Bana bunu yaşayan ya da çevresi gören, duyan bilgisi olanlar yazsın evet hayır diye sormuyorum
3 ay
Bana bunu yaşayan ya da çevresi gören, duyan bilgisi olanlar yazsın evet hayır diye sormuyorum
Bu sorunun cevabı insanların tecrübelerine göre oluşmaz ve şekillenmez veya değişmez. Evlilik İslam inancına göre seçimdir. Kulun kendi hükmettiği alana girer. Evlenmek isterse evlenir, evlenmek istemezse evlenmez. Belirli spesifik bir tiple evlenmek isterse evlenir, istemezse evlenmez. Hepsini kendi seçtiği için kader olmaz, kendi sorumluluğundadır.
Evlilik seçim, çocuğun olup olmaması ise kaderdir çünkü insanı yaratan ALLAH'tır. Çocuğun sağlıklı olup olmayacağı da kaderdir çünkü hastalıkta sağlıkta ALLAH'tan.
Evlilik kader de siz kaderin anlamını bilmiyorsunuz. Kade dediğin önceden belli ama bu yazdığı için sen yapıyorsun demek değil. Allah senin yaşamın boyunca başına ne geleceğini bildiği için bunu peşinen yazan ve burada yazanların 1 millim bile dışına çıkamayacaksın derken aslında senin ne yapacağını senden once bildiği anlamına gelir. Herkes kendi seçimlerininin emeklerinin karşılığını alır.
Bu kader olayı coook derin bir konu lakin şöyle diyebiliriz. Allah kişiye akıl ve seçme hakkı verir ve insan seçimini yapar. Kader çoğu zaman insanın kendi seçimleridir
Evlilik kader değil tamamen tercihtir. İnsan evleneceği kişiyi kendi tercih eder. Kimse kimseyi zorla evlendirmiyor. İsteyen evlenmeyebiliyor da.
Evlilikte kader ve seçim iç içe yürüyor 🍃
Hayatta karşına çıkan bazı insanlar tam “denk gelme” olur, bu biraz kader hissi verir ✨ Ama kiminle yola devam edeceğine, hangi davranışa göz yumacağına, nerede sınır çizeceğine tamamen sen karar verirsin 💔💍
Benim evliliğimde de tanışmamız tesadüf, evli kalmamız emek ve seçim oldu 💫
Cevap
10Cevap
Kader değişmez kanunlar, geri kalan hersey bizim tercihimiz
Bu tercihlerde sınavda olabilir, ödülde olabilir
Kader karşına çıkartır, insan elleriyle mahveder.
Tamamen seçimdir.
Eğitimli, kültürlu bir insanim ciddi ilişki ariyorum uygunsa tanişmayi isterim
Görücü usulü ise kader severek ise seçimdir?
Kader ve seçimlerimiz ortak sonucu ama aslında kader
Kader ya bence seçmesende evlenebiliyorsun bazen
Kaderini seçimlerin belirler.
Bence kader
seçim bence
Seçim.
Seçim bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?