Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Geçenlerde bunu bi uluslararası ortamda söylemiştim. İstisnasız her kültürden aynı sorunu duydum. Güldük falan ama acı gerçek maalesef bu. Kısıtlamayı ve korumayı birbirine karıştırıyorlar. Bu da özellikle ergenleri çok azdırıyor o kısıtlandıkları konulara karşı. Olgun olunca da daha bi zoruna gidiyor insana karışılması. Ama yaşımız kaç olursa olsun maalesef bu devam ediyor. Yapacak bir şey yok gibi
614 Yorumla- 2 ay
peki size soruyorum yani ailenin nesi kızların hoşuna gitmiyor gece saat 1:00’de eve gelmek şikayetçi olamaz mı aile ya da ailenin istediği sanırım evleninceye kadar bir kızım birden fazla erkekle ilişki yaşamasını istememesidir diye düşünüyorum çünkü aileler evlendikten sonra karışmıyor
- 2 ay
Özellikle kadınlar için aileler hep bir erkek gözetiminde olsun istiyorlar. Bekarken kendileri sonra eşi. Onun dışında ayrı bir hayatı olursa eğer zarar göreceğini istiyorlar. Psikoloji de buna koyun sürüsü efekti denir. Yani illa bir çobana bağlı kalma gibi. "Aile evinde yaşayan kadın olmak" isimli belgeseli tavsiye ederim 🙂
- 2 ay
Zeki kadın 28 yaşında
- 2 ay
Karışmasın bak neler oluyor. Ben 43 yaşında ve erkek olmama rağmen hala çoğu şeyime karışıyorlar. Kız çocuklarına karışılmadı mı çığırından çıkan çok oluyor. Erkeklerde o yok pek. Erkeklerde karışılmayan çok etraf zibididen geçilmemesi lazım. Ki zaten karışsalar bile ailesine çaktırmadan baya abartılı şeyler yapan kızlar da çok. En basitinden erkeklerin çoğu sigarayı bıraktı ama kızlarda ekstra çarpan etkisiyle, ekstra bir ivmeyle çoğalıyor. Erkeklerden araba kullanan sayısı azaldı, araba meraklısı bile azaldı kızlarda tersi oldu. Komşu kızı ailesine bana evlenme demeyin bana araba alın diye tutturdu. Kaza yaptı araba hurdalık oldu sonra bir şey diyemedi artık arabası yok. Kaza yaptığına bakma şoförlüğü de iyi aslında bir anlık dikkatsizlik, genç olunca hızlı gitmiş ara yoldan ana yol kesişiminde.
- 2 ay
@adrenalim43 p*rno 😱😱😱👿👿👿😢😢😢
- 2 ay
@Gülümse_tatlımm @p*rmo derken. İzlemeyibdiyorsun gaiba. Evet kızlardan izleyen de çok erkeklerle hemen hemen aynı.
- 2 ay
@Gülümse_tatlımm reelini diyorsan yapan çok evet. Ailelerin ruhu bile duymuyor. İyi cesaret var kızlarda da.
- 2 ay
Ham ham ham ham p0rn0
- 2 ay
- 2 ay
@adrenalin64 tainciyiz abi büyük şehirdede küçük şehirdede. Aynılad
- 2 ay
- 2 ay
@adrenalin64 evet yoksa evde zaman geçmiyor.
- 26 gü
Ata'sını tanımayan Allah'ını tanımaz derler...
En İyi Cevaplar
Benim yediğim yemeğe bile karışıyor annem giydiğim kıyafete bile ben yıllar önce 23 yaşlarındayken falan arkadaşımın evine gitmiştim biraz geç kaldım diye dövdü beni annem bende üzgünüm🥲🥲gidecek başka yerim ve kimsemde yok hastayım psikoz hastası başka hastalığımda var okuyamadım sıkıntılardan dolayı yemek yapmayı öğrenmek istesemde annem engel bana 31 yaşındayım bari mesleğim olsaydı oda yok bide çok kötü dışarıya çıkmama engel olan bir problemimde var benim bu halimi gör ve kendi haline şükret.
