Gayet de olur ve oluyor ama işte bunu bir kesime anlatamıyoruz diye düşünüyorum
2 ay
Örnekleri var ama dinden ne kast ettiğinize bağlı. Din, bir inanç sistemidir ve her insanın inandığı şeyler olur. Kimi bir yaratıcıya, kimi bir taşa inanır. Kimi enerji der, kimi evren. Ama arka planda mutlaka inandığı, beklentiye girdiği bir konum vardır
Benim kalbim her sureti kabul eder oldu; ceylanların otlağı, rahiplerin manastırı, putperestin tapınağı, müminin Kabe'si... Ben aşk dinindenim; aşkın devesi beni nereye götürürse dinim ve imanım odur." İbn Arabi
Kalp sadece kan pompalayan bir organdan ibaret değildir. Her duygunun tohumu kalbe atılır ve orada filizlenir. ""İnsanın iyiliği ve ahlakı hakikate yaklaşma şekline göre değişmez."" Hakikat tektir hangi yolu seçersen seç.
Ahlak dinle olabilseydi dini olmayanların tamamının ahlaksız olması gerekirdi. Müslüman ülkelerde veya dinleri olan ülkelerde milyonlarca ahlaksız görüyoruz, demek dinleri ahlak için yeterli olmamış. 😌
Din olmadan da ahlak olur mu sorusu çok derin ama seninle aynı noktadayım 😊 Ahlak sadece inançtan gelmez vicdandan da gelir 🧠💜
Dindar biri de ahlak dışı davranabilir inancı olmayan biri de çok dürüst ve merhametli olabilir. Önemli olan iç sesin empatin ve kimse görmese de doğruyu seçmen 🌱✨
Cevap
5Cevap
Ahlak vicdandan gelir din onu destekler yol gösterir
Kesinlikle katılıyorum
Elhamdülillah Müslümanım
Ahlak dinle alakalı değil
Bence de öyle ama dediğinin tersi gibi düşünen milyonlar var bu ülkede
Dinle ahlaklı olunduğunu sabunanları görüyoruz yemediği halt yok. İki tövbe ediyorlar kendilerini pür pak sanıyorlar artı suçluda hep şeytan :D
Hahahah dimi her haltı ye sonra oruç ve namazla hop tertemizim😂
Olmaz din olmadan ahlak olmaz bunu senin gıt beyinliler anlamiyor iste ama sorun degil geberince nasil olsa anlarsiniz
Ne kadar güzel açıklıyorsun ya sen maşallah tü tü tüü
Dinle ahlak olmaz. Ahlakın dinle bir alakası yoktur. Örneği çoktur memleketimizde. Ahlak kişinin vicdanı ile alakalıdır.
Din ahlakı etkiler mi etkiler ama karekteri etkilemez
Heh işte akıllı insanın hali başka kardeşim. Aynen öyle
Dinden kastın İslam ise no comment
Genel konuştum
Genel konusulabilecek bir konu değil
Sen biraz ergen gibisin ama neyse
ikisi farklı şeylerdir elbette olur
Önce ahlak olmalı. Ahlak evrenseldir.
Kesinlikle katılıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?