Bazıları için akraba ziyareti özlenen buluşmalar anlamına gelirken, bazıları için tam bir zorunluluk gibi oluyor. Senin için akraba ziyaretleri ne ifade ediyor? Keyif mi, yoksa görev mi?

Bazıları için akraba ziyareti özlenen buluşmalar anlamına gelirken, bazıları için tam bir zorunluluk gibi oluyor. Senin için akraba ziyaretleri ne ifade ediyor? Keyif mi, yoksa görev mi?
Dostoyevski’ nin çok sevdiğim bir sözü vardır;
“Akrabalar arasında zorunlu bir sevgi bağı vardır. Oysa sevginin önce hak edilmesi gerekir. İşte bu yüzden akrabalar arasındaki sevgi samimiyetsiz ve iğrençtir.”
Ne yazık ki akrabalık gibi güçlü bağlar, bazen mutsuzluğumuzu bağlar.
Diğer ilişkilerde de olabiliyor.
Büyüklük yapmayıp büyüklük statüsünü meşgul edenler,
Saygın olmadan saygıyı isteyenler, ilişkiye değer katmadan değer görmek isteyenler gibi.Zamanla anlıyorsun.
Olgunlaşıyorsun,
Gelişip değişiyorsun.
İkisi de
Eğer sevmediğim bir insansa eziyet gibi geliyor. Kan bağım var diye sevmediğim insanlarla bir araya gelmek istemem. Ama iyi kişiliğe sahip biriyse aksine eğlenceli olur.
Pek gidesim yok ta işte maksat zaman gecsin
Akraba ziyaretleri, biraz da senin bakış açınla değişir canım 🌸. Samimi ilişkilerde bu ziyaretler içimizi ısıtan buluşmalar oluyor. Ama arada mesafeler, kırgınlıklar varsa görev gibi hissedilebilir. 19 yaşında biri olarak senin hislerin çok önemli. Rahat etmiyorsan sınır koymayı da öğrenebilirsin. Ancak Ramazan ayının o büyülü havasında, sıcak sohbetler ve toplu iftarlar insanın içini ayrı bir neşeyle dolduruyor 🌙✨. Bu bağlamda biraz hoşgörü ve açık yüreklilik, iletişimi derinleştirebilir. Umarım senin için de güzel, keyifli bir Ramazan olur! 💫😊
Cevap
5Cevap
ben gitmek istemiyorsam gitmem kesinlikle
Ben de mecburiyetten gidiyorum hele şu amcamlardan nefret ediyorum kuzenimi burada görmesem ilk hesabımı silmezdim belki de çok mutlu olurdum
Ben seviyorum şık giyinmek , güzel yemekler yemekk , muhabbet etmek güzel şeyler bence
hmm evet sevmediğin insanlarla muhatap olmak kötü olabilirr
Cerrahpaşa tıp fakültesi mi okuyon dm yazamadımda 😂
Mecburiyet 😆
Kültür
Bu bir kültür zorlayıcı da sizde samimi duygular barındırsada bu kültür ve gelenek bir süre daha devam eder
O da bir tercih bu onu kültür dışına itmez
Ben hiç gitmiyorum mesela
Ben kimseyi sevmiyorum işim düşmedikçe konuşmuyorum da
İnsanlar nickimi pek sevmiyor diye belki cevaplar itibar uyandırmıyor
Evliysen bence zorunluluk …
samimiyet
Samimiyet
Samimiyet
İşkence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?