30 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
2 ayYahu ben 43 yaşındayım benim de her şeyime karışıyorlar. Anlatsam haline şükredersin. Bırak karşısınlar ailen hayatta ya en önemli olan o. Vefat etseler iyi ki karışmışlar, keşke daha çok karışsalarmış dersin. Yarın bir gün evlenirsin zaten. Kızlarda evde kalma da yok talep edilen taraf olduğu için. Ben baya evde kaldım. Ha zamanında kızlar peşimdeydi dötüm kalktı evlenmedim o ayrı mesele. Bu son yazdığım espirili biraz ama kafama göre de biri denk gelmedi, gelenler de olmadı bir şekilde.
10 Yorumla
Katlanamadığın kişiler sen sağlıkla huzurla ve mutlulukla büyü diye nelere katlandılar ya da neler yaşadılar peki sen bunları biliyor musun? Lütfen bu düşünceden çık ve onlara sım sıkı sarıl. Bu hayatta hiç kimse seni annen ve babandan daha çok sevemez.
31 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sürekli her şeye karışan aile insanı inanılmaz yoruyor, çok normal böyle hissetmen 🥺💔
Önce kendi sınırlarını netleştirmen önemli. Sakin bir zamanda aileye “Beni sevdiğiniz için karışıyorsunuz farkındayım ama bu beni çok bunaltıyor” diye duygunu anlatabilirsin 🗣️
Odanda zaman geçirerek hobilerine yönelmen de iyi gelir. Küçük küçük mesafe koymak nefes aldırır 🌿✨10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
Gizli Üye(18-24)2 ayBen de ergen gibi evden kaçacağım artık nefes alamıyorum. Kendisi her anlamda ön planda olmaya çalışıp tüm hayallerini özgürce gerçekleştirirken çocuğunu kendinin bir uzantısı olarak gören, birey olmasını, özgüvenli olmasını, başarılı olmasını ve parlamasını kıskanan bunu engelleyen ve avucunda tutmaya çalışan kısıtlayan narsist ebeveynle yaşamak hayatı çürütüyor. Yanıtlarda bilmeden hadsizce kuduranlar olmuş. Bu sabret demekle anlayış göster demekle küçümsenebilecek veya katlanılabilecek bir durum değil. Yaşamayan anlayamaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 aydinle , iyi dinle , onlar sana 1 kat davranıyorsa sen 2 katı davranacaksın. döngüyü kıracaksın. bulaşıklara laf ediyorsa bardagı fırlat kır gitsin. anladın mı? Gece vakti durduk yere bagır. yeter artık diye ,😀Biraz milleti çıldırt ortam şenlensin. djdjf arada söylen, örnek : bunaldım artık yeter diyip aynı cümleyi 2 kez yüksek sesle söyle.
02 Yorumla- 2 ay
Abi siz deli falan mısınız hiç mi saygınız kalmadı gerçekten bu kadar mı çürüdü bu toplum şaşırıyorum gerçekten 😦 umarım yaşın doğru değildir ve 12-13 yaşında falansındır ancak o yaştaki çocuklar yapar dediklerini çünkü
- 2 ay
Çok iyi fantezi var sizde ya üf be
2 ayBiraz göz ardı edemez misin bu durumu. Duymamazliga ver ya da tamam de geç üzme. Olmayınca insan arıyor varken kıymet bilmek lazım. Bunu sana hem bir anne hem de bir evlat olarak söylüyorum güzel kardeşim uyup uymamak sana kalmış.
00 Yorumla
2 aySınırlarını net ama nazikçe çizmeyi dene. Kendi kararlarını alabildiğini onlara küçük sorumluluklarla kanıtladığında müdahaleleri zamanla azalacaktır.
10 Yorumla
2 ayBen de aşırı bağlı değilim aileme ev alıp bazen uzaklaşmak istiyorum ama bazen bunaltsa bile aileden de başkası bizi ne kadar sarar sever bilemem
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bazen sınır çizmek gerekiyor maalesef ama aynı evde de bazen bunu yapmak zor..40 yaşı astım kızımla gezmeye çıksam ariyorlar eve gecikme diye 🙃😄Cildirmamak elde değil..
