Sizin tahimini ortalama süreniz nedir?
Ciddi ilişkide aileyle tanışma ne zaman olmalı, doğru zaman nasıl anlaşılır?
Ciddi bir ilişkiniz var
Sevgilinin ailesiyle tanışması ne kadar süre sonra olmalıdır?
Kızla oturup konuşucaksın bunu... Evlenirseniz ekonominizi nasıl yöneticieksiniz. İş paylaşımınız nasıl olucak. çocuk istiyor musunuz ve ne zaman? Cinsel hayatınız nasıl olucak karşı tarafla senin tenlerin ve libidolarınız uyuşuyor mu? Mutlaka çiftlerin öncesinde sağlıklı cinsel hayatları olmalı temelsiz başlanmış olur evliliğe yıkılıcak o 3 sene de olsa 5 sene de olsa o evlilik boşanmak zorunda bir yerde ya da aldatmalar olur. neyse koşullar önceden denenir konuşulur kendi aranız da anlaşıp okylenince... EN SON AİLELER TANIŞIR. hatta aileler tanışmaz ise hiç daha sağlıklı olur iki tarafta annelerden bağımsız. babaları tanıştırsın yeter annelerin işi gücü YIKIMDIR.
45 yaşında mısın mq. Kimsenin bakireliğe baktığı yok. kafan çok geride kalmış senin. 18-30 arası şu an ki gençler bakirelğe bakmıyor.
@Uskskdks sen buraya ne bakıyon herkes dalgasında. bakire soruları hep gizli sorular zaten. Kafanı yorma bakire arayan bir allahın kulu yok. Piyasanın talep görmiyen malı oldu bakireler.
Yoruma medya ekleme özelliği olsa kuzenimin bugün düğünü var. Davetiye kartını atardım. 1 çocuğu olan 24 yaşında kızla evleniyor benden 2 yaş küçük kuzen... Kız da çalışıyor benim kuzende.
Sen hayatı KS ibaret mi sanıyorsun. Ben özellikle bakire istemem eğer kızın yaşı 23-24 varsa bakire olmasın. Normal değil. Kızın iç güdülerini susturmasından dolayı ciddi piskolojik hasarları olur. Evlendikten sonra onları çözmek istemem. Zor piskolojik hasarların iyileşmesi. Yara değil ki bu.
Nikahı var 😂 Düğün-kına yapmadılar boşuna masraf olur diye. salı gecesi günü da balayına gidicekler. 2 hafta için Japonya kyoto da balayı yapıcaklar. Benim kuzenin ilk evliliği. Kız önce ki evliliğinde kına-nikah yapmış sadece.
Çok teşekkür ederim
@Uskskdks "Memnun kalmadığımız zaman geri iadesi var mı?" diye sormustum zamanında birine... Ambalajı açılmadığı sürece sorun yok demişti :D
Kişiye, ne kadar iyi tanıdığınıza bağlı olarak değişir. Kimi niyetim ciddî der gelir aile onayıyla görüşülür... kimi ile aile bilgisi dahilinde konuşulur zamanla somut adım atılır. Kimi ile 3 ay - 7 ay - 1 sene konuşulur. Bu değişkenlik gösteren bir konu. Hem iyi tanımak iyi analiz etmek gerekir hem hızlı olunmalı hem de acele edilmemeli.
Teşekkür ederim bu arada
Rica ederim.
Bence bu tam bir zamanı yok aslında, ilişkinizin doğal ilerlemesine ve ikisinin de hazır olduğu anda olur. Önemli olan, aile buluşmasının geleceğe dair ciddi niyetleriniz olduğu bir anda gerçekleşmesi; bazen 6 ay sonra, bense 1-2 yıl sonra da olabilir, her ilişki kendi ritminde ilerler.
