Alevi birisiyle kesinlikle istemiyorum evlenmek ben kendim de Alevi değilim zaten sadece babam bilmiyor bunu. Ne yapmalıyım?
3 ay
Alevi birisiyle kesinlikle istemiyorum evlenmek ben kendim de Alevi değilim zaten sadece babam bilmiyor bunu. Ne yapmalıyım?
Aynı durumun tam tersini ben de yaşadım biz Sünniyiz eşim Alevi eşimle sevgili iken aileme konuştuğum biri var demiştim alevi olduğunu söylemiştim başta biraz sorun yapmışlardı Aleviyse olmaz anlaşamayız diye ama ben eşimden vazgeçmedim bir süre sonra da ailem de durumu kabullendi eşimi tanıyınca ailesini tanıyınca çok sevdiler alevi erkeği ile evlenen bu dünyada cenneti yaşar diye bir söz duymuştum cidden de öyle oldu eşim de ailesi de çok iyi insanlar beni öz kızları bellediler çok mutluyum yani sen de kendi eşini kendinin bulabileceğini söyle tepki gösterirlerse de çok umursama ilk zamanlar biraz sorun çıkabiliyor ama anne baba yüreği sonradan yumuşuyorlar
Ne güzel çok sevindim adınıza 😍 umarım bizdede happy end olur hayırlısı bakalım
Nasıl bir babam var da senin kişisel kararlarına saygı göstermiyor hangi şehirde yaşıyorsunuz ya hala insanlar var demek ki öyle kendi ekranımı özgürlüğünü olsaydı belki bir şansın olabilirdi ya da sevdiğim biri yok mu gerçekten seni oradan kurtarabilen
Babam aşırı nefret ediyor sünnilerden ama bende sunniyim haberi yok ve kendi inancımdan birisiyle evlenmek istiyorum
Ya tabii ki bu tartışmaya açık bir konu değil sen kiminle evlenmek istersen evlenirsin ama ailenin buna saygı göstermemesi ap ayrı bir şey peki senin gerçekten böyle sevdiğin bir insan yok mu seni kurtarabilecek yani beraber kaçabileceğin diyelim hani vermiyorlarsa da ya da onlar ne derse onu yapmak zorunda mısın hiçbir çıkar yolun yok yani
Eğer öyleyse başka şeyler devreye girer çünkü
Yok maalesef öyle biri
Peki bunun suç olduğunu biliyorsun değil mi şikayet edersen babanı tutuklayabilirler
Yoksa buna boyun eğerek kabul mü edeceksin
Neyin suç olduğunu?
Seni zorla evlendirmeye çalışıyor ya Eğer kızın rızası yoksa ve baskı, tehdit, psikolojik zor veya fiziksel zorlama varsa bu durum “evlenmeye zorlama suçu” sayılır. Bunun cezası genelde hapis cezasıdır (yaklaşık 2 yıldan başlayan ve artabilen). Eğer tehdit, şiddet, özgürlüğü kısıtlama gibi şeyler de varsa ceza daha da ağırlaşır.
Yok babamı seviyorum öyle şikayet edemem. Sadece diyor ki Alevi olmak zorunda belli bir kişiyle evlendirmeye çalıştığı yok. Sence ne yapmalıyım
Eğer öyleyse görücü gelen adayların hiçbirini beğenmezsin ve babana bunları söyleyebilecek cesareti bulduğunda da söylemelisin yani ben öyle biriyle evlenmek istemiyorum gibi ha söyleyemezsen bile eğer zamanı geldiğinde günün birinde karşına biri çıkar onunla evlenir gidersin babanın rızası olur olmaz orası ona kalmış yani senin aileni karşına alıp alamadığınına göre değişir
Anladım çok teşekkür ederim
Ponçik kesinlikle olmaz diyeceksin ve direteceksin koca bir ömür mutsuz olmak yerine Gerekirse evden ayrılmayı göze alacaksın baban çok hevesliyse kendisi evlensin onunla
Babamla da arayı bozmak istemiyorum 0evlatliktan reddedebilie
Arayı bozmadan ortak bir yol bulmaya bak sevmiyorum diyeceksin direteceksin o zaman istemediğim bir kişiyle evlenmem diyeceksin dirilteceksin o zaman
Umarım olur öyle
Aşağıda bir yorumunu okuduk baban sağlıklı bir ruh haline sahip değil sünnilerden nefret etmesini gerektirecek ne yaşamış o dalyapRak bir sor bakalım hayranım şu politize beyinli yaratıklara
Hep kötü anlatıyor işte kolpaci olduklarını falan sanki alevilerde hiç yok ayrıca kişinin ne yaptığı inançla ne alakası var