00 Yorumla
2 ayÇünkü vücudunda erkeklerin girebileceği bir adet delik var ve ailen senin kendini seni haketmeyen insanlara kullandıracağını düşünecek kadar sana güvenmiyorlar
03 Yorumla- 2 ay
2
- 2 ay
Sende de bir tane var biliyor musun keşfet diye söylüyorum
- 2 ay
Onu diyorum bende iste.
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. elindeki kozu kullan. evlen. direk cozum:D tabi bu herkesin dediği. ama dogrumu dogru. bak asla ailen değişmez. sen bi sekilde kacmaya bakmalısın artık universiteye gitcen ya da evlilk.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 602 cevap paylaştı.
2 ayEğerki ailen yanlış yaptığını görüyorsa veya ailen başına bir şey gelmesini istemiyorsa demekki haklılar karışmakta, sende ona göre iyi evlat olmaya çalış, ha başka sorun varsa onu bilemem
00 Yorumla
2 ayHer ülkede aynı sorun var geçmişte yaşadıkları olayların çocukların da o olaya düşmemesi için çok baskıcı çok kuralcı oluyorlar kibar ve anlayışlı bir şekilde kalplerini kırmadan incitmeden konuşup rahatsız olduğunuzu söylerseniz belki size anlayışlı kibar bir şekilde daha iyi davranışlards buluna bilirler
00 Yorumlaailene neden katlanamıyorsun şimdi bir şeyi bilmeden ailene haksızlık yapabiliriz yorum yaparken ya da sana haksızlık yapabiliriz biraz açıklama yapsaydın mesela neyine karışıyor ne kadar karışıyor altını çizeyim bu soruyu da kızlara sormuş olayım vekâlet yaşı kaça kadar düştü açıklayabilir misiniz
00 Yorumla
2 ayHer şeye değil de genel manada çok şeye müdahale olan bazı aile fertlerime direkt patlıyorum ben maalesef. Zaman geçtikçe bu konuda dirençler kırılıyor.
00 YorumlaGüven vererek ☺️ ve belki de biraz politik davranarak. Sonuçta hala faydalanabileceğin bir hayat tecrübeleri vardır mutlaka.
10 Yorumla
2 ay5 sene daha dişini sık biter bu baskı, asıl sonrasını düşün ne yapacaksın , haa unutmadan 50 yaşından sonra aileni mumla arayacağına iddiaya girerim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 826 cevap paylaştı.
2 aykaç yaşında insanları değiştiremezsin. gülüp geçeceksin. hayatını kazanıp evden kurtulmanın ekonomik özgürlüğünü kazanmanın çeresine bakacaksın.
00 Yorumla
2 ayMisal ne yaptırıyorlar sana yemekmiş yapıyorsun evimi temizletiyorlar ütümü yaptırıyorlar zorla iştemi çalıştırıyorlar örnek verirmisin
07 Yorumla- 2 ay
Nasıl bir muamele görüyor olabilirki şiddetmi görüyorsun
- 2 ay
Aileme katlanamıyorum yazmışsın
- 2 ay
İllaki var hatta daha kötüsü var şiddet taciz tecavüz rabbim böyle yaşıyan kızları kadınları korusun
- 2 ay
Tamam
2 ayOnlarla başa çıkılmaz ekonomik özgürlüğünü eline alır ayrı eve çıkacak duruma gelirsin anca öyle yoksa o şans uzay boşluğunda yok yani
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 422 cevap paylaştı.
2 ayO zaman okuyup kendini kurtaracaksın yapacak bir şey yok.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
2 ayKatlanma yavrum g**** yiyorsa ayrı eve çık yemiyorsa evin kurallarına uy Bu kadar basit
10 Yorumla
2 ayBenimkiler de öyle biraz. Seninkiler hangi karisiyolar.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. karışsınlar ne olucak ki ne mutlu anneniz de babamnız da sag benim annem yeni vefat etti babamı 30 sene önce kaybettim iki kardeş kaldık kıymet bileceginiz yerde bir de kızıyorsunuz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 820 cevap paylaştı. Çok zor.. Ben akışına bıraktım. Memnun edemem biliyorum.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 639 cevap paylaştı.