Bizim aileler zaten 30 yıllık falan tanışıyordu. Bizim tanışmamızdan 2 ay sonra hep beraber buluştuk yemek yedik, aile tanışması gibi değildi ama işte öyle oldu. Bence cisdi bir yola girmeden hemen önce veya hemen sonra tanışılmalı, bunun bir süresi yok
Sıkıntı olur mu twnusmak laf söz olur mu
Küçük bir yerde yaşıyorsan mutlaka duyuluyor yani bu seni rahatsız edecekse sorun elbette
2 sene oldu hala tanımıyom aileyi tanısam ıyıydı
Hey canım, ciddi ilişkide aile tanışması bence 6-12 ay arası süper bir zaman, çünkü o zamana kadar birbirinizin karakterini, alışkanlıklarını iyice çözmüş olursun! 😍 Doğru zamanı anlamak için ilişkiniz stabil mi, geleceği konuşuyor musunuz diye bak; heyecanla "ailemi tanıştırmalıyız" hissi geliyorsa o an tam! Benim sevgilimle 8. ayda oldu, harikaydı. ❤️ Senin ilişkin kaç aylık, ne düşünüyorsun bu konuda? 😘
Cevap
30Cevap
kişiler ne zaman isterse
Kişinin niyetine bagli temiz niyetli biri 3 ayda bile bahseder ailesine tamamen kişinin hislerine ve olgunluğuna bagli,
Teşekkür ederim
Güzel cevap
Evlenmek için ciddi düşünmeye başladıktan birkaç gün sonra ailenle tanıştırabilirsin. Ay veya yıl demek çok saçma. 1 yılda evleneceğin kişiyi 2 yıl sonra mı ailenle tanıştıracaksın. Yorumlar şaka gibi.
şu an sıfırdan biriyle tanışsam ve aynı şehirde haftada 2-3 defa buluşuyorsak birkaç ay içinde o kişiyle evlenmek isteyip istemediğimi net bir şekilde söyleyebilirim.
Teşekkür ederim
Herkes farkı söylüyor ya kafam karışık biraz
Bence bu sizin birbirinizi tanıma sürenize göre değişir. İster Siz birbirinizi yeterince tanıdığınız da ailenizle tanıştırin. İsterseniz de ilk günde tanıştirin ailenizin başta kabul etmeyeceği bir ilişkiyi uzatma dan bitirme şansınız olur. ailenizin de tanıması ve beğenme süreci var onları da geçince evlenin
Teşekkür ederim
Çok güzel anlatmışsın
Söz kesilmeden çok kısa bir süre önce tanışmalı.. Aileler işin içine girince iş bozuluyor bi şekilde... Evlenecekler iyice tanışıp anlaşmalı.. Evlilik kararı almalı. Sonra vakti gelince, ailelere haber vermeli, arayı uzatmadan söz nişan düğün bitti gitti
Artık birbirinizden kopamayacaginizi, her aninizi birlikte gecirmekten keyif aldiginizi, bir aile olmanin heyecanını tasimak istediğinizi, mali olarak bu sorumluluğu alabileceginizi hissettiginiz zaman aileler devreye sokulmali. Bence bunlarin da oturmasi için geçmesi gereken zaman en az 3 yıldır.
Bunun belli bir formülü yok. İki taraf için de ilişki ciddi ve ileriye dönük olduğu net ise, zaten aileler de bunu öğrenir. Kızlar zaten mutlaka anlatır ailesine? Sonrasında karşı tarafın ailesinden bir davet gelmediği ne zaman isterseniz olabilir
Açıkçası kişiden kişiye değişir...
Ben en başında saklı gizli iş olmasın diye tanışmıştım.
" İşin garanti mi evladım?" DİYE sordular..
" Hicbir garantisi yok , yarın gelme diyebilirler örnekleri çok var" demistim.
" Kizima bakabilecek misin?" dedikleri zaman ise
" Kızınız kendine bakmaktan aciz mi?" diyince son görüşmemiz oldu
Zekice söylemişsin
Zeki da sorun yok ama herkes ne diyor bu yaa diye bakiyor
@Uskskdks yok direkt soyledim neden söyleyemiyor?
