Hakaret eden kayınvalide ve kayınpederle bayramda görüşmeli miyim yoksa mesafemi tamamen mi korumalıyım?

Arkadaşlar eşimle çok mutluyuz ve her zaman ailesine karşı bile korur. Kaynanam ve kayınbaba bize geldiler çok güzel ağırladım ama özellikle kaynanam sürekli karışmalar, eşim odadayken pat diye rahat rahat girmeler vs çok rahatsız olduk ve eşim uyardı çalarak girmesi için. Eşime sen çok değiştin falan dediler ama bana cephe aldılar. Sanki o ev benim değil sadece oğlunun ve sürekli laf sokmalar arkamdan dedikodu yapmalar. Ben istemsizce sınır koydum ve biraz mesafeli davrandım. Kayınbaba gitti kaynanam bir ay bizimle kalacaktı ve ben artık sürekli bu iğnelemeler laf sokmalar, arkadaşlarımı hep daha çok övmeler nispet olsun diye.. neyse bu benimle iki kere kavga etti. İkincide çıldırdım gerçekten ben de susmadım. O kadar çirkefleşti ki.. işte saygısız terbiyesiz seni, sen bize hiç hürmet etmedin, padişahın torunu musun. Bir yandan kayınbabam arıyor eşime bir ton laf söylüyor bize hürmet etmedi annenle oturup muhabbet etmiyor, anasına bak kızını al demişler dedi. Ben o ağır laflar üzerine ikisiyle de asla konuşmadım. Kandilde aramamı istedi eşim nereye kadar böyle olacak dedi ama ben gönlümü almadılar özür dilemeliler dedim. Bayramda gidip kalacağız diyor eşim. Ne yapacağımı bilmiyorum içim asla onları almıyor. O iğrenç lafları unutamıyorum

Hakaret eden kayınvalide ve kayınpederle bayramda görüşmeli miyim yoksa mesafemi tamamen mi korumalıyım?