunu öğrendi ve bana iyice gıcık kaptı. İğneleyici laflar ve bakışlar atıyor. Anneme benden soğuduğunu söylemiş. Her şeye olumsuz yorum yapan negatif birisi. Dışarı çıkmayı hiç sevmez gezmek istediğimiz zaman 40 ton laf yapan bir adam. Ailemin yüklenmemem gereken yüklerini ergenlik zamanlarımda yüklendim. Annem ile babam arasının kötü olduğunu ve birbirleri hakkındaki düşünceleri biliyorum çünkü bana dert yandıkları oldu. Babamı sevmemeye başladım ama bu yüzden kendimi suçlu hissediyorum. Onu sevmemem için elinden geleni yapıyor her istediği olmadığında sürekli trip atıyor gerçekten bıktım onu takmamak için ne yapabilirim üstelik YKS'ye hazırlanıyorum iyice zor olmaya başladı

Babama karşı sevgim azaldı, sevgilim var diye bana gıcık oldu, bu baskıyla ve suçlulukla nasıl başa çıkabilirim?