Neden soyleyemiyim diyecektim
@Uskskdks ikinci görüşmede de 9 adet bilezik getir al kizi dedikleri zaman
" Satıyor musunuz?" demistim.
@Uskskdks gerçekten dedim neden inanmıyorsun ki?
Babasi da kendimiz için istemiyoruz yine ikinizin olacak demislerdi.
Yargıtay ictihatlarina göre Altın kadınıdır, bizde verilen sey geri alınmaz demistim.
Sonra 9 bilezik 5 e düştü, tekrar 6 ya çıktı vs..
Koyun pazarlığı mi yapıyoruz demistim
Tamamen ilişkinize bağlı. Ama ideal olan bence 6 ay ve sonrası. Kız arkadaşınla geleceği konuşuyor musun, ciddi konular gündeme geliyor mu bunlar önemli. Sonrasını bence çok uzatmaya gerek yok.
Bazen sen istemezsin karşındaki kişi iyice uzatır
Aynen öyle çok mantıklı
Yani iki bireyde evlilik aşamasına geldi ise en kısa sürede. Bu süre atıyorum benim için max 1 aydır. Neyi, kimden saklayacağız? Söyle gitsin. Zaten tanışma, nikah, nişan vs vs derken 1 seneyi buluyor her şey
3-4 ay ideal yinede
Teşekkür ederim
tanıştırmak istiyorsan 3 ay geçsin ya da 2 ay kızı tanımaya çalış, 1 insanı 2 yıldada tanıyamazsın 2 ayda'da tanıyamazsın. Bence zamanın önemi yok knk. Kızı gerçekten ben tanıdım , tanıyabildim dedigin zaman git tanıştır bunu sen kendin anlarsın , biz degil, sizin ilişkinizi senin anlattıgın kadar biliriz. Güvendiysen, inandıysan bu yolu yürürüm bu kızla diyorsan git tanıştır.
Tarafların durumları, şartları, karakter uyumu ve geleceğe dair istekleri aynıysa en kısa ve uygun zamanda başta anneler olacak şekilde tanışılmaya başlanmalı bence. Takribi 6 ay diyorum, karşıdan olur mu olmaz mı illa ki anlaşılır.
2 sene oldu uyum çok az
Ne düşünüyorsunuz peki
Uyum azsa 2 sene nasıl sürdü ki?
Hakkaten
Bence bunun tek bir doğrusu yok; ancak tarafların birbirini gerçekten tanıdığı ve geleceğe dair ortak bir karar aldığı 6-12 ay arası ideal bir dönem olabilir.
Aynen öyle
Genelleme yaparsak bu zaman aralığı gayet iyi
✅
1 1.5 sene sonra aile ile tanişilabilir bence hop sevgili oldun 5 ay sonra tanışmak nedir az düşün yani evleneceğim bi kadın erkekmidir bu diye. Tabi insanlar birbirini 10 senede anca taniyo o ayri insanoğlu degisiyo
Evliliğe bu kadar meraklı olmayın adamlar iyice tanıyın bu adam benim ailem uygun mu o bana uygun mu denk miyiz beraber miyiz iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta dedik ya kıyılıyor önünüze gelen erkekleri boş beleş adamları evlenmeye çalışmayın
Hayatıma konumuma düzenime hislerime ve ne kadar tanıştığımıza bağlı çok faktör var. Belirli zaman verilemez
Aynen öyle
6 aydan erken olmamalı 1.5 seneyi de geçmemeli bence
2 oldu bizim
Hala aynı
Aileyle bence ancak istemede tanışılmalı erken tanıştığım ve tanıştırdığım için ben biraz pişman oldum. Bir sonraki ilişkimde kesinlikle böyle yapacağım.