2 ayKendi ayaklarin üstünde durana kadar bir şey yapamazsın maalesef
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı. Kaç git diyeceğim de aile faktörü önemli.
Maalesef üleke öyle çok aileler var.00 Yorumla
2 ayYapacak bir şey yok benzer aile yapısı Türkiye'de çok, çoğu zaman ama haklılar dinlemek lazım.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
2 ayBir süre sonra kabulleniyorsun benim ailemde öyle. 🥲
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı.
2 ayOku ve iyi bir işe gir maddi bağımsızlığını kazanınca kimseye eyvallah demek zorunda kalmazsın
01 Yorumla Ailedir ne yapsa yeridir atsan atılmaz satsan satilmaz çalışıyor musun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 aybende lise zamani yoruldugum icin intahara kalkistim benim bedenime maal oldu Şu an tekerlekli sandalyedeyim ve organlarim dogru calismiyor kisaca aci cekerek gidiyorum
020 Yorumla- 2 ay
Ciddi misin sen
Cevap sahibi2 ay@DiplomalıHavuç evet
- 2 ay
Ne yaptın sen ponçik be
Neden mahvettin hayatını 😪
- 2 ay
Şimdi düşününce seni intihara sürükleyen şeylerin aslında hiç de ehemmiyet olmayan çok basit aptalca şeyler olduğunu görüyorsun ama değil mi
Değdi mi peki şimdi
Ah ponçik ah
Cevap sahibi2 ay@DiplomalıHavuç evet diyorumki keske daha yuksekten atlasaydim 6. kat azdi simdi eziyet cekiyorum fel asagim felc tek bobregim organlarim tukeniyor cocuk asla yapamicam
- 2 ay
6 kattan aşağıya mı atlamıştın peki atlama sebebin neydi tam olarak seni O noktaya getiren şey neydi
Cevap sahibi2 ay@DiplomalıHavuç aile baskisi
- 2 ay
Ama şimdi geriye dönüp baktığında aslında hiç de baskı yoktu diyorsun değil mi
Cevap sahibi2 ay@DiplomalıHavuç yo keske galata kulesinddn atlasaydim diyorum
- 2 ay
Hiç akıllanmamışsın
Cevap sahibi2 ay@DiplomalıHavuç aklim basimda olsa bu siteye girmezdim
- 2 ay
Çocuğum hayatta hepimiz bir hata yaparız Önemli olan hatadan ders çıkarmak Ama sen ders çıkarmışa benzemiyorsun sorunun bu o ailen senin başına silah dayamamisti. Sadece sen ergendin bir şeyleri kafanda çok büyütmüşsün senin iyiliğin için yapılanları kötülük zannetmiştin ve kaldırdın kendini 6 kattan aşağıya attın bu bir hataydı kabullen ve hatandan ders çıkar burnunun dikine dikine Gitme Tabii gidebilirsin de hayat senin bana ne
Cevap sahibi2 ay@DiplomalıHavuç silah dayadi basima babam neler yasadim ben abim hapiste bagimli kekonun teki babamda sarhosun teki kac kez bicakta vekti bana drdiklerini yapti annem babam yuzunden intahar etti cesedini bile bulamadik sadece bildigimiz intahar ettigi babam ise kendi kafasina hadi ordan bana dogrulttugu o silahi bana Şu an dayim bakiyor ama yinede pismanim tabikide daha yuksekten atlasam dedigim. isin sakasi
- 2 ay
Baban nerede şu an senin
Cevap sahibi2 ay@DiplomalıHavuç geberdi intahar etti kafasina ates ederek
- 2 ay
Ateşi bol olsun kendisi gebermiş geriye kalanların da hayatını mahvetmiş nereliydi baban
Cevap sahibi2 ay@DiplomalıHavuç adana
- 2 ay
Aslen Doğulu musunuz siz
Cevap sahibi2 ay@DiplomalıHavuç hatir
Cevap sahibi2 ay@DiplomalıHavuç hayir
2 ayBaşka eve çıkarsan iletişimi azaltırsan başa çıkarsın..
02 Yorumla- 2 ay
Sanki parası var
- 2 ay
@Yalnızbay00 Bunun başka yolu yok..