tamam ideolojik andaval
O kendine baksın durduk yere Kim kime saldırıyorsa kötü olan odur kimsenin ona saldırdığı yok o saldırıyor karşındakine kendine baksın Demek ki kötü olan ve yanlış olan o
Babanın baskısı seni çok bunaltmış hissettiriyor olmalı 🥺 Bu durumda önce kendi inancını ve evlilikle ilgili sınırlarını netleştirmen önemli 🙏 Babana direkt inancını söylemek zorunda hissetmiyorsan önce “hazır değilim evliliğe” deyip süre kazanabilirsin ⏳
Güvendiğin bir akraba ya da annenle konuşup destek isteyebilirsin 💬 Zorla evlilik asla sağlıklı olmaz kalbinin istemediği bir evliliğe mecbur değilsin ❤️🩹 Zamanla sakin bir ortamda babanla duygularını paylaşman en sağlıklısı olur 🌿
Cevap
9Cevap
Sizin inancınız nedir? Kendiniz hakkında net ve tam bir bilgi verirseniz daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz
Babam aşırı nefret ediyor sünnilerden ama bende sunniyim haberi yok ve kendi inancımdan birisiyle evlenmek istiyorum
Alevi iken Sünni olmak ilginç. O zaman söyleyin ben Sünni oldum deyin
Ben de Aleviyken Kurancı oldum mesela ailem bilmez
Babam beni evlatlıktan reddeder benle bir daha da konuşmaz bu beni çok üzüyor ailemde sorun çıkmasını istemiyorum ne yapacağım bilmiyorum artık
Alevilerde böyle bir problem var maalesef çok bağnaz oluyorlar benim namaz kıldığımı bilseler beni evden atarlar. Ama zamanla alıştıra alıştıra söylemeyi düşünüyorum. Ama sizin durumunuz daha zor direkt sünni olmuşsunuz.
O zaman başka bahaneler uydurun siz de tipini beğenmedim deyin
Bende gizli namaz kılıyorum babam görse çok kızar. Alevilige inanmiyorum kendimi bildim bileli böyleyim ve çoğu bu şekilde on yargılı olduğu için anlaşamıyorum da. Evet gerçekten de zor benim için. Islami ben ilk kez okulda öğrendim ondan ince haberim bile yoktu beni o kadar uzak tutmuştular
Hayır babam belli bir kişiye vermiyor sadece diyor ki Alevi olmak zorunda. İlerde sevdiğim anlaşabildiğim biriyle evlenmeyeceğim gibi görünüyor. Aleviye de asla evlenmem
O halde ailenizle iletişimi kesmek pahasına gerçeği söyleyeceksiniz ya da mutsuz bir evlilik yapacaksınız
Hala bilmiyorlar mı
Anladım teşekkürler
Bende aleviyimm :)
Ee
Alevi olsaydım zaten aleviyle evlenirdim Ama Ben Alevi değilim kendimi Alevi olarak görmüyorum ve sevmyiorum da
Jsgejsvnss
Sivastan sünni birisiyle evlen, baban sorarsa alevi de geçiştir.
Aileler tanışacak illa ki ortaya çıkar
Babanınki aslında yanlış. Sivasta yaşıyorum sünniyim, arkadaşım sünni ama hanımı alevi ama birbirlerini çok seviyorlar ve mutlular. Baban çok yanlış düşünceler içinde.
Bilyiorum ama düşüncelerini değişmez
Yaşın kaç bilmiyorum ama günün birinde seni seven ve sana sahip çıkacak birini seversen bırakma onu ve babana mutsuz olacağın evliliği yapmayacağını söyle.
İstemediğini söyle hangi devirdeyiz yaw.
Beni evlatlıktan reddeder
E reddetsin, kendi ayaklarının üzerinde dur sen de.
Bu devirde zorla evlilik mi kaldi
Maalesef
mantılı baban halıda tabi görücü usulude olmasın
Ahahh alemsin ya gitme kimseye zorla
Alevilerde oyle
Nasıl
Aleviler Sünnilere kız vermez
Evet işte sorun bu. Ben kendim ama sunni oldum sadece babam bilmiyor
Sünni Lik alevilik Şii lik diye bir din yok bir tek İslam var babani dedeleriniz ikna etsin Hülya Avşar'ın da böyle bir filmi vardi aleviydo Hülya Avşar ovalı suni asıl oluyor dedeler kendi arasında konuşuyor sartlar sunup kızı veriyorlardi
Hasan boguldu filmin adı
Kımse seni zorla kimseye veremez nokta
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?