İyice birbirinizi tanıdığınızda hazır hissettiğinizde gerçekten ciddi düşünülmeye başlanıldığında
Bu da güzel bir cevap
Ayrıca teşekkür ederim
Süre olarak ne kadar oldu onunla tanışalı
İki yıl insanın birbirini tanıması ciddi düşünülmesi gereken bir durum iki yıl olduysa tanıştırın aileyi bir yılda onlar tanır gözlemler büyükler evlenmenizi ister beklerler uygun görürlerse bir süre sonra
Bence ciddi ilişkide her şey erkekte bitiyor. Kadın ne kadar isterse istesin erkek öncü oluyor. Sanırım bir erkeğin de aileyle tanışma aşamasına gelmesi o kadını gerçekten eşi olarak görebildiği anda başlıyor. Bunun zamanı filan olmaz yani her ilişki kendi içinde bambaska
Vallaha ciddi ilişki bi bulabilsem soruyu cevaplayacağım ama bence uzun bir süre geçmezse aileye bahsetme ve tanışma olabilir
Bu devirde tanıştırma olayları biraz maddiyat birazda çalıştığın işin garanti olup olmamasına bakıyor
O yüzden istediğin gibi yorum yapabilirsin
Ciddi ilişkin olsa ne zaman tanıştırırsın bir süreç var mı sence?
O şekilde de cevap verebilirsin kardeşim
Birbirinizden eminseniz ve iş ciddiye binsin istiyorsanız o zaman tanışmayı ayarlarsınız, bunun da belli bir süresi yok, her ilişki kendine özeldir sonuçta..
Onunla evlenmek istediğine karar verdiğin zaman.
Teşekkürler
İşinizi gücünüzü elinize alıp kendi ayaklarınızın üstünde durabildiğiniz zaman
Teşekkür ederim
Herkese göre değişir ama şartlar olgunlaşmaya bu kızdan ya da adamdan olur fikrine kanaat getirilmişse tanışılir gayri
Hisselere bağlı aslında, kimi gerçekten ailesiyle tanıştırıp mutluluğunu göstermek ister Kimi ise süreci uzayıtır güvenden kaynaklı.
Bir ay içinde falan herhalde, çok uzamaması taraftarıyım
En güzeli
Bence hiç olmamali. Birbirini sevenler Himalaya dağlarına gitmeli ve sadece kendileriyle yaşamalı 🤣
2 yil sonra ya da 3. sonra zaten aileler isin olmasi icin diretmeye baslar. Ne zaman ne zaman diye
Ne zaman hazır hissederseniz kıza söylersiniz "babangile söyle lan tanışmaya geleyoz" şeklinde.
Gerçekten ciddiyse kesin evlenmek istiyorsan vakit kaybetmeye gerek yok ki
Takdir ettim
Herkes böyle düşünmüyor işte
Aynen öyle
Bunun içinde zaman ve his lazım
Gerçekten ciddi olduğunda dhsshhshs yani düşün aileyle tanışıp sonra ayrılmak djsnzhhs
Herkeste bu süre farklı
Bizim nişan fotoğrafımızı neden koydunuz ekrana onu anlamadım kaldırır mısınız ya bu ne cüret onu anlamadım ben
Soruyu kaldırır mısınız dün sorduğum nişan fotoğrafımı eklemişsiniz ekrana ya bu nasıl oluyor ya
Fotoğraf nerede
Anlayamadım
Ben fotoğraf koymadım
İyi bakın
burada gözükmüyor ama anasayfada nişanlımla benim fotoğrafımız çıkıyor şok oldum
O sizin telefonunuzla alakalı bence
Hiç foto koymadım
İsterseniz ekran atın
Bakalım bi
Evet fotoğrafı bende gördüm bu site böyle maalesef
Tamam adminler ekliyor da neden benim fotoğrafımı ekliyor bu sitede sorulan sorudan fotoğraf çalınıp başkalarına mı ekleniyor
Ben koymadım
Şikayet edebilirsiniz soruyu
Ve bende görünmüyor
Bu fotoğraf buraya nasıl geldi
Birde orası var
Bu fotoğrafı önceden sordunuz
Havuza eklendi oradan mı seçildi acaba
Yani o karar ikinize kalmış bunun yeri zamanı olmaz
eğer ilişki ciddi boyuta geldiyse ve iki tarafta tanışma konusunda aynı fikirdeyse tanışılır
Bu ilişkisinden ilişkisine değişir. Kafada soru işareti varsa bu süre uzar.
Oyle bi doneme hic girmediğim için bilemiyorum 😅
Bu bence her ilişki için farklı seyir eder o onun sana verdiği güven enerji ile alakalı
2 yil ideal bence, isler daha da ciddiye binmek istendiginde de olabilir
Bazı insanlar için bu süre uzayabilir çiftler kendilerini ne zaman hazır hissederse o zaman 😊
Genelde erkekler ciddi düşünüyor gibi gösterip yok oldukları için hiçbir zaman mümkün olmayan bir şey oldu artıkın :D
Öfffff ne ciddisi ya , evliliği hala nimetten sanan canım varya, 4 dvlilik yaptım zengin zengin adamlarla valla güzel bişi değilya aynı eve girince nefret ediyorsun tiksiniyorsun ya boş ver sakın evlenme aşko
Sağol aşko
Bence evlenmeye karar verildiğinde söylenmeli ciddiyete girdiğinde yani
Teşekkür ederim
Kesin gözüyle bakınca ama oyle düşüncen varsa benfe cok uzatmadan ailenle paylaş cunku onlar daha mantıklı bakiyor tecrübe sabıt:)
:)
Farklı bir cevaptı
Teşekkür ederim
Tesekkurler:) eğer ciddi dusncen varsa 1 sene geçmeden bence bahset
Zaten bahaettimde
Karşı taraf ağırdan alıyor
Bu süreç ikinize bağlı gerçekten ciddi ilişkiye giremye hazirsaniz zamanın önemi yok
@Karanlikkx665742 zamanın önemi şöyle var: önce kendileri emin olması için ilişkinin olgunlaşması lazım
@Delioğlaaan yani kişiye göre değişir bence iki ayda nişanlanan ve evlenn var ve gayet te mutlular tamamen kişilere bağlı
ilişkileri çabuk olgunlaşmış diyelim ;)
İlişkiniz 1seneye kadar bozulmadan 2senesinde tanısabilirsin şimdiden mutluluklar
Çok teşekkür ederim
Rica ederim inşallah benide sevgilimle aramı bir an önce düzeltilim
Çok sevindim
Seven sevdiğiyle mutlu olur inşallah
İnsalah
Bence eğer evlenmek için uygunsa koşullar hemen tanistirilmalı
İlişkiden ilişkiye değişir bazıları 1. Yıl tanıstırır bazıları 3. Yılda ama bence ideal 1.5 yıl
ayyy Bu film çok güzel yaaa çok seviyorum filmiiii 😊😊
Hangi film 😂
Senin sorun var ya KS de en iyi soru seçilmiş diye KS sitesi senin soruna otomatik olarak senin sorunla alakalı görsel eklemiş aile arasında diye bir film var onun bir sahnesini eklemiş onu desim sende de görünmesi lazım profile gir sorularım kısmında görürsün görseli
Teşekkür ederim
İnan farketmedim
3. Yıla doğru oldu bizim
Maşallah
🙏🧿
Kişiler kendini ne zaman hazır hissederse
Teşekkür ederim
Evlenmeye karar verdiğinde
O da bir seçenek tabii
2 yıldan sonra iyice emin olup tanıştırılmalı
Aynen öyle
En az 1 yıl geçmeli bence
Aynen öyle
Bi 3-4 ay sonra olabilir
Erken değil mi
Yo bence değil hemen evlenilmeyecek sonuçta
40 yıllık soruya daha ne günceli ya. Onca cevap almışsın, yetmedi mi?
Biraz daha gelsin
Ben 1 dakika beklemezdim arkadaş
Hem sen tanırsın
Hemde ailen tanır
Ortak tanıma olur
Bu da olabilir yanii
Ciddiyetini koymanda bir artı kral
Bence 7-8 ay sonra olmalı
Aile öğrendikten sonra
Evlenmeye karar verdiğiniz anda
Benim için birkaç ayı geçmemeli.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?