Gizli Üye(25-29)2 ayAzcık zorluk olunca katlanamıyorlar kadınlar. Kendi evine çık... Git çalış ev kirala çık tek başına.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayHamileyim ve bir kızım olucak senin gibilerini görünce ödüm kopuyor ne demek herşeye karışıyor ya ailen o senin büyüyünce anlarsın
10 YorumlaOkulun varsa bian önce oku çalış, okumuyosan çalış birikim yap acilen ev al bağımsızlığını kur başka mantıklı yolu yok bende aynı durumdayım senelerdir, psikolojimden dolayı çalışamıyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 aySallama ne kadar çok umursarsan o kadar üstüne gelirler
10 YorumlaAile hep iyiliği istiyor aslında bunu büyüyünce anlıyorsun bazı şeyler saçma olabilir tabi o ayrı
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayCok haklısın benimkiler de öyle. Sınırlarını çiz hayır demeyi bil.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 ayÇok ararsın yegenim...
3 defa eve cikip. geri dönmüş biri olarak söylüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 aySorma ya bende artık bıktım vallah sabah akşam dışarda kalıyorum yoksa çekemem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayMaddi olarak durumun varsa ayrı eve çıkacaksın.
00 Yorumla
2 ayEvlenip kendi düzenini kurabilirsin. Ayri eve çık diyenlere aldanma, öyle yaparsan yükün ağırlaşır, sıkıntıya girersin, düzgün erkeklerin ailesi doğru bulmaz.
00 Yorumla
2 ayDediklerini çokta dert etme ben öyle yapıyorum
20 Yorumla
2 ayAileniz hangi konuda karışıyor yazmamışsınız ama hiç bir aile evladının kötülüğünü istemez özelliklede kız çocukları
00 YorumlaKendi ayaklarının üzerinde dur? Ekmeğini suyunu kesseler açlıktan öleceksin, katlanamıyorum diyorsun
00 Yorumla
2 ayO dönemi çoktan geçmiş olman lazımdı eğer yaşın doğruysa
biri bişey derse tamam de ve geç
00 Yorumla
2 ayİta. atkar ruhlu bir koca bulup evlenerek hizmetçi gibi kullandığınız bir evlilik yapın, ailenizi de ara sıra görürsünüz
00 Yorumla
2 ayBaskıcı mi ailen zor onlarsa öyle mi gördü acaba
10 Yorumla
2 ayAyrı eve çıkılır ya da eş bulunur Allah yardımcın olsun
10 YorumlaParanı helalinden kazan kurtul başka yol yok. Evlenme sakın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayBenimde öyle bir ailem vardı gerçekten çok zor ilk gelen kişi ile evlenmek istiyorsun ayrı eve çıktım hala peşimi bırakmıyorlar ama dirwniyorum Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
2 ayKarsı gelinmez knk ben18hala istedini yapamıyorum
00 Yorumla
2 ayEkonomik ozgurlugunu kazanmana bak sonra kendi yolunu cizersin
00 Yorumla
2 ayAlttan alarak sabır ederek. Senınde ılerıde cocukların olunca anlarsın aileni
00 Yorumla
2 ay50 yasinda da olsan ayni evde oldugun her an karisirlar
00 YorumlaYaşın ufaksa karışırlar
09 Yorumla
Soran2 ay20
Soran2 ayDayanamıyorum artık
Soran2 ayHer konuda sürekli dir dir usandım banyo yapmama bile engel oluyor kıllı geziyorum kılın yok ki diyor çok cahil annem var
Soran2 ayHaftada bir kere duş alınmalı ben ona diyorum pintisin sen sinir ediyorlar
Gizli Üye(45 üstü)2 ayBenimde aynı bu yüzden ayrılıcam evden. İzin vermeseler dövseler bile ayrılıcam
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 526 cevap paylaştı. Finansal özgürlükten geçiyor yolun.
10 Yorumlaİki medeni insan gibi karşınıza alın konuşun
10 YorumlaEvini ayırınca rahatlarsın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 812 cevap paylaştı. Özelden yazar mısın bişi sorcam
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 610 cevap paylaştı. Baş edilmes yollar ayrılır
00 Yorumla- Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat