Destek olmaları gerekirken köstek oluyorlar, annesi bu yüzden ayrıldığımda beni engelledi. Kızım kızım diye bana sarılan kadın. Barışsam yüzüme nasıl bakacak?
3 ay
Destek olmaları gerekirken köstek oluyorlar, annesi bu yüzden ayrıldığımda beni engelledi. Kızım kızım diye bana sarılan kadın. Barışsam yüzüme nasıl bakacak?
Çoğu babaların sorumsuzluğuna çocukları alet ediniyor. O çocuğun kendi yuvasını kurmak için çalışması gerekirken önce ailesi bir güzel ondan besleniyor, bazı aileler oğluna harçlık dahi bırakmıyor.
Kız çocukları için çeyiz bohça her şey hazırlanırken, hatta çoğu aile kızının maaşına dahi dokunmazken erkeklere ise bu konuda tam aksine bir davranış sergileniyor, yoluna hep adeta taşlar diziliyor.
- Biz seni bunca zaman doğurduk yetiştirdik hadi bakalım şimdi artık senin bize bakma zamanın!..
Böyle bir CAHİL anlayış var maalesef toplumumuzda... Doğurduk, büyüttük... Eee!.. Evlilik yuva kurma işini de kendisi nasıl halledebiliyorsa etsin, canı cehenneme!..
Ve bunlara biz bir de "anne, baba, aile" diyoruz!😏
Bir eğitimde şu cümleleri duyunca bende inanamamıştım ama hakikat şu ki;
Tüm savunma sistemimiz hep tanımadığımız yabancı insanlara karşı aktif durumda ve sırtımız ise 1. Derece yakınımız olan ailemize yaslı, çünkü onlara kusursuz güveniyoruz. Ama en büyük ve derin darbeyi de her zaman karşımızdan değil sırtımızı yasladığımız yerden yiyoruz. Hiç alışık olmadığımız ve beklemediğimiz yerden, sürpriz şekilde!..
Bir yetişkin olarak ben bu konuda çok geç uyandım ve "Aile" kavramı konusunda herkese altın tavsiyem; aileniz hakkında sürekli pembe masalsı ve masum saf şeyler düşünmeyin. Uyanık olun ve önce kendinizi düşünün!
Keşke eski sevgilim ile konuşsan
Beni karıştırma🙂
Bu çok can acıtan bir hayal kırıklığı 😔 Para söz konusu olunca bazı aileler oğlunu koruyor sandığını yaparken aslında bencilleşiyor. “Oğlumuzun parasını başkası yemesin” mantığı çok yaygın ve çok yanlış 💔
Senin kırgınlığın çok haklı. Barışsan da önce güvenini yeniden kazanması gerek. Sınırlarını net koy. “Bana yaptığın çok incitici oldu” demeden geçme. Kendi değerini unutma, kimsenin parayla ölçtüğü kişi olma 💪✨
Cevap
4Cevap
Sosyal çürüme bu işte. Ekonomi maddiyat aile sorunları bitirdi erkekleri maskülenliği.
Amaannn bee mıstafamm
Evlimisin
Bekarım maalesef
Genetik;)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?