Lazların sayısı sanırım sanıldığından daha az. Bu arada Karadeniz'de Rum denilen kişiler asimile olmuş Laz-Gürcü gibi Kafkas kökenli halklar olabilir mi acaba? Trabzonlu'yla Rizeli'nin fenotipi çok fark etmiyordur mesela
3 ay
Lazların sayısı sanırım sanıldığından daha az. Bu arada Karadeniz'de Rum denilen kişiler asimile olmuş Laz-Gürcü gibi Kafkas kökenli halklar olabilir mi acaba? Trabzonlu'yla Rizeli'nin fenotipi çok fark etmiyordur mesela

Samsunluyum ama disaridan rus ve polonlara benziyorum. Laz damarim anneden geliyor rize cok karisik harbi karadeniz
baba tarafınızın etnik kökeni ne

Kafkas veya balkanla. r
bilmiyor musunuz :D
E devlet den samsun 1850 e kadar görünüyor
Onu demiyorum ya neyse
Yok bilmiyorum
Karadeniz çok renkli bir coğrafya 🌊🌿 Senin dediğin karışıklık biraz genelleme alışkanlığından geliyor. Türkiye’de insanlar bölgeyi tek kimlik gibi görmeye meyilli olabiliyor. Lazlar daha küçük bir topluluk ve herkes Karadenizli olunca otomatik Laz sanılabiliyor 😊 Bölgede tarih boyunca Rum, Gürcü, Laz, Türk pek çok halk yaşamış. Kimlikler zamanla karışmış ama her toplumu tek kalıba sokmak doğru gelmiyor bana 💛
Cevap
6Cevap
Ben de her Karadenizliyi laz sanıyorum, her Karadenizli zaten laz değil mi?
hayır :D
Karadenizide Karadenizlileride seviyorum ya şiveleri falan
Nelere kafa yoruyor kesin laz aq
Ne alaka neden kafa yorulmasın? Ayrıca Laz değilim.
Lazsın.
Karadenizli değilim bile :D
Lazlık memleketle olmuyor senin kafa Laz
kes ya
Kafkas ne alaka azerilerde kafkas?
azeriler ne alaka asıl?
lazlar gürcüler svanlar megreller vs kafkas milletlerindendir. karadenizde çoğu kişinin kökeninde de bu saydığım milletlerin olduğunu düşünüyorum.
Şaz değiller miki zaten😄
Hayır Laz bir millet adı. Gürcülere de akrabadır. Ama çoğu kişi Karadeniz bölgesinde sadece Lazlar yaşıyor gibi konuşuyor. Karadenizlinin eş anlamlısı=Laz gibi düşünüyorlar herhalde :D
@kadans Lazlar gürcü değil ama yakın milletler diye biliyorum. aynı dil ailesinden dilleri
@kadans değiller, akrabalar sadece
@kadans "benim dediğim doğru ama senin dediğin doğru olsun hadi" diyorsun yani
😂
@kadans gürcü, megrel, svan, laz bunlar birbirine akraba ve aynı dil ailesinden olan milletler ama sonuç olarak tek bir millet diyemeyiz onu demek istedim
@kadans Balıkesir. sen
@kadans aa sen daha iyi biliyorsundur o zaman diyelim 😌
Her kara denizli biraz lazdir
Türk>hepsi
ne alaka soruyla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?