20 yaşıma gireceğim bir tane ikiz kardeşim var üniversiteye gidiyorum böyle bir şey öğrenmek istemezdim onlara nasıl söyleyeceğim bunları yazarken bile boğazım düğümleniyor
3 ay
Zor bir durum
Ama vereceğin tepki herşeyin sonu olabilir.
Bence en doğru yaklaşım şu olmalı
Babanı karşına açıp ağır bir dille yaptığından haberin olduğunu söylemen ve bunu asla affetmeyeceğin olmalı
Bahane üretmeye çalışacaktır muhtemelen dinleme hiç bir bahanesini
Kızmaya ve bana karışamazsın demeye kalkarsa da bir daha seni görememekle tehdit edebilirsin
Annene yansıması boşanmaya ve herkesin özellikle de senin bir kez daha yaralanmana sebep olabilir
Babam şiddete başvuran birisi sanmıyorum biraz onun korkusu var üzerimde
Ne çok OE varmış sitede
Cesaret edemez sana saldırmaya
Ayyuka çıkar o zaman her şey
Konfor alanından çıkmak ve kaybetmek istemez
Zaten utanmayacak kadar arsızsa yapacak bir şey yok demektir.
O andan itibaren hukuken haklarınız ve yapabileceklerimize odaklanmak gerer
Boşanma mal davası tazminat nafaka vs gibi
Annemin boşanacak gücü maalesef yok bir ilaç fabrikasında çalışıyor ama çok yüksek meblağ kazanmıyor bu yıl KPSSye gireceğim annem için daha çok çalışıp kazanıp ondan sonra annem ve kız kardeşime bakmayı planlıyorum
Ve biz 20 yaşındayız nafaka veriliyor mu ki
Yasal olarak anneniniz ve sizin babanızdan nafaka isteme hakkınız var
Yaşadığınız ev babanız adına kayıtlı ise tapuda aile konutu şerhi konuşabilir.
Babanızın aldatmasını mahkemede ispat edebilirseniz yüklüce bi tazminat alabilir anneniz
Yaşadığımız ev babama kayıtlı ama ortak alınmış yer yazlık da öyle ama yazlığımız bir akrabanın üstüne 1 tapu olduğu için ortağımız var
Türk medeni yasasına göre yoksulluk içinde olup yardıma ihtiyacı olan kişi alt yanda üst soyundan nafaka talep edebilir
Siz ve kardeşinizin eğitim hayatı devam ettikçe babanızdan nafaka alabilirsiniz
Ya da okul hitti ancak yaşamak için ihtiyacınız varsa yine nafaka talep edebilirsiniz
Çok teşekkür ederim
Tazminat karşılığında evi alabilirsiniz
Yazlık içinde size ait olduğuna dair
Şahitler bulabilirseniz mahkeme lehinizde karar verebilir
Rica ederim kardeşim
Çocuğu olarak aldatmağı sizin biliyor olmanız mahkemede annemiz için büyük bir avantaj
Noter de kağıt var ortak olduğumuza dair
Annemi önceden de aldatmış annemin haberi var öncekinden
Noter de kağıt var ortak olduğumuza dair
Sizin için büyük avantaj demektir bu
Çok teşekkür ederim tekrardan
İlk aldatmasından sonra evli kaldığı için o aldatmayı affetmiş sayılır anneniz
Ancak o olayı da anlatması mahkemede hakimin kararını çok etkileyecektir
O evliliğin ilk başları diye biliyorum hiç konusu geçmedi bir kez annem teyzemle konuşurken duymuştum sadece zaten babam şiddet yanlısı birisi şimdi söylemektense o yüzden korkuyorum daha doğrusu ondan dolayı beklemek zorundayım mecbur
Karar sizin
Vakit ayırdığınız için çok teşekkürler iyi geceler dilerim
Rica ederim kardeşim
Size de iyi geceler r
Böyle bir gerçeği öğrenmek kalbi paramparça eder haklısın 💔 Boğazının düğümlenmesi çok normal yalnız değilsin. Önce kendin için bir durup nefeslen meditasyon yazmak ya da güvendiğin bir arkadaşınla konuşmak iyi gelir 🕊️
Ailene söyleme konusunda acele etmek zorunda değilsin. Önce ne istediğini netleştir sonra sakin bir zamanda özellikle annenle ayrı konuşman daha sağlıklı olabilir. Gerekirse okulundaki psikolojik danışmandan ya da online bir uzmandan da destek alabilirsin 🫂✨
Cevap
6Cevap
Babanın ağzına sçm o*ospu
Anneme söyle söylemezsen yazıklar olsun sana
Annemin boşanacağını sanmıyorum ama yinede nasıl cesaret edip söyliycem bilmiyorum annemin kahrolmasından korkuyorum
Boşanacak gücü yoktur kadının en fazla aynı ev içinde artık babanı s*klemez insan yerine koymaz söyle bence pek umurunda olmaz aşk yoksa
Boşanacak gücü yok evet bu yıl KPSS sınavına çalışıyorum onu kazanıp anneme ve ikizime bakmayı düşünüyorum ikizim daha mezun senesinde sınava hazırlanıyor onun bu düzenini de bozmak istemiyorum
O hâlde sen bir süre sessiz kalmaya devam et hiçbir şey yapma günü geldiğinde gerekeni yaparsın babanın parasını bol bol kullan dışarıda yemesin iğreeee. nç herif
Dışarda çok yemez zaten öğrenciyim ben atabildiği kadar bana gerisi eve gidiyor
bır sey oşlmaz ya dunyanın sonu degıl ya
Çok kötü bir durum
Babanı döv.
Gel sen döv kolaysa
Nasıl yapıcan önce anane nasıl yapar ona bak
Söyleme
Nasıl öğrendin sen
Sende yap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?