Bence ikisi de siyasal islam ve aşırı baskı yüzünden din Allah ve kul arasındadır kimsenin dini kimseyi ilgilendirmez.
İsteyen müslüman isteyen Hristiyan isteyen Yahudi isteyen Ateist isteyen Budist olur Allah yargılar insan değil
Bence ikisi de siyasal islam ve aşırı baskı yüzünden din Allah ve kul arasındadır kimsenin dini kimseyi ilgilendirmez.
İsteyen müslüman isteyen Hristiyan isteyen Yahudi isteyen Ateist isteyen Budist olur Allah yargılar insan değil
Ağızlarından din düşmüyor lakin her haltı yiyorlar , dindar biri sapık hırsız rezil biri çıksın savunan yarım akıllı bile çıkıyor. Tarikatçılar zaten devlet türk düşmanı ama dindarlar diye seslerini çıkarmıyorlar üstüne torpille atanıp bunu kul hakkı olarak bile görmüyorlar. Üstüne utanmıyoruz bile diyor :)
Solcular da bunlarla aynı gözümde
Yapma ya solcular ne zaman din arkasına sığınmışlar ya da hangi inancın arkasına sığınıp kendilerini aklayıp çok ahlaklıyız diye caka satıyor?
Sizin gibilerin bu maIIığının etkisi de var tabi. Başkasına inanmıyorsan saygı duy demeyi çok iyi bilirsiniz ama inanmayanlara saygı duymayı beceremezsiniz. Uyduruk dininin uyduruk tanrısı sanki gerçekmiş gibi kesin konuşup ateisti budisti vs Allah yargılar deme cüretinde bulunmuşsun, sen inanıyorsan "bence" diyeceksin, kesinmiş gibi konuşmayıp haddini bileceksin. Ben bir agnostiğim ve senin üfürme ellahın yok ki beni yargılasın. Kolpa şeyler yargı dağıtamıyor, beni senin ellahın değil cümle alemin gelse "kul" yapamaz, ayıktın mı?
Müslüman doğup Din kitaplarını okuyan ve Agnostik olan bir kardeşin olarak cevap vereyim:
* Siyasal İslam
* Sünni Hocalar
* İnternet
* Halkın cahilliği ve okuyana araştırana karşı son derece saygısız tutumu
Bende bunların hepsi okumayı araştırmayı teşvik etti. Kuran'ın türkçesini okuduğum zaman da Yaratıcı tarafından gönderilmiş bir kitap olmadığını düşündüğüm için dinden çıktım.
Halkın çoğu da asla okumaz mesela türkçesini. 50 sene evinin duvarında tutar, arapça okur...
Birçok sebebi var ama en önemlisi sosyal medyada batıl fikirlerin çok hızlıca yayılıyor olmasıdır. Bunlarla karşılan sözde Müslümanlar (sözde diyorum çünkü dini sadece aileden miras alıyorlar herhangi bir bilgileri yok) da kolayca manipüle ediliyor ve ortaya ailesi Müslüman kendisi İslam düşmanı olan tipler çıkıyor. Hidayet ve dalalet ALLAH'ın elindedir. Her ikisini de bunu hak edenlere verir. Yapacak fazla bişey de yoktur. Su akar yolunu bulur.
Düşündüklerinin çoğuna katılıyorum 💭✨ Siyasal İslam ve baskıcı anlayış inancı temsil etmekten çok insanları dinden soğutuyor 😔 Zorla dayatılan her şeyde tepki oluşur. Din kalpten gelmeyince anlamını kaybediyor. Herkesin inancı kendine olmalı yargılama hakkı da sadece Yaratana ait olmalı 🕊️💫 Bu tepki biraz da onca çelişkiye duyulan öfke bence.
Cevap
7Cevap
Hayır kıyamet alameti.. Kurani kerimde samimi olarak dogruyu arayan ve dua edenin dogru yolu bulabilecegi anlatiliyor;
İşin bahanesi
İbrahim peygamber tek başına ümmetken tüm dünya ona karşıydı baskılarından mı yıldılar? Bu hak ve batıl savaşıdır. Batıl her zaman hakka isyan eder direnir kibri nefsi savaş verir. Bu sebeple islama geçerken önce boyun eğmek ve teslim olmak gerekiyor ya işte böyle isyansu
Siyasal islamdır net İslamcılar gösterişciler kanser hücresi gibidir aynı yayılımcı be çoğalımcı
Din ile Politika yan yana gelirse, insanlığın içinden geçer. Ülkemizde İslam'ın siyasal amaçlar uğruna kullanılması en büyük etken.
bana hayrı olmayan bir şeyin bir de benden alıyor olması.
Baskı olduğu için. Yok bbk knı, csdi yiyorsun. O boykot yerinde yersen cehhenneme gideceksin, yok şunu yapma yok şunu şöyle yap …
Ben İran'ı da sevmiyorum
Hadi iran neysede Türkiyede din baskısı mı var
Yahu bunu söyleyebilmek icin nasil ülkeden habersiz olman gerek amg?
Nasıl bir baskı var hırto zorla ibadet mi yaptırıyor devlet sana
- Bu ülkede dine aykiri denilip konserler festivaller iptal ediliyor.
- Sanatcilar bu ahlaksizlik denilip göz altina aliniyor.
- LGBTli bireyler terörist ilan ediliyor, yasama haklari elinden aliniyor.
- islama inanmadiklarini söyleyen gencler evden atiliyor, evlatliktan red ediliyor.
- Diamond Tema gibi kisiler Hadis kitaplarindan hadis okuduklari icin tutuklama karari cikiyor.
- Milyonlarca genc kiz ailesi tarafindan örtüye zorlaniyor.
- Her Oruc zamani Türkiye'de bir yerde neden yemek yiyiyorsun deyip Milleti dövüyorlar.
Senin ülkeden haberin var mi?
Dini olarak sana nasıl bir baskı yapılıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?